clubzoeker

Regio badmintontoernooi voor voortgezet onderwijs DKC

Regio badmintontoernooi voor voortgezet onderwijs DKC

Vrijdag 17 februari organiseerde BC DKC, in samenwerking met Badminton Nederland en de KVLO, een regionaal badmintontoernooi voor het voortgezet onderwijs.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit vond plaats in sporthal Hoge Veld. Voor het eerst sinds jaren wordt dit open toernooi weer in de regio Haaglanden georganiseerd. Met beperkte tijd om het evenement op te zetten is er toch besloten om dit jaar te starten met een soort van 'pilot'.

Alle scholen uit de regio konden zich inschrijven met een team van minimaal 4 spelers (2 jongens en 2 meisjes). Vervolgens werden er vijf partijen gespeeld tegen andere scholen. Deze vijf partijen bestaan uit de herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en de gemengddubbel.

In totaal hebben vijf teams, van vier verschillende scholen, deelgenomen aan het toernooi. Het Segbroek College, Diamant College en Lyceum Ypenburg waren allen met een team vertegenwoordigd. Het Wateringse Veld College was met twee teams aanwezig.

Alle teams hebben het tegen elkaar op mogen nemen. Hier en daar was er wel een groot niveau verschil omdat er nogal wat leden van de badminton bond meededen. De niet-leden lieten zich echter niet uit het veld slaan en gaven alles tot de laatste minuut. Het was al snel duidelijk dat de titelstrijd tussen het Segbroek College en het eerste team van het Wateringse Veld College zou gaan. Zij speelden onderling dan ook een spannende wedstrijd. Na twee enkelspelen en twee dubbelspelen was de stand in evenwicht en moest de gemengddubbel de beslissing brengen. Deze ging uiteindelijk vrij gemakkelijk naar het Wateringse Veld College, waardoor zij zich toernooiwinnaars mochten noemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!