clubzoeker

Ted's Column (week 40)

Ted's Column (week 40)

Maandag 26-9 - Het dagelijks bestuur vergadert vandaag met onze beide directeuren. Het gesprek gaat o.a. over de begroting die voor 2011 weer sluitend moet zijn. Bij topsport dreigt een behoorlijke overschrijding.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat heeft onder meer te maken met het Olympische traject. Het is voor onze bond ongelooflijk belangrijk (subsidies, status) om op de Spelen aanwezig te zijn. Toch accepteren we geen forse overschrijding. Maar een kleine plus staan we bij wijze van uitzondering toe.

's Avonds een bijzonder prettig gesprek met de leden van de Financiële Commissie, Tamara Jille en Wouter van Voorthuijsen. Later sluiten nog twee mogelijke leden aan. Wij willen als nieuw bondsbestuur graag weten hoe de FZ de relatie ziet en we krijgen glasheldere antwoorden. Aangezien we allemaal een sportieve achtergrond hebben, gaat het natuurlijk ook vooral over sport. De anecdotes vliegen over tafel. Heel erg gezellig.

Dinsdag 27-9

Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan de stukken voor de Bondsvergadering, onder andere het contributiestuk heeft zeer veel aandacht gekregen. Mijn complimenten voor penningmeester Ton Wijers en bondsdirecteur Geert Jan Venekamp. Ze hebben er bijzonder veel tijd in gestoken en ik vind dat er een stuk ligt waar we echt mee kunnen aankomen op de Jaarvergadering.

Vanmorgen krijg ik te horen waarom onze beste dubbelkoppels niet in Indonesië spelen. Er iets mis gegaan met de tickets; het reisbureau heeft iets niet correct uitgevoerd waardoor onze spelers gestrand zijn in Kuala Lumpur. Ik kan het niet laten en plaats een tweet met als slotnoot #foutjebedankt.

Ik schrijf voor alle bestuursleden een uitgebreide mail waarin een groot aantal punten die spelen op een rij worden gezet. "Zijn ze dan niet goed geïnformeerd?", hoor ik de lezer vragen. Het antwoord is: soms wel, soms niet.

Laat ik even uitleggen hoe BNL bestuurlijk is georganiseerd. We hebben een Algemeen Bestuur (bondsbestuur), dat in ons geval uit negen personen bestaat. Hieruit is een Dagelijks Bestuur samengesteld. Deze drie personen (voorzitter, secretaris, penningmeester) zijn verantwoordelijk voor de lopende zaken. En dat betekent dat de andere collega's op sommige terreinen een informatie-achterstand kunnen hebben. Het is ook zo dat ik, als voorzitter, 1 op 1-gesprekken heb met collega's en daarover probeer ik ook te communiceren met de anderen. Overigens vergadert het Algemeen Bestuur één keer in de maand en het Dagelijks Bestuur samen met de directie eveneens één keer. We doen dat standaard op zaterdagochtend (voordeel: geen files; nadeel: uitslapen ziet er niet in...).

Om 11 uur gaat mijn mobiel. Ik zie dat het een Deens nummer is. De voorzitter van de Deense bond die excuses wil aanbieden omdat hij ons uit het WK-bid heeft gehouden? Nee, het is Joke van Beusekom. Onze veelvoudig nationaal kampioene en oud-vice-wereldkampioene dubbelspel (1977, samen met Marjan Ridder) komt binnenkort naar Nederland en we hebben een afspraak gepland. Dat is een gebeurtenis waar ik me enorm op verheug. Verder louter andere afspraken en een beetje sporten. Het weer wordt steeds beter. Reden tot een 'lichter' gevoel.

Woensdag 28-9

Een spannende dag. De uitslag van de bodemprocedure inzake het Yonexcontract komt binnen, Clemens en ik praten bij met onze technisch directeur en 's avonds is mijn eerste vergadering van NOS*NSF.

Om een lang verhaal kort te maken: twee van de drie zaken sneuvelen. De rechters komen pas over een x-aantal weken met een uitspraak en NOC*NSF moet ik aan me voorbij laten ging. Wegens het weglekken van de koelvloeistof van mijn auto sta ik al snel langs de kant van de weg. De Wegenwacht laat lang op zich wachten (rondom Utrecht staat alles vast) en het Denksportcentrum, waar de vergadering wordt gehouden, is voor mij dus een brug te ver.

