clubzoeker

VELO morst punten in Den Haag

VELO morst punten in Den Haag

Waar het in oktober nog een 8-0 overwinning werd voor VELO in de thuiswedstrijd tegen DKC, was er dit weekend geen sprake van een simpele overwinning op de Hagenezen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In een goed gevulde sporthal ’t Zandje was het publiek getuige van de 2 punten die DKC van de Wateringers afsnoepte, zowel de 2e damesenkel als de 2e mannenenkel werden gewonnen door DKC.

In de mannendubbel moest DKC creatief zijn en stelde twee invallers op, Slaats koos voor het koppel Suijkerland/Middelburg. Het lange duo uit Wateringen ondervond geen echte problemen met de tegenstanders, met twee keer 8-21 ging het eerste punt naar VELO.

De damesdubbel tussen Severien/Wijers en Malaihollo/de Visch Eijbergen werd een waar gevecht. Hoewel de stand anders doet denken had DKC hier zeker meer kans een punt te pakken. Het Wateringse koppel had met name in de eerste set moeite met de sterk aanvallende Severien. Met een 11-10 voorsprong voor VELO ging men de pauze in. Na de pauze wisten Malaihollo/de Visch Eijbergen steeds 3 punten voorsprong te houden en uit te lopen naar een 19-16 voorsprong. Uiteindelijk wonnen de dames de eerste set met 21-17 door het hoofd koel te houden.

In de tweede set kwamen de dames van DKC minder makkelijk op gang, al snel stond VELO met 11-6 voor. DKC streed voor wat ze waard waren maar kwamen niet verder dan een 21-12 verlies.

In de singels gingen onverwacht twee punten verloren. Malaihollo speelde een ware thriller met topbadminton tegen oud VELO speelster Severien. De dames lieten zich niet kennen en gingen strijden voor elk punt met het publiek achter zich. In een gelijk opgaande strijd moest de derde set uitwijzen wie er met de winst vandoor mocht gaan. Uiteindelijk werd dit Severien na een prachtig slot van een spannende partij, met 21-18 in het voordeel van DKC was hun punt binnen.

Jeugtalent Sergio Kepel speelde de 2e mannenenkel tegen Mark Caljouw. Kepel kreeg helaas geen voet aan de grond in een teleurstellende wedstrijd, het leek alsof de zenuwen hem de baas waren. Met een 21-6 en 21-8 verlies voor Kepel was het 2e punt voor DKC een feit.

Kopman van Daalen de Jel liet wederom zien dat hij dit seizoen in een bloedvorm verkeerd. De altijd hardwerkende Wijers deed zijn best maar was niet opgewassen tegen het snelle en effectieve spel van de VELO-er.

De vorm waarin Van Daalen de Jel steekt zou niet onopgemerkt moeten blijven voor de bondscoach van Badminton Nederland, kijkend naar het komende EK in Amsterdam volgend jaar...

Ook de Visch Eijbergen speelde een prima wedstrijd tegen Lam van DKC. In de eerste set bleef Lam aardig bij maar ging de winst met 21-17 naar VELO. De trein ging echt lopen in de tweede set voor VELO getuige de 21-7 overwinning.

In de gemengddubbels had er een verassing kunnen gebeuren bij de wedstrijd Muns/Halkema en Caljouw/Wijers. Het DKC koppel verloren weliswaar de eerste set maar pakte brutaal de tweede set. Ook in de derde set bleef het lang gelijk opgaan tot de pauze. Uiteindelijk wisten Muns/Halkema een voorsprong van enkele punten vast te houden en wonnen de beslissende set met 21-15.

Het koppel van Daalen de Jel/Slaats speelde een degelijke partij tegen Wijers/Lam. Ook in deze wedstrijd werd er fel tegenstand geboden door de Hagenezen maar uiteindelijk was VELO duidelijk sterker in deze partij.

Een 6-2 overwinning dus voor het team uit Wateringen wat kost wat kost de eerste plaats wil behouden. Met een kleine voorsprong op titelhouder Duinwijck mag men niet teveel punten meer gaan verliezen.

Zondag 18 december speelt van Zundert VELO dé kraker tegen de huidig nummer 2 Duinwijck, hier kan en moet een slag geslagen worden door het team van coach Ciraar Slaats.

DKC - VELO (2-6)

  • MD Macaré/Kluin - Suijkerland/Middelburg 08-21 08-21
  • VD Severien/Wijers - de Visch Eijbergen/Malaihollo 17-21 12-21
  • ME Caljouw - Kepel 21-06 21-08
  • VE Lam - De Visch Eijbergen 17-21 07-21
  • VE Severien - Malaihollo 21-16 13-21 21-18
  • ME Weijers - Van Daalen de Jel 11-21 13-21
  • GD Caljouw/Wijers - Muns/Halkema 15-21 21-18 15-21
  • GD Wijers/Lam - Van Daalen de Jel/Slaats 18-21 16-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!