Moederdag 2019

Ted van der Meer bezoekt de RSK's

Ted van der Meer bezoekt de RSK's
Moederdag 2019

Maandag 7-11 - Een nagenoeg badmintonloze dag met wel weer heel veel mails te beantwoorden? Zou dat niet anders kunnen? #omovernatedenken

› alles over het Badminton Festival!

Dinsdag 8-11

Op het bondsbureau een goed gesprek met Geert Jan, Daphne en Erik over de voorbereidingen op het Europees kampioenschap mannen- en vrouwenteams in Amsterdam (februari 2012). Op dat EK willen we met ondersteuning van de gemeente Amsterdam ook flink gaan inzetten op breedte- en schoolsport.

En ons bestuur heeft onlangs besloten dat (als het logistiek kan) we onze Bondsvergadering willen houden op de zaterdagochtend van het EK. Aangezien we alles op alles zetten om de kloof tussen bondsbestuur en verenigingen te overbruggen, nodigen we alle clubs uit om hierbij aanwezig te zijn. Ze krijgen ook inspreekrecht. Ik hoop dat er veel BNL-verenigingen komen. Ze kunnen dan ook de rest van de dag in Sporthallen Zuid genieten van absoluut topbadminton in de hoofdstad. Ik verheug me er nu al op.

Woensdag 9-11

Al eerder is hier en daar gemeld dat we contact hebben met Jeroen van Dijk over de functie van Technisch Directeur. Dat klopt slechts ten dele, al is het wel zo dat we vandaag in Maastricht een gesprek met Jeroen hebben. Er is echter geen sprake van een sollicitatie. Ik had het er liever niet over gehad, maar als een contact uitlekt, dan moet je daar ook niet meer geheimzinnig over doen.

Donderdag 10-11

Interessante gesprekken gevoerd met de gemeente Groningen en met een grote scholengemeenschap aldaar voor mogelijk toekomstige badmintonacties. Binnenkort hoop ik in contact te kunnen treden met de clubs in deze fraaie (studenten)stad. Ik moet eerlijk bekennen dat ik slechts twee verenigingen op mijn netvlies heb: BC GO! en AMOR. Aan die laatste club heb ik de allerbeste herinneringen, want alweer heel wat jaren geleden gaf ik tijdens het beroemde internationale AMOR-toernooi vaak het gehele weekend live verslag voor NOS Langs de lijn.

Op de terugweg een inspirerende ontmoeting gehad met Rob Taconis, die met zijn bedrijf Sport Unlimited onvermoeibaar werkt voor de badmintonsport.

In Amersfoort relaxen tijdens een mooie film.

Vrijdag 11-11

Vandaag een ontmoeting met het management van het CTO Heerenveen, in de persoon van Willem Veldman, en met Sander de Ridder, die training geeft op de Badminton Academy aldaar. CTO staat voor Centrum voor Topsport en Onderwijs. Daarvan zijn er vier in Nederland. Behalve Heerenveen ook Amsterdam, Arnhem (Papendal) en Eindhoven.

Ik krijg een bijzonder heldere uitleg over het CTO en heb toegezegd dat we met een BNL-delegatie op bezoek gaan om te kijken hoe het er daar toegaat. Op dit moment heeft Heerenveen diverse ‘geaccrediteerde’ talentenopleidingen in huis, zoals schaatsen, turnen en judo. De vraag die voorligt is of de (nog bescheiden) Badminton Academy Heerenveen zou kunnen uitgroeien tot een complete talentenopleiding.

Zaterdag 12-11

De dag staat in het teken van de regiokampioenschappen. Eerst naar Den Haag, waar ik met veel plezier de titelstrijd in de sfeervolle sporthal ’t Zandje meebeleef. Ik kom daar overigens geheel onverwacht de voormalige assistent-bondscoach Lon Peeters tegen, die tegenwoordig in Zeeuws-Vlaanderen woont. Met Lon nog even wat bijzondere momenten uit het verleden teruggehaald.

Daarna een gesprek met bondspenningmeester Ton en met Karin (breedtesport & recreatie) over het komende ‘jaarplan’. Een van de conclusies is dat het ontzettend moeilijk is om Karin’s portefeuille concreet in beeld te brengen, omdat er zo ongelooflijk veel aspecten aan zitten, van verenigingsondersteuning tot evenementen en opleidingen. Alles heeft met elkaar te maken. Er komt ongetwijfeld iets moois op papier maar we moeten wel stapje voor stapje zetten. We zijn immers met een meerjarenbeleid bezig. Daarna brainstormen Ton en ik nog een uurtje met ‘talentcoach’ Robbie Kneefel, die nog altijd even enthousiast en gedreven is.

Op weg naar de volgende tussenstop, de RSK in Aalsmeer, krijg ik een treurig bericht te horen. Cor du Buy is overleden. Du Buy was een legendarische tafeltennisser en groot zakenman. Vriend van Johan Cruijff en van veel meer coryfeeën en gewone mensen. Ik heb Du Buy regelmatig meegemaakt. Hij was 90 jaar oud maar jong van hart. Bijzonder spijtig dat hij er niet meer is.

Ik geef nog steeds af en toe tv-commentaar en dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik volg vrijwel alle sporten op de voet, en zeker de racketsporten. Vanavond de World Cup tafeltennis. Het toernooi wordt in Parijs gehouden maar het commentaar komt uit de Eurosportstudio’s in Amsterdam. Het wordt laat, maar het is wel genieten geblazen.

Zondag 13-11

Op de late avond becommentarieer ik voor Eurosport de finale van de World Cup. Ik kan dit weekboek eerder afronden, want de wedstrijd is vanmiddag al gespeeld en de uitslag is dus bekend. China wint van China. What’s new? Het is net badminton! Over tv gesproken, we moeten alles op alles gaan zetten om badminton veel meer op tv te krijgen. Zichtbaarheid is alles.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

In drie games wisten Selena Piek en Robin Tabeling te winnen van de nummer 6 van de wereld - het Indonesische koppel Praveen…

22 augustus 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Bij de WK Para-Badminton 2019 in Basel kwamen Joshua Donker, Megan Hollander, Mark Modderman en Joey Lie voor Nederland in actie…

22 augustus 2019

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen in Basel zijn Robin Tabeling en Selena Piek door naar de achtste finales in de mix.

22 augustus 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Soraya De Visch Eijbergen en het koppel Robin Tabeling/…

20 augustus 2019

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!