Moederdag 2019

Robin Albersen: Tijd voor actie

Robin Albersen: Tijd voor actie

Het heeft even geduurd voor deze nieuwe Albersen's Bevindingen er was. Vaak schrijf ik de column voor elk magazine van BC DKC, deze keer wil ik de bevindingen meer laten verspreiden... en niet zonder reden.

› alles over het Badminton Festival!

Deze column staat geheel in het teken van hetgeen ik de afgelopen weken, danwel maanden, voorbereid heb. In mijn werk draait alles om de voorbereiding om zo met succes je doelstelling te halen, dit was mijn uitgangspunt voor wat ik binnenkort ga lanceren.

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat je rustig na gaat denken. Even tot jezelf komen in deze drukke, stressvolle wereld. Alles om je heen is en blijft in beweging, als je zelf je momenten niet pakt dan wordt je daar volledig in meegesleurd. Een aantal maanden geleden had ik zo’n moment, dat was het begin van waar ik binnenkort mee wil starten.

Als je bedenkt hoeveel luxe wij eigenlijk hebben hier in Nederland dan ga je pas beseffen hoe rijk we allemaal zijn. Het lijkt allemaal zo voor de hand liggend, maar dit is het zeker allemaal niet. Gezondheid is het allerbelangrijkste in het leven, kijk eens wat we nog allemaal daar om heen hebben wat ons het leven vergemakkelijkt. Als ik vanuit mijn persoon hier kritisch over na ga denken dan is het soms confronterend hoe goed we het hebben.

Mijn geluk

Met mijn 29 jaar beschik ik over een fantastische moeder die mij en mijn broer een enorm goede start heeft gegeven. Ga er maar eens aanstaan, in je eentje twee van die gasten opvoeden. Ze heeft het fantastisch gedaan en ik ben haar daar enorm dankbaar voor, voor altijd.

Al bijna 9 jaar heb ik een prachtige vriendin die ook echt mijn maatje is geworden. Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn, een relatie is altijd eraan blijven werken en accepteren dat je verschillend bent. Afgelopen jaar was niet één van de makkelijkste, maar het overwinnen heb je allebei zelf in de hand. Ik ben gelukkig.

Na mijn MTS ben ik gelijk gaan werken, inmiddels ben ik ruim 4 jaar binnen bij het bedrijf waar ik met hart en ziel voor aan het werk ben. Voor mijn gevoel heb ik helemaal mijn eigen plekje in het bedrijf en ligt er een mooie toekomst klaar. Wel altijd zelfkritisch blijven in wat je doet en elke dag open staan om te blijven leren. Elke dag ga ik met een glimlach weer aan het werk, "kom maar op" zeg ik wel eens als ik weer om 05:15 de wekker hoor gaan.

Voor mijn werk moet ik enorm veel rijden en heb ik projecten lopen van Vlissingen tot Groningen en van Den Helder tot Maastricht, gevolg een prachtige leaseauto tot mijn beschikking. Als we het toch over luxe hebben.

Al ruim 20 jaar ben ik lid van de mooiste badmintonvereniging van het land, DKC. Afgelopen jaren ook mijn hart verloren aan VELO, werkelijk een bijzonder gezellige vereniging. In die 20 jaar heb ik zoveel vrienden en vriendinnen leren kennen wat je moet koesteren, deze mensen zijn stuk voor stuk allemaal bijzonder.

Besef

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dit alles heeft mij doen beseffen dat we niks te klagen hebben. En er zijn genoeg mensen die het niet zo goed hebben, reden voor mij om proberen een steentje bij te dragen aan hun geluk. Maar waar begin je, hoe pak je dit aan en vooral wie of wat ga je helpen?

Caprera

Afgelopen juli heb ik samen met mijn vriendin een concert bezocht van Glennis Grace in openlucht theater Caprera in Bloemendaal. De gehele opbrengst van het concert kwam ten goede van Stichting Stop Kindermisbruik, een fantastische organisatie.

Na dit concert bezocht en beleefd te hebben en een documentaire gezien te hebben over het misbruik van kinderen in Aziatische landen, was het voor mij duidelijk. Hier wil ik mij voor gaan inzetten en proberen een geweldig bedrag bij elkaar te krijgen om zo kinderen te bevrijden uit de misbruik.

Stop Kindermisbruik

Kort na het concert heb ik contact gezocht met het management van Glennis en via hun heb ik meerdere malen over en weer contact gehad met Stichting Stop Kindermisbruik. Het heeft een aantal weken geduurd, maar onlangs heb ik mijn geschreven actieplan in concept aangeleverd bij de stichting. Het is positief ontvangen en we gaan hier binnenkort mee verder, dus de eerste stap naar succes is al gezet.

De afgelopen tijd ben ik al zoveel mogelijk aan het lobbyen geweest. Mensen, websites, kranten, televisie en ook radiozenders benaderd of ze mee willen helpen de actie succesvol te laten verlopen. We moeten altijd één ding als doelstelling houden, het gaat om de kinderen die we willen helpen... ook zij verdienen een mooie toekomst.

Met veel plezier heb ik enorm positieve reacties gelezen op mijn initiatief. De komende tijd staat in het teken van de verdere voorbereidingen en alles klaarmaken vóórdat ik de actie definitief van start laat gaan en wil gaan lanceren. Mijn intentie is er echt een knallende actie van de te maken met hopelijk een verrassend hoogtepunt, wat dit is hou ik nog voor mijzelf maar o wat hoop ik dat dit gaat lukken!

Hou het in de gaten en ik zou het enorm waarderen als iedereen op zijn eigen manier straks de actie kan helpen.

Yes we can!

Robin Albersen

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!