SportSport

Ted van der Meer zet bondsbureau op zijn kop

Ted van der Meer zet bondsbureau op zijn kop

Hopelijk spelen de toppers straks allemaal weer voor Nederland, net zoals Kirsten van der Valk, Judith Meulendijks en Dave Khodabux deden tijdens de Solibad flashmob.

De nieuwe voorzitter zit er pas net, maar was toen ik binnen kwam al bezig met de eerste verandering binnen de bond. Een kreet uit een kamer: "Er moet hier meer gelachen worden!"

Ken je BC Flits al?

Nieuwsgierig draaide ik me om en Van der Meer gooide shuttles door de kamer heen naar medewerkers van de bond. Ik moest meteen denken aan onze elastiekjes op de werkvloer die over en weer vliegen. Hij draait zich om en stak van wal: "Hey Alex, je bent er. Ik heb tóch concreet nieuws voor je vandaag!"

Van der Meer heeft twee nieuwe kandidaatbestuursleden die meteen begonnen zijn aan een kritische analyse samen met de bond. Ted zelf is deze week in de weer geweest met gesprekken met Carlton Sports en Yonex. Deze gesprekken zijn tot nu toe van goede stof en vriendelijk van aard. Het is echter nog te vroeg om een definitieve oplossing te hebben of om te zeggen dat deze er komt. Echter, Van der Meer wil er alles aan doen om dit te bewerkstelligen. Ook heeft hij met meerdere sporters en ouders gesproken over wat er beter kan. Zo is er al een gesprek geweest met de familie Van der Valk, Wentholt en Meijs.

Het contributiesystematiek wat het vorige bestuur bedacht heeft, wordt niet doorgezet. De competitiespeler zou teveel belast worden. Daarom heeft Van der Meer opdracht gegeven om te kijken naar een besparing van 5 tot 10% op de totále begroting van 2012. Dit moet een bedrag van 150.000 euro opleveren, waardoor de leden minder belast hoeven te worden.

Zo zullen er dit jaar geen onnodige kosten gemaakt worden voor beleidsplannen en werkgroepen over zoiets als twitter. Van der Meer meldt hier duidelijk bij dat iedereen dit naar eigen geweten moet doen. "Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt", zegt hij. "Zolang we deze eerlijk toegeven, moet dat kunnen." Een reporter heeft ook geen handboek liggen wat hij allemaal wel en niet op tv mag zeggen, dat weten ze gewoon.

Er ligt het voornemen om een negenkoppig bestuur te vormen waarin idealiter een 50-50 verdeling is tussen man en vrouw. Als dit niet haalbaar is, dan wil Van der Meer toch het liefst minimaal drie vrouwen in zijn bestuur hebben.

De komende tijd zal Van der Meer zich bezighouden met het vinden van een oplossing voor het conflict over het contract. Daarnaast spreekt hij mensen uit de regio's en afgevaardigden wat zij nodig hebben om de sport badminton maar ook de Badminton Nederland weer populair te maken.

Het persmoment van vandaag - waarvoor badmintonline.nl, badmintoninfo.nl en pietridder.nl uitgenodigd waren - werd als zeer positief ervaren. Het is volgens Van der Meer de start van een nieuwe periode, waarin vaker contact gezocht gaat worden met de media en de plannen dus breder uitgedragen zullen worden. Wat mij betreft: een goed begin is het halve werk. Ted, blijf ons verrassen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alex van Zaanen

Alex van Zaanen

Deze sportfotograaf reist letterlijk stad en land (en daarbuiten!) af om bij regionale en nationale evenementen de eerste te zijn met de mooiste foto's. We've got him!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!