Vanavond werden de halve finales gespeeld van het internationale jeugdtoernooi van Gentofte. Het resultaat was een volledig Nederlandse finale.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Russell Muns en Myke Halkema mochten in de mix het spits afbijten tegen de als eerste geplaatste Denen Poulsen en Colberg. Russell en Myke gingen erg goed van start en via 11-7 voorsprong wonnen zij verrassend de eerste game 21-17. In de tweede game was het precies omgekeerd. Nu waren het de Denen die er beter op zaten en wonnen de game met 16-21. In de derde game begonnen de Oranjespelers weer erg goed met een 7-1 voorsprong. Bij de wissel stonden Russell en Myke met 11-5 voor. Na een kleine ruzie over het klappen van de Nederlandse ploeg waren de Denen het helemaal kwijt en liepen Russell en Myke uit naar 17-6. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Met 21-11 werd de finale bereikt.

Het kon dus een Nederlandse finale worden. Maar dan moet Jim en Soraya (2) wel winnen van het als 3/4 geplaatste Franse koppel Geatan Mittelheiser en Lorainne Bauman. De eerste game ging erg lekker en en werd met 21-13 gewonnen. In de tweede herstelden de Fransen zich en wonnen met 19-21. In de derde game pakten Jim en Soraya het weer goed op en wonnen met 21-16. Waardoor er - net als in België - sprake is van "All Dutch Final".

Meisjesdubbelspel

Myke Halkema en Gayle Mahulette traden in de halve finale aan tegen het Engelse koppel Holly Smith/Sophie Brown. In de eerste game liep het niet echt lekker bij onze meiden: 17-21 verlies. In de tweede game ging het beter lopen en via 11-6 werd het uiteindelijk 21-19. Via 15-21 ging de partij toch verloren.

Geen halve finales singles

Vincent de Vries mocht vanmorgen op het U19-toernooi het spits afbijten tegen de Fin Joonas Korhonen. De eerste game verliep stroef en die verloor Vincent dan ook met 14-21. In de tweede game ging met na de rust (7-11 achter) ineens beter lopen. Vincent pakte zelfs een voorsprong van 18-16 maar daarna slopen er toch weer wat foutjes in zijn spel. Uiteindelijk won de Fin met 19-21.

Soraya de Visch Eijbergen - als 3/4 geplaatst - moest moet na een bye in de eerste ronde tegen de Deense Amalie Brodersen. Soraya moest, na een dagje niet gespeeld te hebben, even wennen maar kon de wedstrijd toch naar zich toetrekken met 21-14 en 21-17.

Nanna Vestergaard was het volgende slachtoffer. Soraya verloor de eerste game met 18-21 en won de tweede 21-14. In de derde stond Soraya bij de wissel ruim voor 11-4 maar toen kwam de Deense toch nog iets terug tot 15-11. Vervolgens ging ze door haar enkel en moest ze de partij opgeven. Soraya dus in de kwartfinale.

Om in de halve finale te komen moest Soraya wederom tegen een Deense. Sara Ortvang was deze keer haar tegenstander. Ortvang kon Soraya goed volgen in de eerste game en sloeg aan het eind van de game toe 19-21. De tweede game ging ook naar Ortvang. Soraya maakte te veel fouten en liet het initiatief teveel over aan de jonge Deense 16-21.

Gayle Mahulette had drie games nodig om in de derde ronde te komen. Een taaie Deense tegenstandster, Julie Messerschmidt, maakte het Gayle niet gemakkelijk maar uiteindelijk won ze met 22-20, 15-21 en 21-9.

Wederom was een Deense de volgende tegenstandster van Gayle. Het werd tegen Isabella Nielsen wederom een slopende partij die nipt verloren werd door Gayle 21-18 16-21 en 19-21.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!