SportSport

Afgevaardigden opgelet: Eline Coene, Geert Jan Venekamp en het bestuur horen deze zaterdag graag uw vragen!

Afgevaardigden opgelet: Eline Coene, Geert Jan Venekamp en het bestuur horen deze zaterdag graag uw vragen!

De als dreigement gebruikte speelweigering van onder meer Ruud Bosch en andere Yonex-spelers van de nationale selectie was aanleiding om te informeren bij Eline Coene.

clubzoeker

Ken je BC Westerbork al?

Naar goed gebruik spreekt Geert Jan Venekamp opnieuw namens de technisch directeur van Badminton Nederland. Dat roept wel de vraag op: kan technisch directeur Eline Coene niet reageren of mag ze dat niet van algemeen directeur Geert Jan Venekamp?

Mede namens Eline Coene en het bestuur deel ik u mee dat we op dit moment geen commentaar geven op de door u genoemde zaken. Mochten genoemde zaken aanstaande zaterdag tijdens de Bondsvergadering aangekaart worden, dan zal het Bondsbestuur aldaar tekst en uitleg geven.

Waar was dit geen antwoord op?

Graag informeer ik bij u als technisch directeur naar de coachingsituatie tijdens het EK Landenteams dat momenteel in Amsterdam plaatsvindt.

1. Hebben de spelers van de nationale selectie gisteren, 14 februari 2012, inderdaad collectief geweigerd om te spelen als Dicky en/of Eric door Ron Daniëls gecoacht zouden worden?

2. Wie vertegenwoordigt/en de spelersgroep die gisteren weigerde te spelen? Klopt het dat dit Ruud Bosch, Koen Ridder en voorzitter van de spelersraad Jorrit de Ruiter zijn? Zo niet, wie dan of wie ook?

3. Wat is de reden die is aangedragen door deze spelersgroep om de toernooideelname en de afspraken met en van de technisch directeur moedwillig te frustreren?

4. Welke actie is op deze weigering ondernomen door u als technisch directeur?

5. Welk standpunt heeft bondscoach Gerben Bruijstens in dit verhaal ingenomen?

6. Welk standpunt heeft bondscoach Xu Huaiwen in dit verhaal ingenomen?

7. Volgen er nog sancties op deze gedragingen (de groep heeft immers 'zijn zin' gekregen) en zo ja, wat zijn deze sancties?

Bedankt voor uw tijd en overweging en succes met uw toezichthoudende functie tijdens dit EK.

Afgevaardigden opgelet

Geert Jan Venekamp solliciteert namens Eline Coene en het voltallige BNL-bestuur naar uw vragen deze zaterdag tijdens de jaarlijkse Bondsvergadering. Het onderwerp Laura Damstra zal wellicht vroeg in de vergadering behandeld worden, bovenstaande lijkt een eveneens een uiterst actueel onderwerp.

Een spelersgroep die dreigementen uitspreekt. Zoals iemand al opmerkte: het is een merkwaardige situatie... Yonex-spelers die niet willen spelen voor Badminton Nederland, terwijl Carlton-spelers dat wél willen.

Ja wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!