Gelijkspel voor DKC in Roosteren

Gelijkspel voor DKC in Roosteren

De badmintonners van het Haagse DKC hebben voor de derde keer gelijkgespeeld dit eredivisieseizoen. Zaterdagavond werd het 4-4 in de uitwedstrijd bij Roosterse BC.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

De winstpartijen werden behaald in een dubbelspel en in drie singelpartijen. DKC was zelfs dichtbij een vijfde punt, maar in de tweede mixed dubbel verloren Ruben Wijers en Tak Ling Lam maar nipt met 21-19 in de derde game.

Bij DKC werd er weer eens een Eredivisiedebutant opgesteld. Dat was dit keer Jan-Willem de Man, die aan de zijde van Dave Macaré het herendubbel speelde. Zij namen het op tegen Dennis Dubbelman en Frank Vermeesch. In de eerste game waren de DKC’ers kansloos met een 21-8 winst voor de Roosterse-spelers. In de tweede game konden de Hagenaars veel beter partij geven. Toch verloren ze die met 21-18. Desondanks geen wedstrijd waar het DKC-duo zich voor hoefde te schamen. Het andere dubbelspel leverde voor DKC het eerste punt op van de avond. Ginny Serverien en Veerle Wijers waren daarin met 21-18 en 21-11 duidelijk de baas over Rachelle Haan en Linda Hoedemakers.

Vervolgens werden de singels afgewerkt. Ruben Wijers speelde namens DKC in de eerste herenenkel tegen Leon Nottelman. Zoals wel vaker dit seizoen, kon de 23-jarige Scheveninger uitstekend partij bieden in de eerste game, maar was de pijp leeg in game twee. Het eerste bedrijf ging gelijk op, en werd pas tegen het eind in het voordeel van Nottelman beslist: 21-18. Daarna was de Limburger veel sterker, en won de laatste game dan ook relatief eenvoudig met 21-11.

Evenals vorige week tegen Duinwijck, won Mark Caljouw zijn singel. De Belg Jente Paesen werd in de eerste game flink op zijn nummer gezet door de Rijswijker met 21-8. De tweede game leverde veel meer spanning op. Toch won Caljouw deze ook in de verlenging: 23-21.

Severien wist zaterdag weer eens een 100%-score neer te zetten. Na winst in het dubbelspel, zette ze ook haar singel in winst om. Net als in de heenwedstrijd tegen Roosterse was ze Grace Gabriel ruim de baas. Het werd 21-18 en 21-13 voor de DKC-speelster.

Misschien wel het mooiste winstpunt van de avond, voor DKC, kwam op naam van Tak Ling Lam. De Rotterdamse worstelt al het hele seizoen met haar vorm, zeker in de singel. Ze won alleen in de thuiswedstrijd tegen BC Amersfoort van Tamara Werson. Vorige week werd ze voor het eerst ook gepasseerd in het enkelspel. Toch werd Lam tegen Roosterse weer opgesteld, en met succes. In twee spannende games (22-20 en 21-19) zette ze Wendy Hoeve opzij. Deze winst betekende dat DKC sowieso met een gelijkspel huiswaarts zou keren. Er stonden echter nog twee mixen op het programma, waardoor DKC wellicht, voor de tweede keer dit seizoen, een overwinning kon behalen.

Caljouw en Veerle Wijers namen het op tegen Dubbelman en Haan. Hoewel het DKC-koppel een erg goede indruk achterliet dit seizoen, waren ze tegen Roosterse net een maatje te klein. Ze verloren dan ook met 21-13 en 21-14. Alle hoop van DKC was daarna gevestigd op Lam en Ruben Wijers. Zij speelden een ware ‘thriller’ tegen Nottelman en Hoedemakers. De eerste game was een prooi voor het Roosterse-duo, waarna de DKC’ers de tweede game pakte. De laatste game kon dus alle kanten opgaan. Uiteindelijk waren Nottelman en Hoedemakers de gelukkigen. Game drie wonnen zij met 21-19. En zo stond er een 4-4 eindstand op het scorebord.

Met het gelijkspel schiet DKC niet veel op. Het blijft op een negende en een na laatste plaats staan in de Eredivisie. Doordat nummer acht TFS Barendrecht ook 4-4 speelde, blijft het gat naar dat team acht punten. Er zal in de komende wedstrijden een klein wonder moeten gebeuren, wil DKC de negende stek kunnen verlaten, en daarmee ook promotie/degradatiewedstrijden ontlopen.

Volgende week staat het derde en laatste dubbelweekend op het programma van de Eredivisie. Op zaterdag 17 december vind er weer een editie plaats van ‘de derby van het westen’. DKC ontvangt dan namelijk VELO uit Wateringen. Op zondag 18 december gaat DKC op bezoek bij tweevoudig landskampioen Van Zijderveld uit Amstelveen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weg met de heilige huisjes

Weg met de heilige huisjes

Een paar vrienden, werkzaam in de sectoren sport en commercie, keken op mijn verzoek naar de finale gemengddubbel tijdens de…

23 oktober 2019

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!