DKC nipt ten onder tegen Van Zijderveld

DKC nipt ten onder tegen Van Zijderveld

In de eigen sporthal 't Zandje in Den Haag werd zaterdagavond met 2-6 verloren van Van Zijderveld uit Amstelveen.

› support ons met een Tikkie!

Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden, was het zeker geen ‘walk-over’ voor Van Zijderveld. DKC won de singels van Mark Caljouw en Ginny Severien, en kwam ook in de beide mixpartijen erg goed voor de dag. Die werden echter nipt verloren in drie games. Met iets meer geluk, aan Haagse zijde, had er dus ook een 4-4 op het scorebord kunnen staan. DKC-coaches Leonard van Velzen en Roy Calbo moesten wederom puzzelen met de opstelling. Vaste invallers Thomas Wijers en Ernst-Jan de Keijzer waren niet beschikbaar en Tak Ling Lam ondervond nog altijd hinder van een aanrijding een aantal weken geleden. In de herendubbel werd er daarom weer een gelegenheidsduo opgesteld. Dit keer traden Tymen Reijnders en Ruben Houtepen (voor beiden debuut in de Eredivisie) in het strijdperk. Van hen kon niet veel verwacht worden tegen Robin Tabeling en Justin Teeuwen. Het werd dan ook een makkelijke overwinning voor het Van Zijderveld-koppel.

Ginny Severien en Veerle Wijers speelden een van hun minste wedstrijden van het seizoen. Ze konden het de tegenstanders daardoor niet lastig genoeg maken: 21-16 en 21-17 voor Van Zijderveld.

Caljouw had nog nooit verloren van zijn tegenstander Teeuwen. In de eerste game zag het er naar uit dat dat weer niet ging gebeuren. Deze was namelijk met 21-12 een prooi voor de DKC’er. In de tweede game ging het wat moeizamer bij Caljouw. Hij kwam zelfs met 19-14 achter te staan. Daarna pakte de Rijswijker maarliefst zeven punten op rij, en wist zo alsnog de winst binnen te halen in twee games.

In de tweede vrouwensingel moest wederom een beroep worden gedaan op Michelle Middelburg. De Naaldwijkse stond onbevangen te spelen en kon erg goed meekomen met haar tegenstander Linda Chen. Toch trok laatstgenoemde in twee games aan het langste eind.

Op de andere baan hoefde Severien zich nauwelijks in te spannen voor de winst. Ze won de eerste game simpel met 21-7 van Monique van den Wouden. Daarna gaf de Van Zijderveld-speelster op met een knieblessure.

Aan Ruben Wijers de lastige taak om voor een stunt te zorgen tegen Lester Oey, die vierde staat op de nationale ranglijst. Zoals wel vaker dit seizoen kon Wijers het zijn tegenstander in de eerste game nog behoorlijk lastig maken. Hij verloor wel met 21-18. Daarna was de brandstof op bij de DKC’er: 21-8.

Op voorhand werden er bij DKC geen punten verwacht in de mixed dubbels. Toch werden dit nog twee uiterst spannende wedstrijden. Caljouw en Veerle Wijers lieten bij vlagen zien een uitstekend duo te vormen tegen Oey en Chen. De eerste game werd nipt verloren, maar in game twee vochten de DKC’ers goed terug. In de beslissende game ging het constant gelijk op, met wisselende kansen. Op 20-19 achterstond serveerde Veerle Wijers in het net, waardoor het punt naar Van Zijderveld ging.

Ook Ruben Wijers en Eefje Besselink speelden een uitstekende partij. Aan niks was te zien dat zij nog nooit samen speelden. De eerste game wonnen ze zelfs dik van Piek en Tabeling. Game twee ging naar Van Zijderveld, waardoor de derde game de beslissing moest brengen. Evenals in de andere mixwedstrijd ging die lang gelijk op. Maar op het einde waren Piek en Tabeling net even wat doortastender: 21-18.

Een 6-2 nederlaag dus voor DKC. Maar wederom met uitzicht op meer punten. Zoals wel vaker dit seizoen wilde het dubbeltje net niet de goede kant opvallen voor de Hagenaars. Dat kwam vooral goed naar voren in de mixpartijen. Het is wachten op het moment dat het dubbeltje wel de goede kant op gaat vallen voor DKC. Dan zullen overwinningen vanzelf volgen. DKC blijft op de negende een voorlaatste plaats staan in de Eredivisie. Uit zeven wedstrijden zijn nu vijftien punten gepakt. Het gaat met nummer acht (de plek die recht geeft op rechtstreekse handhaving) is weer groter geworden, en bedraagt nu zeven punten. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma voor DKC. In het Limburgse Hoensbroek is Victoria de tegenstander. Het duel op zaterdag 29 oktober begint om 19.00 uur.

DKC – Van Zijderveld (2-6)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Bij de Yonex France U17 Open 2020 in het Franse Aire sur la Lys heeft het koppel Kirsten de Wit / Iris van Leijsen voor een mooie…

21 februari 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

In Barcelona staat het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen in de kwartfinales van de Barcelona Spain Masters 2020 en zijn de als…

21 februari 2020

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw voor een…

15 februari 2020

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) voor een stunt…

14 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!