clubzoeker

Titels Yonex Dutch Junior naar vijf landen

Titels Yonex Dutch Junior naar vijf landen

Winnaar Joo Ven Soong uit Maleisië.

Vijf verschillende landen hebben vandaag tijdens de finale van de Yonex Dutch Junior titels in de wacht gesleept. Topjeugdspelers uit Maleisië (jongensenkel), Hongkong (jongensdubbel), Bulgarije (meisjesenkel), Rusland (meisjesdubbel) en Indonesië (gemengddubbel) betraden het winnaarschavot in de Haarlemse Duinwijckhal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is de vijfde keer dat een Nederlandse speler in de finale stond van de Dutch Junior. Een knappe prestatie van de Papendrechtse Soraya de Visch Eijbergen, voormalig speelster van Duinwijck, die in de Bulgaarse Stefani Stoeva op een enkele punt na haar meerdere zag. Eerder verraste De Visch Eijbergen de als eerste geplaatste Cheung uit Hongkong te verslaan. De grote winnaar van vorig jaar, Maleisië, wist slechts een titel van de vier te behouden.

Tijdens de Yonex Dutch Junior 2012 streden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 23 landen om de vijf te verdelen titels. Badminton Club Duinwijck, Europa Cup-houder en 24-voudig landskampioen, organiseert de Yonex Dutch Junior sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Het toernooi maakt deel uit van het Badminton Europe Junior Circuit.

Side event groot succes

Tijdens de finaledag van de Yonex Dutch Junior 2012 werden in de naastgelegen hal clinics verzorgd voor spelers van de Badminton Scholen en Academies in Nederland. 50 kids volgden trainingen van aanwezige trainers van deelnemende landen, waaronder de Finse en Zweedse bondscoach en Maleisische en Chinese spelers.

Uitslagen finales

  • JE Joo Ven Soong (Mal) – Teck Zhi Soo (Mal) 21-16 21-14
  • ME Stefani Stoeva (Bul) – Soraya de Visch Eijbergen (NL) 21-17 23-21
  • JD Chun Hei Lee/Chun Hei Tam (HK) – Hafiz Faisal/Putra Eka Rhoma (Ind) 18-21 22-20 21-14
  • MD Evgeniya Kosetskaya/Viktoriya Varabyova (Rus) – Gabriela Stoeva/ Stefani Stoeva (Bul) 17-21 25-23 21-16
  • GD Edi Subaktiar/ Melati Daeva Oktaviani (Ind) – Chun Hei Tam/ Sin Ying Yuen (HK) 24-22 23-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!