Iris Tabeling en Selena Piek moesten het van ver halen

Iris Tabeling en Selena Piek moesten het van ver halen

Selena Piek en Iris Tabeling speelden misschien niet de beste, maar zeker spannendste én belangrijkste wedstrijd van het toernooi.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het koppel won de cruciale dubbel tegen Zwitserland. "Hoeveel belangrijke punten hebben we tegen gehad? Drie gamepoints en een matchpoint, en dan toch winnen! Wat ben ik blij dat we de overwinning eruit hebben gesleept", zei Piek. Het moest van heel ver en diep komen.

Hun Zwitserse tegenstandsters vormden een gelegenheidsduo. "Het zijn allebei singelaars en dat was te merken, ze spelen een heel ander spelletje. We moesten daardoor meer geduld hebben, niet alleen hard en snel spelen. Zelf speelde ik niet eens zo lekker, maar gelukkig hebben we het gered. We zijn allebei nog onervaren in het spelen van dit soort belangrijke evenementen, maar kunnen niet ontevreden zijn."

Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen halen overwinning binnen

De meest ervaren dubbelaars van het vrouwenteam speelden 11-21 en 12-21 tegen Zwitserland en bezorgden het Nederlandse vrouwenteam daarmee doorgang naar de halve finale.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!