Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook

Na zeer regelmatig met de man te hebben gesproken en hem vele uitspraken zien doen en beloften horen maken, is er nog maar één conclusie mogelijk: Ted van der Meer kletst als een kip zonder kop.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

 • Zelden is er iemand geweest die in zo'n korte tijd er zo'n bende van heeft gemaakt als deze man.
  Voor zijn verkiezing riep hij tegen eenieder die het maar wilde horen dat het Yonex-contract van tafel moest of op zijn minst open gebroken zou moeten worden. Nu is hij de grote verdediger van het contract en gooit hij met modder naar de andere racketmerken.

 • Voor zijn verkiezing riep hij dat Papendal niet voldeed en dat we alternatieven moesten hebben in Nederland.
  Ik zou daarbij een grote rol moeten gaan spelen. Nu worden de alternatieven als dom afgeschilderd en TEAM Meijs is verkeerd bezig, terwijl ik mijn spelers bepaald niet schijn te helpen.

 • Met zeer grote regelmaat gaat hij achter de rug om van de mensen die betrokken zijn bij projecten om ze te passeren.
  Met als gevolg dat zowel de gepasseerde persoon als de persoon die hij benaderde niet meer met hem willen praten. Hij is daarmee een vleugellamme voorzitter geworden die vrijwel nergens meer op steun kan rekenen.

 • De voorzitter is er een voorstander van dingen NIET op papier te zetten maar gewoon te bespreken.
  Dat werkt alleen maar als je de belofte ook nakomt. Doe je dat niet, dan heb je binnen de kortste keer het probleem dat niemand je nog serieus neemt.

 • De voorzitter was een groot voorstander van verzoening met de niet-Yonex spelers en maakte dan ook beloften om ze tegemoet te komen.
  Niets bleek minder waar, nu hij zelf de aanval heeft geopend op de spelers en ze zelfs bedreigt als ze niet aan zijn eisen voldoen.

 • De voorzitter laat het voorkomen dat hij een interview geeft aan een niet-bestaande (Laura Damstra, -red.) persoon om daar in vervolgens zijn eigen frustratie kwijt te kunnen. Hij gaat niet in op vragen die er komen naar aanleiding van dat interview, zelfs niet van vragen van afgevaardigden.

Persoonlijk en van mijn directe omgeving heb ik deze dingen meegemaakt. Keer op keer worden beloften niet nagekomen of wordt er op eerdere afspraken teruggekomen.

Een mooi-weer-voorzitter?

Elke keer als het moeilijk wordt, dan moeten andere personen het opknappen en geeft de voorzitter niet thuis of antwoordt hij niet op gestelde vragen. De wekelijkse columns van de voorzitter laten in moeilijke tijden wékenlang op zich wachten. Kortom een mooi-weer-voorzitter.

Dat je geen bestuurlijke ervaring hebt, dat is geen probleem. Dat kan je compenseren met goed leiderschap. Als het je ook dááraan ontbreekt, dan heb je een probleem dat je niet lang kan verhullen. Ik denk dat het verstandig is als je in een dergelijke situatie eieren kiest voor je geld en aftreedt.

Vanaf hier wordt het alleen nog maar pijnlijker. Hou de eer aan jezelf Ted en vraag het bestuur een interimvoorzitter aan te wijzen die de bond door deze moeilijke tijden heen kan loodsen zonder al te veel averij op te lopen. Jij hebt je kans gehad en je hebt deze verspeeld.

Als je twee keer met 21-0 verliest, dan moet je jezelf afvragen waarom je in deze klasse heb ingeschreven. Dat kan onwetendheid zijn, maar ook zelfoverschatting. Ik hoop dat het in dit geval het eerste is.

Ted, onder druk wordt alles vloeibaar. Door jouw acties in de afgelopen paar dagen dreigt een serieuze Nederlandse deelname aan het EK te worden weggespoeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!