Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Tijdens de wereldkampioenschappen jeugd speelt Jong Oranje door voor de posities 7-8. Het team slaagde er niet in om te winnen van India.

› alles over het Badminton Festival!

Door het verlies van gisteren speelde Nederland door om de plaatsen 5 t/m 8. Ook tegen India, dat verloor van Taiwan, kwam Jong Oranje in de bekende opstelling uit. Wel was de volgorde van de partijen anders. Begonnen werd er met het jongensdubbel, gevolgd door de enkelspelen en tenslotte de beide resterende dubbels.

Jongensdubbelspel

Russell en Robin moesten het opnemen tegen K. Srikanth/ G. Gopi Raju. Ze begonnen niet best maar bleven toch goed bij. Na de rust (10-11) pakte Robin gelijk een mooie servicereeks waardoor ze vier punten voor kwamen. Die gaven we niet meer uit handen en wonnen de eerste game met 21-17.

In de tweede game pakten ze gelijk een voorsprongetje. 11-8 bij de rust. Maar dat werd daarna direct goed gemaakt door de Indiërs. Hierna ging de boeiende strijd gelijk op maar uiteindelijk wonnen de Oranjespelers met 21-19 waardoor de ploeg op 1-0 kwam.

Meisjesenkelspel

Soraya moest aantreden tegen de finaliste van de onlangs gehouden Yonex Dutch Open 2011, het jonge Indische talent Sindhu. Het Nederlandse team weet dat de enkelspelen tegen dit soort landen uitermate lastig gaat worden maar in de dubbels zijn er kansen voor de Nederlandse ploeg. Soraya had het moeilijk tegen het snelle spel van Sindhu, die via 5-11 gemakkelijk de eerste game met 9-21 won.

In de tweede game was het van hetzelfde laken een pak en met 11-21 stonden de beide ploegen weer gelijk (1-1).

Jongensenkelspel

Vincent's tegenstander was P. Joshi. De Indiër speelde een behoorlijk snel spelletje en voordat Vincent het in de gaten had, stond hij met 1-7 achter. Na een 2-11 score bij de rust werd het 9-21.

In de tweede game raakte Vincent een beetje gewend aan het snelle spel van zijn tegenstander. Hij bleef tot 16-16 kansen houden. In deze prachtige game wist Joshi toch het gaatje te slaan en met 19-21 had Indië het voortrouw genomen (1-2).

Meisjesdubbelspel

Het dubbel van Myke en Gayle kon de spanning in de wedstrijd terugbrengen. Het Indiase team hadden wederom de 16-jarige Sindhu opgesteld, met naast haar S. Rane. Het werd een ware knokpartij met heerlijke rallies over en weer. In de eerste game waren de Indiërs wat gelukkiger en wonnen met 18-21.

In de volgende game hadden onze speelsters snel een voorsprong van 11-4. Maar de Indiërs kwamen goed terug tot 20-20. In de slotfase werd het dus nog behoorlijk spannend maar Myke en Gayle wisten met 22-20 de hoop op een gelijke stand levend te houden.

In de derde game lukte het niet meer. Het werd een onnodige nederlaag via 6-11 en 13-21. Een plaats bij de beste zes landen had er ingezeten.

Laatste wedstrijd

Door de 3-1 nederlaag gaat India ging door naar de strijd om de plaatsen 5-6 en Jong Oranje naar 7-8. Later vandaag is Indonesië de laatste tegenstander.

Nederland - India (1-3)

  • MD: Robin Tabeling/Russell Muns w.v. Srikanth K/Gopi Raju G. 21-19 21-19
  • VE: Soraya de Visch Eijbergen v.v. Sindhu P.V. 9-21 11-21
  • ME: Vincent de Vries v.v. Pratul Joshi 9-21 18-21
  • VD: Gayle Mahulette/Myke Halkema v.v. Sindhu P.V./Saili Rane 18-21 22-20 13-21

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse badmintonners door naar knockout-fase European Games 2019

Nederlandse badmintonners door naar knockout-fase European Games 2019

Wederom een glimlach vandaag bij de badmintonners tijdens de European Games 2019. Selena en Cheryl wonnen hun laatste poule…

26 juni 2019

Oranje zegekar dendert door op dag twee European Games 2019

Oranje zegekar dendert door op dag twee European Games 2019

Ook op dag 2 van de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Mark Caljouw, Soraya de Visch Eijbergen en de koppels…

26 juni 2019

Volle bak winst voor Nederlandse badmintonners bij Europese Spelen in Minsk

Volle bak winst voor Nederlandse badmintonners bij Europese Spelen in Minsk

Op de openingsdag van het badmintontoernooi van de Europese Spelen 2019 in Minsk hebben alle Nederlandse badmintonspelers…

24 juni 2019

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2019 in Dublin is Megan Hollander er helaas niet in geslaagd de finale te…

23 juni 2019

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Ik ben erg blij om te melden dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via Olympic Solidarity een beurs heeft toegekend…

20 juni 2019

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!