Donderdag 29-9

Een aparte belevenis voor mij. Voor het eerst ga ik als voorzitter van BNL (samen met Rob Taconis) op bezoek bij mijn oude collega's van Studio Sport. Het onderwerp is uiteraard het uitzenden van (liefst meer) badminton op tv. De evenementen die langs komen zijn de Yonex Dutch Open, de NK en het EK in Amsterdam. Afgelopen jaar heeft Studio Sport het EK-zonder-de-enkelspeltoppers geheel links laten liggen, maar als we op het EK mannen- en vrouwenteams op volle sterkte uitkomen, dan komt de tv beslist een aantal keren langs, wordt ons verzekerd.

Vrijdag 30-9

Vandaag twee leuke gebeurtenissen. Allereerst een zeer prettig gesprek met Jos Nouwt, mijn voor-voorganger als bondsvoorzitter.

Het week-hoogtepunt vindt 's avonds plaats. Een bezoek aan VELO. De nieuwbouw in Wateringen is klaar. De oude hal is gerenoveerd. Er is een tweede hal gebouwd (met negen badmintonbanen) en de kantine is geheel nieuw opgetrokken, veel groter maar wel weer zeer gezellig.

De opening in een volgepakte sporthal is fantastisch. Na speeches van de VELO-stichtingsvoorzitter en burgemeester Sjaak van der Tak (die net als minister Opstelten eigenlijk geen microfoon nodig heeft) wordt er door alle afdelingen van VELO een show weggegeven die zijn weerga niet kent. Ik krijg er soms kippenvel van, zo professioneel is het opgezet. De combinatie van licht, geluid en performance is bijna perfect, terwijl alle acteurs toch gewoon sporters zijn van de omni-vereniging met o.a. volleybal, handbal en badminton. Wat een voorbereiding moet hieraan vooraf zijn gegaan!

De badmintonners gaven een demo in het donker. Ze doen dat met lichtgevende shuttles en het is virtuoos gedaan. Na afloop uiteraard een zeer gezellige borrel, daarvoor kun je bij de Wateringers wel aankomen. Ik kan alleen maar tegen VELO's badmintonvoorzitter Gerard van Zundert zeggen: complimenten met de nieuwbouw en met het openingsfeest. VELO zal weer voor vele jaren verzekerd zijn van badminton op alle niveaus met heel veel faciliteiten.

Zaterdag 1-10

Prachtig weer vandaag maar de plannen om er op uit te trekken kunnen nauwelijks geconcretiseerd worden. Mijn Mieke is gisteravond heel naar gevallen. Ze heeft een behoorlijke knieblessure opgelopen die – na een bezoekje aan het ziekenhuis – gelukkig minder ernstig is dan het zich aanvankelijk laat aanzien. Veel rusten, veel ijs. Kan ze vanaf maandag wel werken, willen we weten. Waarschijnlijk wel, meldt de arts. Gelukkig maar, verzucht Mieke, die komende week met het Metropole Orkest en Alain Clark (heeft die geen badmintonconnecties?) optreedt in de Heineken Music Hall.

Zondag 2-10

Ook vandaag een privédag met als hoogtepunt de komst van twee nieuwe huisgenootjes. De negen weken oude poesjes Sneeuwwitje en Loesje. Dat wordt dus een dolle boel...

Agenda komende week

 • 3: Kantoordag.
 • 4: Op het bondsbureau in Nieuwegein ontmoeten Clemens en ik het vrijwel voltallige personeel. O.a. onderwerp van gesprek: communicatie op diverse fronten.
 • 5: Onderhoud met alle (senior)selectiespelers op Papendal en bijpraten met het Jeugdsportfonds in Amsterdam.
 • 6: Kantoordag.
 • 7: Brainstormsessie met specialisten op tv- en internetgebied.
 • 8: Vergaderingen in Nieuwegein, eerst met het Dagelijks Bestuur en onze directie en daarna met het voltallige bestuur. Onderwerp van gesprek vooral: de Bondsvergadering in Almere.
 • 9: Ik vier mijn verjaardag, dus geen badminton...

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!