clubzoeker

Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck

Van Tubergen Lotgering coach van Duinwijck

Het eredivisieteam van Duinwijck zal komend seizoen gecoacht worden door de 30-jarige Maurits van Tubergen Lotgering. De nieuwe coach zal daarbij ondersteuning krijgen van 'playing coach' Koen Ridder. De club gaat daarmee een andere koers varen na vier zeer succesvolle seizoenen onder leiding van het coachduo Rob Ridder en Wim Fisscher.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eerder maakte de club al bekend dat Van Tubergen Lotgering met ingang van komend seizoen de overstap naar Duinwijck zou maken als trainer na een aantal jaren actief te zijn geweest bij BC Invictus uit Waddinxveen dat eveneens uitkwam in de Eredivisie. De Linschotenaar zal tweemaal per week de trainingen verzorgen voor de hoogste teams en daarnaast zal hij dus nu de eindverantwoordelijkheid krijgen voor de hoofdmacht. Van Tubergen Lotgering heeft een zeer sterke sportachtergrond: in het dagelijkse leven is hij beleidsadviseur sport bij de gemeente Haarlemmermeer na een opleiding bewegingswetenschappen. Daarnaast is hij in het bezit van de benodigde trainerspapieren.

Het coachduo Ridder/Fisscher werkte in vier seizoenen toe naar een zeer succesvolle periode. Dat resulteerde in 2009 in 'de dubbel'. Na 22 jaar wachten werd de 23e landstitel gewonnen en daarnaast ook de nationale beker. Na veel blessureleed in 2010 werd in 2011 de 24e landstitel binnengehaald. Later deze maand zal Duinwijck nog strijden voor zowel de nationale als de Europese beker. Dan komt er dus een einde aan een tijdperk. Ridder: "In goed overleg met de clubleiding zijn we tot de conclusie gekomen dat het moment daar is om een andere koers te gaan varen. Mijn rol als bondsvoorzitter van Badminton Nederland vergt veel tijd naast mijn dagelijks werk en ook is het zo dat de rol van 'playing coach' van mijn zoon Koen beter uit de verf zal komen in een andere samenstelling. Aangezien Wim en ik samen aan deze klus zijn begonnen zullen we ook samen een stap terug doen. We kijken terug op een prachtige tijd met vele hoogtepunten."

Duinwijck neemt op 11 en 12 juni deel aan de Carlton GT Cup, het nationale bekertoernooi, en van 15 tot en met 19 juni aan het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen in Zwolle. Eerder maakte de club al bekend dat Erik Meijs, Koen Ridder, Jorrit de Ruiter, Jerry Natenstedt, Akvile Stapusaityte, Eva Krab, Karina Kool-de Wit en Betty Timmerman-Krab deel uit zullen maken van Duinwijcks eredivisieteam.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!