clubzoeker

Jim en Vincent stunten met mannendubbel

Jim en Vincent stunten met mannendubbel

Jim Middelburg en Vincent de Vries hebben voor een stunt gezorgd door vanuit de kwalificatieronde de geroutineerde spelers Dennis Lens/Joély Residay in drie games te verslaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na winst in de eerste game (21-19) namen de 'oude knarren' zoals Vincent ze noemt het roer in handen. De derde game was een thriller en werd met 24-22 gewonnen door de jonkies.

De Vries: 'In de kwalificatie op vrijdag liep het nog niet zo lekker. Zaterdag zijn we beter gaan spelen. We zijn steeds uitgegaan van onze eigen kracht en hebben onze focus gehouden tijdens de hele wedstrijd. Dat pakte goed uit. We voelen elkaar in de dubbel goed aan, dat is onze kracht. Het is super om als underdog van deze oudjes te winnen', glundert hij breeduit. 'Ik speel veel singels maar ik kan zoals je ziet ook goede dubbels spelen.'

Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux hadden toch drie game nodig tegen Dennis van Daalen De Jel/Rikkert Suijkerland. Dave gaf toe dat ze de tweede game een beetje hadden laten liggen. 'We verslapten en lieten wat steken vallen. Gelukkig konden we versnellen en de derde game naar ons toe trekken en de wedstrijd pakken.'

Jelle Maas/Jacco Arends hadden geen moeite met Bart Gerrits/Jerry Natenstedt. 'We hebben vandaag nog niets spannends gespeeld. Dat komt morgen wel', vertrouwde Jelle ons toe.

Russel Muns/Robin Tabeling komen als 4e halve finale morgen aan de bak. Beide jonge helden versloegen Léon Nottelman/Frank Vermeesch. 'Ze speelden een hoger tempo, maar we hebben lekker gespeeld. Soms speelden ze ballen die wij nooit trainen, waarmee ze net de rallies domineerden', vertelde Frank tevreden na zijn partij.

Halve finales mannendubbelspel

  • Russel Muns/Robin Tabeling – Jim Middelburg/Vincent de Vries
  • Jacco Arends/Jelle Maas – Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!