SportSport

Badmintonvrouwen plaatsen zich wel voor halve finales

Badmintonvrouwen plaatsen zich wel voor halve finales

Net als de mannen moest de Nederlandse vrouwenploeg vrijdagavond in Amsterdam tijdens de kwartfinales van de EK Teams tot het uiterste gaan. Maar anders dan de mannen slaagden zij er wel in om de laatste vier te bereiken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond is Duitsland de tegenstander. De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Denemarken en Rusland.

Het eerste dubbelspel, met aan Nederlandse zijde Selena Piek en Iris Tabeling in actie, was van cruciaal belang. In de partij tegen Cicognini/Jaquet overleefden ze drie gamepoints in de eerste game en zelfs een matchpoint in de derde game. Met 22-20 dwongen Piek/Tabeling een vijfde wedstrijd af. Daarin konden de routiniers Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen afrekenen met Gruber/Schaller.

In het eerste enkelspel had Judith Meulendijks voor een uitstekende prestatie gezorgd door met 21-19 en 21-15 te winnen van Cicognini. Patty Stolzenbach en Soraya de Visch Eijbergen moesten zich vervolgens gewonnen geven.

Meulendijks had al voor aanvang van het toernooi voorspeld dat Zwitserland een sterke ploeg had. De Zwitsersen worden gecoached door Pierre Pelupessy, meervoudig Nederlands kampioen. Hun overwinning in de groep met onder meer Engeland en Schotland kwam voor Meulendijks niet als een verrassing. "Maar ze zijn vooral in de dubbelspelen te pakken", zo luidde de prognose.

Zelf leverde ze een voorname bijdrage aan het Nederlands succes. In de groepswedstrijden tegen Hongarije en Zweden hoefde ze niet voluit te gaan, tegen Cicognini was dat anders. Zes jaar badmintonnen in Denemarken heeft Meulendijks achter de rug, vorig jaar zomer keerde ze terug vanwege een hernia. Die speelt haar soms nog parten, maar in het landsbelang geeft ze alles. Dat is belangrijk omdat Oranje na de afmelding van Yao Jie (kuitblessure) ernstig werd gedupeerd. "Dat was een hele aderlating, maar we hebben laten zien het toch ook zonder haar te kunnen", aldus Meulendijks die recent in de finale van het NK in Almere van Yao Jie had gewonnen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!