SportSport

YDO2011: Dubbels redden het niet

YDO2011: Dubbels redden het niet

Ruud Bosch en Koen Ridder hebben niet kunnen stunten tegen het Duitse koppel Kindervater/Schöttler. De als eerste geplaatste spelers versloegen onze mannen in twee games met 21-14 en 21-19.

SportSport

Maak kennis met Jason de Graaf!

In de tweede game stond het tot 17-17 gelijk, waarbij de snelle, strakke slagen elkaar opvolgden. Met een paar kleine foutjes en de laatste bal via de netband wonnen Kindervater/Schöttler de partij en spelen morgen de finale tegen Cwaline/Logosz (POL), die zonder problemen eerder deze avond wonnen van Skovgaard/Kolding (DEN).

Bosch/Ridder waren erg teleurgesteld. Koen: "Het was geen relaxte wedstrijd. We speelden allemaal te hoge services en ook de returns waren niet echt goed. Er waren veel slechte rallies." Ruud vult aan: "In de eerste set speelden we teveel naar hun handje. In de tweede game lukte het goed, maar we vielen terug in het oude spel. We hebben wel terug gevochten. Alleen die schijtbal op het eind. Dat doen ze altijd tegen ons."

Krap verlies Jonathans/Van Dooremalen ondanks goed spel

Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen hebben ondanks hun goede spel de finale van het vrouwendubbel niet bereikt. Tegen de twee Thaise vrouwen Duanganong Aroonsekoorn/Kunchala Voravichitchaikul kwamen onze Oranje dames met 21-17 en 21-16 net iets te kort.

Met zeer lange rallies en scherp netspel kon het in grote getale gekomen publiek genieten van een dubbelspel op topniveau. Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans kijken tevreden terug op hun wedstrijd. Paulien legt uit: "We hebben eerder tegen dit koppel gespeeld en werden toen echt de baan afgespeeld. Ons spel heeft een stijgende lijn, het gaat steeds beter. Alleen staan zij 8e op de wereldranglijst en dat is niet voor niets. Vanaf het 15e punt zijn ze net iets beter." In de tweede game stonden de vrouwen enkele punten achter. Toch wisten zij tot 16-16 terug te komen. "We hebben ook laten zien dat we vechters zijn!", besluit Paulien.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!