Uitslagen NK Aangepast Badminton 2011

Uitslagen NK Aangepast Badminton 2011

Op zaterdag 9 en zondag 10 april is het NK Aangepast Badminton gehouden in sporthal Parijsch te Culemborg.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was de tweede keer dat deze wedstrijden onder de vlag van Badminton Nederland werden gehouden. Als gastvereniging en mede organisator heeft BC Culemborg met de hulp van veel vrijwilligers er mede toe bijgedragen, dat dit evenement een groot succes is geworden.

De organisatiecommissie onder leiding van Edwin Roovers heeft laten zien, dat met weinig middelen maar veel inzet veel te bereiken valt. Er ligt nu een geweldig draaiboek op de plank, dat voor de komende jaren de organisatie van het NK aangepast tot steun zal zijn.

Op initiatief van BC Culemborg is ook een nieuwe jaarlijkse wisseltrofee in het leven geroepen, de 'Carol de Meijer'-prijs, die wordt toegekend aan de meest strijdlustige speler van het toernooi. Carol was drievoudig wereldkampioene rolstoelbadminton en is in 2010 overleden. Het toernooi zelf werd door de gemeente Culemborg ondersteund, waarbij Wilma Schapendonk (consulent aangepast sporten Rivierenland) haar steentje heeft bijgedragen.

Voor sporthal Parijsch was het een ware vuurdoop om een dergelijk evenement met zijn specifieke eisen te faciliteren, maar met de hulp van Bon Vie en improvisatie vermogen kon men na afloop toch tevreden terugzien op het geboden product.

De toernooileider Remco Oskam ondersteund door John op het Veld en de wedstrijdcommissie bestaande uit Edwin Roovers en Frank Noorlander heeft 41 spelers in 10 onderdelen ingedeeld. Bij de rollers en staanders waren alle gangbare disciplines bezet. Alleen bij de zitters waren er geen inschrijvingen.

De bijna voltallige Nederlandse top was aanwezig, om hun titels te verdedigen. Ook enkele nieuwkomers maakten hun opwachting en werden op sportieve wijze opgenomen binnen dit kampioenschap. Hierdoor was er een sfeer waarbij de echte toppers, ondanks de persoonlijke prestatiedrang, toch ook ruimte lieten voor de spelvreugde van de minder sterkere spelers met al dan niet een grotere handicap.

De opening werd door wethouder Roeland Geertzen gedaan. Na zijn toespraak nam hij plaats in en rolstoel en speelde enkele korte rally's met Culemborg speler Theo Eerkens, waarbij het toernooi werd geopend met een scorend punt van Theo.

Na de poulefase op zaterdag werd op zondag het afvalsysteem gehanteerd. Rond 16.30 uur waren de nieuwe Nederlandse kampioenen 2011 bekend.

 • ME staan: Eddy Boerman
 • VE staan: Carmen van Kester
 • MD staan: Eddy Boerman+Guus Maassen
 • VD staan: Gerda Hondeveldt+Anouk Meijs
 • GD staan: Bart Beelen+Joke Beelen
 • ME rol: Marcel Smouter
 • VE rol: Ilse van de Burgwal
 • MD rol: Timo Bakker+Marcel Smouter
 • VD rol: Inge Bakker+Ilse van de Burgwal
 • GD rol: Marcel Smouter+Ilse van de Burgwal

De prijsuitreiking werd gedaan door Sandra Driessen, bestuurslid van Badminton Nederland. De Carol de Meijer wisseltrofee, beschikbaar gesteld door BC Culemborg, voor de meest strijdlustige speler die niet in de prijzen viel, werd voor het eerst gewonnen door Jordy Brouwer en uitgereikt door Rogier Smid van Badminton Nederland en Peter de Meijer.

Op verzoek van de vereniging BC Culemborg hebben fotografen Pieter Meijer en Mario Verbeek hun uiterste best gedaan om het aangepast badminton zo goed mogelijk in beeld te brengen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!