Amsterdam, Tallinn, Stockholm, Almere, what's in a name

Amsterdam, Tallinn, Stockholm, Almere, what's in a name

Nog even een bericht voor ik vertrek naar Estland. Afgelopen maandag was natuurlijk voor veel spelers een spannende dag, ook voor mij.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op basis van mijn prestaties van de afgelopen maanden hield ik er rekening mee dat ik mijn toernooi- en trainingsprogramma eventueel zou moeten aanpassen vanwege selectie voor de EK teams in Amsterdam. Aan de andere kant was ik er natuurlijk ook op voorbereid dat dit wel eens heel anders zou kunnen lopen dan je zou verwachten.

Blijkbaar spelen er andere dingen mee dan alleen maar mijn prestaties, anders begrijp ik het namelijk niet. Hoe dan ook, over het niet-geselecteerd worden kan ik duidelijk zijn: het is zeker balen, maar de keuzes van BNL zijn soms ondoorgrondelijk en daar zal ik mij bij neer moeten leggen als het inderdaad definitief is. Zoals bekend is Ron Daniëls namens de 4 toppers en ook namens mij nog steeds in gesprek met BNL en de toernooileiding, dus dat wacht ik maar rustig af.

Toen ik met TEAM Meijs begon is al voorspeld dat dit zou kunnen gebeuren, dus ook in die zin niets bijzonders.

Ik ga echter niet zo snel bij de pakken neer zitten en put er weer extra motivatie uit om te laten zien dat TEAM Meijs gaat slagen. Ik voel me dan ook beter dan ooit tevoren. Nu ik waarschijnlijk niet naar de EK ga, liggen zonodig al weer nieuwe plannen klaar voor bijvoorbeeld een extra trainingsstage in Denemarken. Ook een trip naar Azië zit er vrijwel zeker aan te komen.

Dus, we gaan vrolijk verder met eerst maar eens als volgende uitdaging de Estonia International.

Lees de rest van Eriks verhaal op zijn website.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!