Judith Meulendijks Most Valuable Player van het EK Landenteams in Amsterdam

Judith Meulendijks Most Valuable Player van het EK Landenteams in Amsterdam

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben de bronzen medaille veroverd op het EK landenteams in Amsterdam. In de wedstrijd om de derde plaats werd zondag met 3-1 gewonnen van Rusland.

Ken je OSM Badminton al?

Daarmee werd tevens plaatsing voor de wereldkampioenschappen (in mei in het Chinese Wuhan) een feit. De Europese titel ging naar Duitsland dat in de finale Denemarken met 3-1 onttroonde.

Judith Meulendijks was vijf dagen lang in topvorm. Zij won al haar partijen en werd na een blessure van Ilse Vaessen ook ingezet in de laatste partij waarin ze dubbelde met Selena Piek. Dat leverde het winnende punt op. Meulendijks werd na afloop door de organisatie uitgeroepen tot meest waardevolle speelsters van het toernooi en ontving de Amsterdam Sports Award. "Een hele eer", zo glunderde ze.

Judith Meulendijks heeft tijdens de EK landenteams de Amsterdam Sports Award ontvangen. De prijs werd uitgereikt aan de meest waardevolle speler of speelster van het toernooi. "Hiermee wil de gemeente Amsterdam haar waardering laten blijken voor een bijzondere sportprestatie", zo luidt de reden. Wethouder Eric van der Burg reikte de Award uit. De jury bestond naast Van der Burg uit technisch directeur Eline Coene en voorzitter Ted van der Meer van Badminton Nederland. Vorig jaar, toen de EK mixed teams in de sporthallen Zuid plaats vond, viel de eer te beurt aan de Duitse speelster Juliane Schenk.

Maar ook Patty Stolzenbach had een belangrijke rol in de wedstrijd tegen Rusland. De speelster uit Den Bosch startte met twee zeges, tegen Hongarije gemakkelijk, tegen Zweden wat moeizamer. Maar in de kwartfinale tegen Zwitserland bleef ze beneden haar niveau en verloor kansloos. "Ik was toen ontzettend zenuwachtig, terwijl ik dat eigenlijk nooit zo snel heb", aldus Stolzenbach die met voldoening zag dat het Nederlands team toch met 3-2 won.

De spanning kwam voort uit het feit dat ze na de blessure van Yao Jie van derde speelster tot tweede speelster werd gepromoveerd. "Dan sta je toch opeens tegen betere speelsters en ook ervaar je meer druk."

In de halve finale tegen Duitsland speelde ze beter, maar verloor weer. De beste prestatie leverde ze in de strijd om het brons. De eerste game tegen Tatjana Bibik ging verloren, met 21-15. Daarna hervond Stolzenbach zich en haalde met 21-16 en 21-19 het cruciale tweede punt binnen. "Ik wist dat ik van haar kon winnen, heb een goede tactiek toegepast. Vorig jaar won ik van haar tijdens de Dutch International."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!