SportSport

Ilse van de Burgwal wereldkampioene aangepast badminton

Ilse van de Burgwal wereldkampioene aangepast badminton

In Guatemala is Ilse van de Burgwal er op imponerende wjze in geslaagd om wereldkampioene Aangepast Badminton te worden. En samen met Inge Bakker behaalde ze ook nog eens zilver in het dubbelspel.

clubzoeker

Maak kennis met Gino Monopoli!

Dag 4

Zaterdag 27 november de laatste dag van het WK Aangepast Badminton in Guatemala. Nog twee keer moeten wij de baan op. Vrouwenenkel van Ilse: goud of wordt het toch weer zilver? En vrouwendubbel van Ilse en Inge. Zij gaan spelen voor het zilver of brons.

Om 9.30 uur bijt Ilse het spits af. Ze toont ontspannen en heeft er verschrikkelijk veel zin in. Volgens haar is dit gewoon haar ding, het vrouwenenkel. Je moet het helemaal zelf doen. Ze komt uit tegen de Koreaanse Yun-Sim Kim. Wij hebben gezien dat zij loepzuiver op de lijnen kan spelen. Taktiek is om haar goed te laten rollen, te wachten en dan toe te slaan.

Ilse begint inderdaad heel relaxt aan haar finale en ontdekt dat zij heel makkelijk haar punten kan scoren. Dat is terug te zien aan de score. Ilse haalt de eerste game met 21-10 binnen.

Vol vertrouwen begint zij aan de tweede game. En ook nu blijft zij een voorsprong behouden. Maar hoe dichter Ilse bij de 21 komt, hoe meer de zenuwen een rol beginnen te spelen. De Koreaanse komt steeds dichterbij en het scoren gaat bij Ilse iets moeizamer. En dan is het altijd lastig om het laatste punt te maken. Gelukkig blijft Ilse rustig spelen en bij de stand 21-16 kan zij opgelucht adem halen: wereldkampioene vrouwenenkel! Een verdiende titel en het genieten kan beginnen.

Gelukkig hoeft ze nog niet gelijk haar vrouwendubbel, voor het zilver of brons, te spelen en kan ze even relaxen om zich daarna weer helemaal op te laden voor de laatste partij van dit WK samen met Inge. Hun tegenstandster's de Koreanen Yun-Sim Kim en Ok-Cha Son, zijn erop gebrand om hen te gaan verslaan. Maar Ilse en Inge gaan er natuurlijk ook vol tegenaan.

De eerste game is het even aftasten na een gelijkopgaande start. Toch wisten de Koreanen er vandoor te gaan met de punten en sloten zijn deze game winnend af met 21-14.

De tweede game moest dus gewonnen worden en dat kostte heel veel moeite. Inge verweerde zich kranig door gewoon te proberen de shuttle gericht weg te spelen of weg te leggen, want zij was degene die onder vuur werd genomen. Ilse werd zo min mogelijk aangespeeld, dus probeerde zij zo af en toe er maar even er voor te kruipen of er achter te komen. Een heel mooi samenspel leverde hen na een spannende strijd in de verlenging een winst op van 23-21.

De opluchting was groot en vol overgave werd er aan de derde game begonnen. Het vertrouwen was er. Er was weer een kans om zilver te gaan behalen.

Deze derde game ging vanaf het begin op rolletjes en steeds was er een mooie voorsprong. Daardoor kon er ook iets meer ontspannen gespeeld worden. Het plaatsen ging goed, de verdediging liep zoals het moest en regelmatig werden hun tegenstanders de verkeerde kan op gestuurd. Ook aan het eind van deze game wisten de Koreanen weer wat puntjes te maken, maar met een ruime voorsprong is dat niet zo erg. Winnend werd deze game afgesloten en met de stand 21-13 betekende dat er weer een welverdiende zilveren medaille was behaald.

Een geweldig WK, met een terechte wereldkampioene. Wat nemen we nu me naar huis:

  • Ilse GOUD vrouwenenkel
  • Ilse en Inge ZILVER vrouwendubbel
  • Ilse en Marcel ZILVER gemengddubbel
  • Marcel brons herenenkel
  • Marcel brons herendubbel

Vanaf morgen gaan we nog een paar dagen ontspannen. Zondag hebben we een toertje geboekt naar Chichicastenango en Lake Atitlan en dinsdag naar Antigua. Maandag en woensdag relaxen in de buurt en dan stappen we donderdag weer op het vliegtuig naar Houston. Na een tussenstop vliegen we dan naar Amsterdam en komen we vrijdagochtend 8.15 uur aan op Schiphol.

Iedereen heel erg bedankt voor de support. Wij hebben allemaal heel veel reacties ontvangen en ook dat heeft bijgedragen aan deze mooie resultaten. Wij gaan nog even genieten.

Nogmaals bedankt en tot in Nederland.

Annie van Daal

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!