SportSport

Blogger Piet Ridder: 'Mijn gesprek met bondsbestuurder Ton Wijers'

Blogger Piet Ridder: 'Mijn gesprek met bondsbestuurder Ton Wijers'

Tijdens de Yonex Dutch International werd ik door Ton Wijers op mijn schouders getikt of ik even wilde praten.

Ken je BC Argus al?

Daar stond ik natuurlijk wel open voor. Er volgde een lang, leuk en open gesprek over de badmintonsport in het algemeen, de huidige bondssituatie en de toekomst van Badminton Nederland in het bijzonder.

Ton vond dat ik wat meer achtergrond moest krijgen over de ontstane situatie binnen Badminton Nederland. Wat goed tot me doordrong is dat de achtergebleven bestuursleden keihard aan het werken zijn om te proberen om de ontstane situatie (incl. vertrek van Ted van der Meer) op te lossen.

Verder probeert men de sponsorperikelen met Carlton binnenskamers op een goede manier te tackelen, zonder dat de gerechtelijke macht verder meer tussen beiden hoeft te komen. De plannen, die het huidige bondsbestuur op allerlei gebieden heeft, klonk me soms als muziek in de oren.

Ton was zich bewust dat het huidige bestuur nog niet echt naar buiten is getreden en dat het soms lijkt dat men als 'stoffige' bestuurders met de problemen aan het jongleren is, maar niets is minder waar. Het gehele bestuur, nu onder leiding van Clemens Wortel, stopt ontzettend veel tijd in Badminton Nederland om de ontstane situatie te stabiliseren.

Men beseft dat het verkrijgen van 'vertrouwen' een zeer belangrijke factor is om weer aan een nieuw badminton Nederland te kunnen bouwen. Natuurlijk hebben we het ook over de goede prestaties van de jeugd gehad en beiden waren we het erover eens dat we nu echt een manier moesten gaan vinden om richting de senioren door te kunnen pakken.

Ons gesprek was natuurlijk ook wel in beetje brainstormachtige sfeer en we beseften beiden dat zaken alleen maar stap voor stap aangepakt konden worden. Deze badminton discussie duurde eigenlijk langer dat ik verwacht had en helaas heb ik wat badmintonpartijen moeten missen. Maar dat vond ik niet erg, belangrijk is dat het een goed gesprek was! Ton kwam heel goed bij me over en als het bestuur, met het vertrouwen van de BNL afgevaardigden, de goede richting in zou kunnen gaan, dan kunnen we misschien een heel roerige tijd afsluiten en kunnen we uitkijken naar een nieuw Badminton Nederland!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!