SportSport

Winst en verlies op WK Aangepast (dag 2)

Winst en verlies op WK Aangepast (dag 2)

De dag begon ook vandaag weer vroeg. Als je om 9 uur moet beginnen, betekent dit dat je om om 6 uur uit bed moet.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vervolgens om half 7 ontbijt en een uur later in de bus voor vertrek naar de sporthal. Er stonden tien partijen op het programma en de laatste partij was pas om 16 uur 's middags. Een lange dag dus,

Alle drie de spelers gingen de baan op en wel tegen elkaar. Inge met haar Hong Kong-partner Ho Yuen Chan (Daniël) tegen Ilse en Marcel. Inge en Daniël gingen heel goed van start en hadden de hele game de controle op het spel. Deze wisten zij dan ook winnend af te sluiten met 21-18. In de tweede game kwamen Marcel en Ilse weer een beetje terug en wisten zij deze te winnen met 21-11. Een derde game moest de beslissing brengen. Het bleef spannend tot het eind en even leek het of Inge en Daniël deze winnend af gingen sluiten. Zij wisten van een verre achterstand terug te komen maar bleven steken op 18 punten. Opgelucht konden Ilse en Marcel de baan verlaten, wetende dat Inge aan de zijde van Daniël een hele goede wedstrijd had gespeeld.

Enkelspel

Na de mixdubbel stond het enkelspel van Marcel tegen de Koreaanse wereldkampioen Jae-You Sim op het programma. Voor Marcel een zware wedstrijd tegen een hele goede tegenstander. Met een beetje een aangepast spel - rustig en plaatsen - wist hij toch aardig tegenstand te bieden. Maar winst zat er niet in (10-21 13-21). En Marcel, die als tweede was geëindigd in zijn poule, wist dat hij alles zou moeten geven in zijn volgende partij tegen Ho Yuen Chan.

Inmiddels stonden ook Ilse en Inge op de baan voor hun enkelspel. Ilse trof Emine Seckin uit Turkije en Inge moest het opnemen tegen Yun-Sim Kim uit Korea. Ilse kende totaal geen problemen in haar partij en wist deze eenvoudig winnend af te sluiten met 21-6 21-10.

Inge speelde een sterke eerste game, waarin pas in de verlenging haar tegenstandster de winst wist te pakken (23-21). In de tweede game was er geen sprake meer van spanning en met 21-12 lag de winst bij de speelster uit Zuid-Korea.

Hierna was het weer de beurt aan Marcel, die aantrad tegen Ho Yuen Chan uit Hong Kong. Een zware wedstrijd werd verwacht. Marcel begon zeer sterk en wist dit heel goed vast te houden. Geconcentreerd pakte hij punt voor punt door vooral heel rustig te blijven. Een spannende eerste game met een goed resultaat: 21-18. In de tweede game bleef Marcel goed en ook nu weer geconcentreerd spelen en zijn tegenstander maakte fout op fout waardoor ook deze game naar Marcel ging. Hij pakte de winst met 21-12, een fraai resultaat.

Inge's volgende tegenstandster was de Turkse Emine Seckin. Een gelijkopgaande strijd die helaas in het nadeel van Inge eindigde. Haar tegenstandster kon haar net de baas blijven met de standen 21-18 21-17.

Damesdubbel

Voor de eerste keer kwam de damesdubbel in het veld. Ilse en Inge tegen hun Zwitserse tegenstandsters Sonja Häsler en Karin Suter-Erath. Een goed op elkaar ingespeeld koppel met een sterk spelende Sonja wisten het Ilse en Inge heel erg moeilijk te maken. De eerste game ging na een spannende strijd in de verlenging verloren met 22-20. De tweede game kwamen de tegenstandsters al snel op voorsprong en bij de stand 20-16 in het nadeel van Inge en Ilse werd de achtervolging ingezet. Puntje voor puntje kropen Inge en Ilse naar hun tegenstandsters toe, wetende dat ze geen fout meer mochten maken. En ook nu moest een verlenging uitkomst brengen. Een uitkomst die helaas in het nadeel van Inge en Ilse uitviel. Met 23-21 werd ook deze game verloren.

De volgende damesdubbel van Inge en Ilse was appeltje eitje. Heel eenvoudig wisten zij te winnen van het Spaanse duo Sofia Balsalobre en Marta Rodriquez met de standen 21-4 en 21-6.

Laatste partijen

De laatste partij van deze dag was het gemengddubbel van Inge en Daniël tegen Gobi Ranganathan uit Engeland en de Turkse Emine Seckin. Helaas verliep het samenspel tussen Daniël en Inge niet zo goed. Zij wisten geen vervolg te geven aan hun sterke spel van eerder deze dag en bleken Gobi en Emine net iets sterker te zijn.

Met de uitslag van 21-17 en 21-10 kwam er een einde aan de tweede dag van dit WK.

Een enerverende dag met hele mooie resultaten maar ook wat teleurstellingen. Morgen weer nieuwe kansen en natuurlijk hopen we dan op hele mooie resultaten aan het eind van de dag.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!