clubzoeker

Regio badmintontoernooi voor voortgezet onderwijs DKC

Regio badmintontoernooi voor voortgezet onderwijs DKC

Vrijdag 17 februari organiseerde BC DKC, in samenwerking met Badminton Nederland en de KVLO, een regionaal badmintontoernooi voor het voortgezet onderwijs.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit vond plaats in sporthal Hoge Veld. Voor het eerst sinds jaren wordt dit open toernooi weer in de regio Haaglanden georganiseerd. Met beperkte tijd om het evenement op te zetten is er toch besloten om dit jaar te starten met een soort van 'pilot'.

Alle scholen uit de regio konden zich inschrijven met een team van minimaal 4 spelers (2 jongens en 2 meisjes). Vervolgens werden er vijf partijen gespeeld tegen andere scholen. Deze vijf partijen bestaan uit de herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en de gemengddubbel.

In totaal hebben vijf teams, van vier verschillende scholen, deelgenomen aan het toernooi. Het Segbroek College, Diamant College en Lyceum Ypenburg waren allen met een team vertegenwoordigd. Het Wateringse Veld College was met twee teams aanwezig.

Alle teams hebben het tegen elkaar op mogen nemen. Hier en daar was er wel een groot niveau verschil omdat er nogal wat leden van de badminton bond meededen. De niet-leden lieten zich echter niet uit het veld slaan en gaven alles tot de laatste minuut. Het was al snel duidelijk dat de titelstrijd tussen het Segbroek College en het eerste team van het Wateringse Veld College zou gaan. Zij speelden onderling dan ook een spannende wedstrijd. Na twee enkelspelen en twee dubbelspelen was de stand in evenwicht en moest de gemengddubbel de beslissing brengen. Deze ging uiteindelijk vrij gemakkelijk naar het Wateringse Veld College, waardoor zij zich toernooiwinnaars mochten noemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!