Jeugdteam u17 verplettert Griekenland

Jeugdteam u17 verplettert Griekenland

Het Nederlands team onder 17 jaar heeft op de Europese kampioenschappen in Portugal een tweede overwinning behaald.

SportSport

Ken je BC Drachten al?

Mark Caljouw, Alida Chen (samen op de foto), Ruben Jille, Justin Teeuwen, Anita Liu en Cheryl Seinen tekenden voor de 5-0 overwinning. Het team van bondscoach Robbie Kneefel strijdt morgen tegen Denemarken om de groepswinst.

Mark opende tegen de Griek Petros Tentas. Hij stond in no time voor met 11-2. Na de korte pauze maakte de griek nog maar één punt. In de tweede game was de situatie volstrekt identiek: twee keer 21-3 dus.

Alida's tegenstandster heette Adamantia Iiliana Mantouka. Ook in deze game was er geen sprake van enige spanning. Alida had een goede start en via 11-3 was ze met groot gemak met 21-5. In de tweede game hetzelfde spelbeeld. Alida speelde weer zoals we haar kennen en won met 21-6.

Het dubbel Justin/Ruben kon de beslissing brengen. Hun tegenstanders waren Alexandros Kyriakopoulos en Petros Tentas. Ook hier ging de eerste game eenvoudig naar de Nederlandse ploeg: via 11-4 werd ondanks een verhitte Griekse coach 21-11. In de tweede game lieten de Oranjespelers zich iets teveel meeslepen met het spel van de Grieken maar ze wonnen natuurlijk wel. Via 21-15 was de overwinning bij 3-0 een feit.

Armenië heeft zich teruggetrokken en daarom zijn er ongelijke poules (6 van 4 en 1 van 3) De reglementen schrijven nu voor dat de laatste in de poule niet wordt meegenomen in het bepalen van de beste tweede. Hierdoor maakte het niet veel uit wat de eindscore zal zijn. Natuurlijk is dit niet van invloed op de uitslag. Ons team wil namelijk wel alle partijen winnen.

Cheryl en Anita speelden tegen het Griekse vrouwendubbel Adamantia Iiliana Mantouka en Marina Kyrapidou een bekeken partij. Zij lieten ook zien dat ze graag wilden winnen. Het werd een vlotte 21-10. In de tweede game gingen onze meiden er helemaal voor en via 11-0 werd de eindstand bepaald op 21-2.

Om de zege helemaal compleet te maken moesten Alida en Mark natuurlijk ook winnen. En dat deden ze ook. Ze hielden hun tegenstander twee keer onder de 10 en daarmee was de maximale overwinning op het zwakke Griekenland een feit.

Morgenmiddag om 16 uur is de beslissende wedstrijd om de winst in de poule tegen het als eerste geplaatste Denemarken.

Nederland - Griekenland 5-0

  • ME Mark Caljouw w.v. Petros Tentas 21-3 21-3
  • VE Alida Chen w.v. Adamantia Iliana Mantouka 21-5 21-6
  • MD Ruben Jille/Justin Teeuwen w.v. Petros Tentas/ Alexandros Kyriakopoulos 21-11 21-15
  • VD Anita Liu/Cheryl Seinen w.v. Adamantia Iliana Mantouka/ Mariana Kyrapidou 21-11 21-2
  • XD Mark Caljouw/ Alida Chen w.v. Mariana Kyrapidou/Alexandros Kyriakopoulos 21-6 21-5

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!