SportSport

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook
StudentenlevenStudentenleven

Na zeer regelmatig met de man te hebben gesproken en hem vele uitspraken zien doen en beloften horen maken, is er nog maar één conclusie mogelijk: Ted van der Meer kletst als een kip zonder kop.

› support ons met een Tikkie!

 • Zelden is er iemand geweest die in zo'n korte tijd er zo'n bende van heeft gemaakt als deze man.
  Voor zijn verkiezing riep hij tegen eenieder die het maar wilde horen dat het Yonex-contract van tafel moest of op zijn minst open gebroken zou moeten worden. Nu is hij de grote verdediger van het contract en gooit hij met modder naar de andere racketmerken.

 • Voor zijn verkiezing riep hij dat Papendal niet voldeed en dat we alternatieven moesten hebben in Nederland.
  Ik zou daarbij een grote rol moeten gaan spelen. Nu worden de alternatieven als dom afgeschilderd en TEAM Meijs is verkeerd bezig, terwijl ik mijn spelers bepaald niet schijn te helpen.

 • Met zeer grote regelmaat gaat hij achter de rug om van de mensen die betrokken zijn bij projecten om ze te passeren.
  Met als gevolg dat zowel de gepasseerde persoon als de persoon die hij benaderde niet meer met hem willen praten. Hij is daarmee een vleugellamme voorzitter geworden die vrijwel nergens meer op steun kan rekenen.

 • De voorzitter is er een voorstander van dingen NIET op papier te zetten maar gewoon te bespreken.
  Dat werkt alleen maar als je de belofte ook nakomt. Doe je dat niet, dan heb je binnen de kortste keer het probleem dat niemand je nog serieus neemt.

 • De voorzitter was een groot voorstander van verzoening met de niet-Yonex spelers en maakte dan ook beloften om ze tegemoet te komen.
  Niets bleek minder waar, nu hij zelf de aanval heeft geopend op de spelers en ze zelfs bedreigt als ze niet aan zijn eisen voldoen.

 • De voorzitter laat het voorkomen dat hij een interview geeft aan een niet-bestaande (Laura Damstra, -red.) persoon om daar in vervolgens zijn eigen frustratie kwijt te kunnen. Hij gaat niet in op vragen die er komen naar aanleiding van dat interview, zelfs niet van vragen van afgevaardigden.

Persoonlijk en van mijn directe omgeving heb ik deze dingen meegemaakt. Keer op keer worden beloften niet nagekomen of wordt er op eerdere afspraken teruggekomen.

Een mooi-weer-voorzitter?

Elke keer als het moeilijk wordt, dan moeten andere personen het opknappen en geeft de voorzitter niet thuis of antwoordt hij niet op gestelde vragen. De wekelijkse columns van de voorzitter laten in moeilijke tijden wékenlang op zich wachten. Kortom een mooi-weer-voorzitter.

Dat je geen bestuurlijke ervaring hebt, dat is geen probleem. Dat kan je compenseren met goed leiderschap. Als het je ook dááraan ontbreekt, dan heb je een probleem dat je niet lang kan verhullen. Ik denk dat het verstandig is als je in een dergelijke situatie eieren kiest voor je geld en aftreedt.

Vanaf hier wordt het alleen nog maar pijnlijker. Hou de eer aan jezelf Ted en vraag het bestuur een interimvoorzitter aan te wijzen die de bond door deze moeilijke tijden heen kan loodsen zonder al te veel averij op te lopen. Jij hebt je kans gehad en je hebt deze verspeeld.

Als je twee keer met 21-0 verliest, dan moet je jezelf afvragen waarom je in deze klasse heb ingeschreven. Dat kan onwetendheid zijn, maar ook zelfoverschatting. Ik hoop dat het in dit geval het eerste is.

Ted, onder druk wordt alles vloeibaar. Door jouw acties in de afgelopen paar dagen dreigt een serieuze Nederlandse deelname aan het EK te worden weggespoeld.

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw voor een…

15 februari 2020

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) voor een stunt…

14 februari 2020

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

De Nederlandse vrouwen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw niet weten te…

13 februari 2020

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin…

12 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!