clubzoeker

VELO door het oog van de naald in Almere

VELO door het oog van de naald in Almere

VELO moest het opnemen in en tegen Almere, een geduchte tegenstander met als grote troef Dave Khodabux. Almere bood bijzonder veel weerstand tegen de Wateringers waardoor het een ware thriller werd.

SportSport

Maak kennis met Noah Haase!

Door het winnen van de sleutelwedstrijden van Dennis van Daalen de Jel in zijn single tegen Saber Afif en de gemengddubbel van Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo werd het uiteindelijk een 5-3 overwinning voor VELO.

In de dubbelspelen werden de punten verdeeld. De combinatie Suijkerland/Van Daalen de Jel presteerden onder hun maat tegen Khodabux/Van Moorst. In slechts twee sets werden de Wateringers aan de kant gezet, een resultaat waar VELO geen rekening mee gehouden had.

De dames De Visch Eijbergen/Halkema daarentegen speelden een uitstekende wedstrijd tegen Sie/Hoogland. In de eerste set walsten de jonge VELO speelsters over hun tegenstander heen, het werd 21-7. In de tweede set kwamen de Almeerders beter in hun spel maar konden het niet bolwerken een set af te dwingen.

In de 4 enkelspelen werd de wedstrijd van Van Daalen de Jel een sleutelwedstrijd.

Kopvrouw Malaihollo had drie sets nodig om de lange Hoogland van zich af te zetten die een prima wedstrijd speelde. Echter in de derde set was het kaarsje op bij Hoogland en daar maakte Malaihollo dankbaar gebruik van.

De wedstrijd van de jonge Middelburg tegen Branderhorst werd een waar spektakel. In de eerste set had de VELO speler totaal niks te zeggen en verloor deze met 21-13. Het leek of er na de rust een knop om is gegaan want in de tweede set bepaalde Middelburg hoe er gespeeld zou worden. Met veel aanvallende shuttles wist hij Branderhorst voldoende onder druk te zetten en won hij de tweede set. De beslissende set werd een gelijk opgaande thriller. Beide mannen bleven strijden voor elk punt en uiteindelijk moest de verlenging doorslag geven. Een net te hard geslagen bal naar het achterveld door Middelburg kostte hem de wedstrijd, het werd 22-20 in het voordeel van Almere.

De Visch Eijbergen liet weer zien waarom ze gehaald is door VELO. Het jonge talent liet Sibbald geen kans en gaf slechts 15 punten weg in 2 sets, De Visch Eijbergen laat dit seizoen zien van grote waarde te zijn voor het team.

Het kwam dus aan op de singel van Van Daalen de Jel om VELO een 4-2 voorsprong te geven. Mocht de kopman van VELO verliezen dan zou het 3-3 staan en was de druk om de gemengddubbels enorm.

Maar Van Daalen de Jel liet wederom zijn klasse zien in zijn wedstrijd tegen Afif. De eerste set was niet de makkelijkste van de kopman van VELO. Te veel foutjes en slordigheden kostten hem de set. Echter in de tweede en derde set zag het publiek de hardwerkende mentaliteit weer naar boven komen en dat resulteerde in een waar badmintongevecht tussen deze spelers.

Beide mannen lieten zien fantastisch badminton te kunnen spelen en probeerden op allerlei manieren de tegenstander uit te spelen. Het publiek werd de grote winnaar aangezien er rally's bij zaten van absoluut topniveau. Uiteindelijk trok van Daalen de Jel aan het langste eind en won de wedstrijd, tot opluchting van coach Ciraar Slaats.

In de gemengddubbels moest VELO dus een punt halen om een goede uitgangspositie te verwerven voor de thuiswedstrijd van zaterdag a.s. De wedstrijd van Muns/Halkema zou een moeilijke worden en dit bleek achteraf ook. Het ingespeelde koppel Khodabux/Sie lieten zeker in de eerste set zien een maatje te groot te zijn. In de tweede set kon VELO aardig bij blijven echter was het net niet genoeg.

Alle ogen waren gericht op de laatste wedstrijd van de avond tussen Suijkerland/Malaihollo en Afif/Van Heteren. In de eerste set moest het koppel van VELO inschatten hoe Almere tactisch zou spelen, dit resulteerde dan ook in kleine foutjes maar desondanks dat wonnen ze de set. In de tweede set was er geen probleem en konden ze het met degelijk spel goed uitspelen, een winst van 21-13 was voldoende voor de wedstrijd en uiteindelijk ook de 5-3 overwinning.

Zaterdag 28 februari is de thuiswedstrijd in Wateringen, VELO heeft dan genoeg aan 4 punten om wederom de finale van het landskampioenschap te bereiken.

BV Almere - Van Zundert / VELO (3-5)

 • MD Khodabux/van Moorst - Suijkerland/Daalen de Jel 21-19 21-11
 • VD Hoogland/Sie - de Visch Eijbergen/Halkema 07-21 18-21
 • 2e ME Branderhorst - Middelburg 21-13 14-21 22-20
 • 2e VE Sibald - de Visch Eijbergen 10-21 05-21
 • 1e VE Hoogland - Malaihollo 16-21 21-19 08-21
 • 1e ME Afif - Daalen de Jel 21-16 16-21 14-21
 • GD Khodabux/Sie - Muns/Halkema 21-10 21-19
 • GD Afif/van Heteren - Suijkerland/Malaihollo 15-21 13-21
 • QR-code voor dit artikel

  QR-code

  Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

  Bijscholingen voor badmintontrainers

  Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

  Reacties

  badmintonline.nl op YouTube

  We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

  Recente artikelen
  GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

  GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

  Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

  20 juli 2024

  Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

  Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

  De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

  19 juli 2024

  Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

  Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

  Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

  19 juli 2024

  Nieuwe website Badminton Nederland

  Nieuwe website Badminton Nederland

  Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

  19 juli 2024

  Vond je dit leuk om te lezen?

  Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!