SportSport

Stolzenbach slaat Oranje naar kwartfinale

Stolzenbach slaat Oranje naar kwartfinale

Na de Nederlandse mannen heeft ook de Oranje-vrouwenploeg de kwartfinales van de EK landenteams in Amsterdam bereikt. Patty Stolzenbach verloor in de derde partij van de avond de eerste game tegen de Zweedse Ellinor Widh met 21-19, maar het herstel verliep voorspoedig: 21-4, 21-14.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na de mannen heeft ook de Nederlandse vrouwenploeg zich geschaard bij de laatste acht van de Europese kampioenschappen badminton voor landenteams in Amsterdam. De ploeg van de coaches Gerben Bruijstens en Huaiwen Xu versloeg na de 5-0 tegen Hongarije donderdagavond Zweden met dezelfde cijfers.

In de kwartfinale is Zwitserland vrijdag om 18.00 uur de tegenstander in de sporthallen Zuid. Die ploeg won in de laatste groepswedstrijd van het favoriet geachte Engeland. ,,We zullen het zwaar krijgen tegen Zwitserland’’, zei eerste speelster Judith Meulendijks. ,,De twee groepswedstrijden waren een goede voorbereiding, maar nu wacht het zware werk.’’

Meulendijks en ook het dubbel Selena Piek/Iris Tabeling hadden in de eerste twee partijen weinig oppositie te duchten van de Zweedsen (2-0). Daarna kwam Patty Stolzenbach in actie, zij verloor de eerste game tegen Ellinor Widh met 21-19, maar het herstel was indrukwekkend: 21-4, 21-14. Het Oranje-dubbel Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen en benjamin Soraya de Visch Eijbergen maakten het karwei vervolgens gedecideerd af.

De afwezigheid van Yao Jie, die voor het toernooi moest afzeggen wegens een kuitblessure, komt in de aanloop naar de confrontatie met Zwitserland ongelegen. ,,Met haar erbij hadden we natuurlijk meer kans op de overwinning gehad’’, aldus Meulendijks die niettemin in het verdere verloop van het toernooi hoopt op een weerzien met een aantal Deense speelsters. Zij speelde van 2004 tot 2011 zelf in de Deense competitie. ,,Dat zou heel leuk zijn, maar ik ben realistisch, we zullen eerst onze partijen moeten winnen.’’

Eerdere berichten

Piek/Tabeling winnen eerste dubbel

De Nederlandse vrouwenploeg heeft de voorsprong in het beslissende groepsduel met Zweden uitgebouwd naar 2-0. Het dubbel met Selena Piek en Iris Tabeling was te sterk voor Sanne Ekberg en Amanda Högström, 21-10 en 21-14. Als Nederland nog één van de drie resterende partijen wint, is plaatsing voor de kwartfinales een feit. Daarin wacht vrijdag de ontmoeting met Zwitserland.

Meulendijks zorgt voor voorsprong

Judith Meulendijks heeft het Nederlands vrouwenteam in de tweede en laatste groepswedstrijd op een 1-0 voorsprong gezet. Meulendijks won haar partij tegen de Zweedse Jenny Wan met ruim verschil: 21-6, 21-8. De winnaar van het duel plaatst zich voor de kwartfinales waarin vrijdag niet zoals verwacht Engeland, maar Zwitserland de tegenstander is.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!