Moederdag 2019

Winst en verlies op WK Aangepast (dag 2)

Winst en verlies op WK Aangepast (dag 2)
Moederdag 2019

De dag begon ook vandaag weer vroeg. Als je om 9 uur moet beginnen, betekent dit dat je om om 6 uur uit bed moet.

› alles over het Badminton Festival!

Vervolgens om half 7 ontbijt en een uur later in de bus voor vertrek naar de sporthal. Er stonden tien partijen op het programma en de laatste partij was pas om 16 uur 's middags. Een lange dag dus,

Alle drie de spelers gingen de baan op en wel tegen elkaar. Inge met haar Hong Kong-partner Ho Yuen Chan (Daniël) tegen Ilse en Marcel. Inge en Daniël gingen heel goed van start en hadden de hele game de controle op het spel. Deze wisten zij dan ook winnend af te sluiten met 21-18. In de tweede game kwamen Marcel en Ilse weer een beetje terug en wisten zij deze te winnen met 21-11. Een derde game moest de beslissing brengen. Het bleef spannend tot het eind en even leek het of Inge en Daniël deze winnend af gingen sluiten. Zij wisten van een verre achterstand terug te komen maar bleven steken op 18 punten. Opgelucht konden Ilse en Marcel de baan verlaten, wetende dat Inge aan de zijde van Daniël een hele goede wedstrijd had gespeeld.

Enkelspel

Na de mixdubbel stond het enkelspel van Marcel tegen de Koreaanse wereldkampioen Jae-You Sim op het programma. Voor Marcel een zware wedstrijd tegen een hele goede tegenstander. Met een beetje een aangepast spel - rustig en plaatsen - wist hij toch aardig tegenstand te bieden. Maar winst zat er niet in (10-21 13-21). En Marcel, die als tweede was geëindigd in zijn poule, wist dat hij alles zou moeten geven in zijn volgende partij tegen Ho Yuen Chan.

Inmiddels stonden ook Ilse en Inge op de baan voor hun enkelspel. Ilse trof Emine Seckin uit Turkije en Inge moest het opnemen tegen Yun-Sim Kim uit Korea. Ilse kende totaal geen problemen in haar partij en wist deze eenvoudig winnend af te sluiten met 21-6 21-10.

Inge speelde een sterke eerste game, waarin pas in de verlenging haar tegenstandster de winst wist te pakken (23-21). In de tweede game was er geen sprake meer van spanning en met 21-12 lag de winst bij de speelster uit Zuid-Korea.

Hierna was het weer de beurt aan Marcel, die aantrad tegen Ho Yuen Chan uit Hong Kong. Een zware wedstrijd werd verwacht. Marcel begon zeer sterk en wist dit heel goed vast te houden. Geconcentreerd pakte hij punt voor punt door vooral heel rustig te blijven. Een spannende eerste game met een goed resultaat: 21-18. In de tweede game bleef Marcel goed en ook nu weer geconcentreerd spelen en zijn tegenstander maakte fout op fout waardoor ook deze game naar Marcel ging. Hij pakte de winst met 21-12, een fraai resultaat.

Inge's volgende tegenstandster was de Turkse Emine Seckin. Een gelijkopgaande strijd die helaas in het nadeel van Inge eindigde. Haar tegenstandster kon haar net de baas blijven met de standen 21-18 21-17.

Damesdubbel

Voor de eerste keer kwam de damesdubbel in het veld. Ilse en Inge tegen hun Zwitserse tegenstandsters Sonja Häsler en Karin Suter-Erath. Een goed op elkaar ingespeeld koppel met een sterk spelende Sonja wisten het Ilse en Inge heel erg moeilijk te maken. De eerste game ging na een spannende strijd in de verlenging verloren met 22-20. De tweede game kwamen de tegenstandsters al snel op voorsprong en bij de stand 20-16 in het nadeel van Inge en Ilse werd de achtervolging ingezet. Puntje voor puntje kropen Inge en Ilse naar hun tegenstandsters toe, wetende dat ze geen fout meer mochten maken. En ook nu moest een verlenging uitkomst brengen. Een uitkomst die helaas in het nadeel van Inge en Ilse uitviel. Met 23-21 werd ook deze game verloren.

De volgende damesdubbel van Inge en Ilse was appeltje eitje. Heel eenvoudig wisten zij te winnen van het Spaanse duo Sofia Balsalobre en Marta Rodriquez met de standen 21-4 en 21-6.

Laatste partijen

De laatste partij van deze dag was het gemengddubbel van Inge en Daniël tegen Gobi Ranganathan uit Engeland en de Turkse Emine Seckin. Helaas verliep het samenspel tussen Daniël en Inge niet zo goed. Zij wisten geen vervolg te geven aan hun sterke spel van eerder deze dag en bleken Gobi en Emine net iets sterker te zijn.

Met de uitslag van 21-17 en 21-10 kwam er een einde aan de tweede dag van dit WK.

Een enerverende dag met hele mooie resultaten maar ook wat teleurstellingen. Morgen weer nieuwe kansen en natuurlijk hopen we dan op hele mooie resultaten aan het eind van de dag.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2019 in Dublin is Megan Hollander er helaas niet in geslaagd de finale te…

23 juni 2019

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Ik ben erg blij om te melden dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via Olympic Solidarity een beurs heeft toegekend…

20 juni 2019

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!