clubzoeker

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook

Na zeer regelmatig met de man te hebben gesproken en hem vele uitspraken zien doen en beloften horen maken, is er nog maar één conclusie mogelijk: Ted van der Meer kletst als een kip zonder kop.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

 • Zelden is er iemand geweest die in zo'n korte tijd er zo'n bende van heeft gemaakt als deze man.
  Voor zijn verkiezing riep hij tegen eenieder die het maar wilde horen dat het Yonex-contract van tafel moest of op zijn minst open gebroken zou moeten worden. Nu is hij de grote verdediger van het contract en gooit hij met modder naar de andere racketmerken.

 • Voor zijn verkiezing riep hij dat Papendal niet voldeed en dat we alternatieven moesten hebben in Nederland.
  Ik zou daarbij een grote rol moeten gaan spelen. Nu worden de alternatieven als dom afgeschilderd en TEAM Meijs is verkeerd bezig, terwijl ik mijn spelers bepaald niet schijn te helpen.

 • Met zeer grote regelmaat gaat hij achter de rug om van de mensen die betrokken zijn bij projecten om ze te passeren.
  Met als gevolg dat zowel de gepasseerde persoon als de persoon die hij benaderde niet meer met hem willen praten. Hij is daarmee een vleugellamme voorzitter geworden die vrijwel nergens meer op steun kan rekenen.

 • De voorzitter is er een voorstander van dingen NIET op papier te zetten maar gewoon te bespreken.
  Dat werkt alleen maar als je de belofte ook nakomt. Doe je dat niet, dan heb je binnen de kortste keer het probleem dat niemand je nog serieus neemt.

 • De voorzitter was een groot voorstander van verzoening met de niet-Yonex spelers en maakte dan ook beloften om ze tegemoet te komen.
  Niets bleek minder waar, nu hij zelf de aanval heeft geopend op de spelers en ze zelfs bedreigt als ze niet aan zijn eisen voldoen.

 • De voorzitter laat het voorkomen dat hij een interview geeft aan een niet-bestaande (Laura Damstra, -red.) persoon om daar in vervolgens zijn eigen frustratie kwijt te kunnen. Hij gaat niet in op vragen die er komen naar aanleiding van dat interview, zelfs niet van vragen van afgevaardigden.

Persoonlijk en van mijn directe omgeving heb ik deze dingen meegemaakt. Keer op keer worden beloften niet nagekomen of wordt er op eerdere afspraken teruggekomen.

Een mooi-weer-voorzitter?

Elke keer als het moeilijk wordt, dan moeten andere personen het opknappen en geeft de voorzitter niet thuis of antwoordt hij niet op gestelde vragen. De wekelijkse columns van de voorzitter laten in moeilijke tijden wékenlang op zich wachten. Kortom een mooi-weer-voorzitter.

Dat je geen bestuurlijke ervaring hebt, dat is geen probleem. Dat kan je compenseren met goed leiderschap. Als het je ook dááraan ontbreekt, dan heb je een probleem dat je niet lang kan verhullen. Ik denk dat het verstandig is als je in een dergelijke situatie eieren kiest voor je geld en aftreedt.

Vanaf hier wordt het alleen nog maar pijnlijker. Hou de eer aan jezelf Ted en vraag het bestuur een interimvoorzitter aan te wijzen die de bond door deze moeilijke tijden heen kan loodsen zonder al te veel averij op te lopen. Jij hebt je kans gehad en je hebt deze verspeeld.

Als je twee keer met 21-0 verliest, dan moet je jezelf afvragen waarom je in deze klasse heb ingeschreven. Dat kan onwetendheid zijn, maar ook zelfoverschatting. Ik hoop dat het in dit geval het eerste is.

Ted, onder druk wordt alles vloeibaar. Door jouw acties in de afgelopen paar dagen dreigt een serieuze Nederlandse deelname aan het EK te worden weggespoeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!