clubzoeker

Rob Ridder trapt openlijk tegen de sportieve ethiek aan

Rob Ridder trapt openlijk tegen de sportieve ethiek aan

Dat badmintonline.nl de herverkiesbaarheid van Rob Ridder - verantwoordelijk voor de huidige, deplorabele situatie van Badminton Nederland - niet ondersteunt, dat is duidelijk. De countdown-teller op onze startpagina is daar getuige van.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat gezegd hebbende: het lijkt de zoveelse plooi in de gerafelde trui van Badminton Nederland te zijn. Het is natuurlijk volkomen logisch om de kandidatuur van de eigen, zittende voorzitter in drievoud onder de aandacht te brengen. Sterker nog, deze kandidatuur zelfs als 'officiële mededeling' naar een paar duizend mensen mailen en als persbericht naar de volledige perslijst.

Toevallig heeft de redactie vorige week al contact gehad met vraagbaak info@badminton.nl over het 'foutje' dat het persbericht van Ted van der Meers kandidaatstelling a) onder regio Limburg en b) in sterk ingekorte vorm gepubliceerd werd. 368 woorden voor de heer Ridder, een summiere 90 voor Van der Meer. De reactie: wat is precies uw punt? Een nogal symptomatische reactie.

Rob Ridder treedt formeel af om überhaupt (her)verkiesbaar te zijn: behandel hem dan ook dienovereenkomstig. Wat badmintonline.nl over zijn persoon of leiderschapstijl meent te weten, dat doet niet ter zake. Wat wél ter zake doet is een level playing field: ongeacht de mede-kandidaten kan bij uitstek de zittende voorzitter zich geen schijn van bevoordeling permitteren.

Als de derde kandidaat volgende week eindelijk naar buiten treedt, dan zien we daarover hopelijk een gepast communique vanuit Badminton Nederland en wordt Ted van der Meer vóór die tijd met terugwerkende kracht van diezelfde faciliteiten voorzien. Rob, om in termen van Toshiba te spreken: wees een Leader in Innovation en toon ons vernieuwing.

De reactie van Ted van der Meer

Er zijn nu officieel twee kandidaten voor het voorzitterschap van de bond. Hoe sta je daar tegenover?

Ik ben hier enthousiast over. BNL is een sportbond die is gestoeld op democratische principes en dus is het prima dat er wat te kiezen valt. Rob is de zittende voorzitter en het is niet onlogisch dat hij wil doorgaan. Ik verheug me op het gevecht, dat wat mij betreft puur over de inhoud zal gaan."

Wat vind je van de procedure die is gekozen om dit bekend te maken?

"Dat bevreemdt me wel. Ik heb het bericht zelf niet ontvangen, terwijl ik toch ook kandidaat ben voor deze functie. Ik kreeg het van een collega doorgestuurd. Het staat nu ook op bovenaan op de Badminton Nederland website www.badminton.nl en er is ook onmiddellijk een nieuwsbrief vanuit het bondsbureau verstuurd. Toen ik bekend maakte dat ik me beschikbaar stelde voor het voorzitterschap werd dat bericht niet op de bondssite geplaatst. Een aantal dagen later kwam het er toch op te staan, maar via de regiosite Limburg. Mijn bekendmaking is ook niet opgenomen in een nieuwsbrief. Ik geloof niet zo in toeval en ik heb de indruk dat de zittende voorzitter bevoordeeld wordt ten opzichte van de nieuwe kandidaat. Dat vind ik niet acceptabel en dat heb ik bestuur en directie (met een afschrift aan de afgevaardigden) inmiddels ook laten weten."

Heb je al een mening over de inhoud van het bericht?

"Nee, dat is veel te vroeg. Ik weet dat Rob net als ik het beste voor heeft met de georganiseerde badmintonsport en wat dat betreft zitten we op één lijn. Alleen de weg naar succes verschilt enorm en dat zal ik op 25 juni duidelijk proberen te maken aan de afgevaardigden."

Tenslotte, hoe gaat de campagne?

"Ik ben volop gesprekken aan het voeren met tal van badminton-insiders. Dat stimuleert me om nog harder door te gaan. Ik heb enorm veel zin om van Badminton Nederland een grote en succesvolle sportbond te maken. Onder andere de 'recreatiesport / breedtesport' heeft mijn volle aandacht."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!