Afgevaardigden opgelet: Eline Coene, Geert Jan Venekamp en het bestuur horen deze zaterdag graag uw vragen!

Afgevaardigden opgelet: Eline Coene, Geert Jan Venekamp en het bestuur horen deze zaterdag graag uw vragen!

De als dreigement gebruikte speelweigering van onder meer Ruud Bosch en andere Yonex-spelers van de nationale selectie was aanleiding om te informeren bij Eline Coene.

Naar goed gebruik spreekt Geert Jan Venekamp opnieuw namens de technisch directeur van Badminton Nederland. Dat roept wel de vraag op: kan technisch directeur Eline Coene niet reageren of mag ze dat niet van algemeen directeur Geert Jan Venekamp?

Mede namens Eline Coene en het bestuur deel ik u mee dat we op dit moment geen commentaar geven op de door u genoemde zaken. Mochten genoemde zaken aanstaande zaterdag tijdens de Bondsvergadering aangekaart worden, dan zal het Bondsbestuur aldaar tekst en uitleg geven.

Waar was dit geen antwoord op?

Graag informeer ik bij u als technisch directeur naar de coachingsituatie tijdens het EK Landenteams dat momenteel in Amsterdam plaatsvindt.

1. Hebben de spelers van de nationale selectie gisteren, 14 februari 2012, inderdaad collectief geweigerd om te spelen als Dicky en/of Eric door Ron Daniëls gecoacht zouden worden?

2. Wie vertegenwoordigt/en de spelersgroep die gisteren weigerde te spelen? Klopt het dat dit Ruud Bosch, Koen Ridder en voorzitter van de spelersraad Jorrit de Ruiter zijn? Zo niet, wie dan of wie ook?

3. Wat is de reden die is aangedragen door deze spelersgroep om de toernooideelname en de afspraken met en van de technisch directeur moedwillig te frustreren?

4. Welke actie is op deze weigering ondernomen door u als technisch directeur?

5. Welk standpunt heeft bondscoach Gerben Bruijstens in dit verhaal ingenomen?

6. Welk standpunt heeft bondscoach Xu Huaiwen in dit verhaal ingenomen?

7. Volgen er nog sancties op deze gedragingen (de groep heeft immers 'zijn zin' gekregen) en zo ja, wat zijn deze sancties?

Bedankt voor uw tijd en overweging en succes met uw toezichthoudende functie tijdens dit EK.

Afgevaardigden opgelet

Geert Jan Venekamp solliciteert namens Eline Coene en het voltallige BNL-bestuur naar uw vragen deze zaterdag tijdens de jaarlijkse Bondsvergadering. Het onderwerp Laura Damstra zal wellicht vroeg in de vergadering behandeld worden, bovenstaande lijkt een eveneens een uiterst actueel onderwerp.

Een spelersgroep die dreigementen uitspreekt. Zoals iemand al opmerkte: het is een merkwaardige situatie... Yonex-spelers die niet willen spelen voor Badminton Nederland, terwijl Carlton-spelers dat wél willen.

Ja wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!