clubzoeker

Piet Ridder: 'De Bond staat er goed voor!'

Piet Ridder: 'De Bond staat er goed voor!'

Beyoncé komt voor €40.000 echt niet naar Nederland. Yonex Japan blijkbaar ook niet.

Dat waren dan de laatste woorden van Ted van der Meer als bondsvoorzitter. Dat is vaak ook mijn gevoel over mijn privéleven, als ik bijvoorbeeld net op vakantie geweest ben.

Ken je BV De Maasshuttles al?

Het is prima geweest en heeft ook niet zoveel gekost. Helaas komen daarna nog wat rekeningafschriften binnen van dingen die we allemaal gekocht hebben of van restaurants waar we weer eens uitgebreid gegeten hebben. Na een paar weken kom ik er dan achter dat de vakantie eigenlijk toch niet zo goedkoop geweest is en dan opeens herinner ik me ook nog die paar dagen dat het geregend heeft.

Hoe goed staat de Bond er nu eigenlijk voor? Dat kun je alleen maar bepalen als je de financiële cijfers onder ogen ziet. Hoe zit het nu bijvoorbeeld met dat nieuwe Badminton Nederland magazine, is de Bond nu met een uitgever een contract aangegaan of was dat eenmalig? De tweede vraag is natuurlijk wat dat eerste exemplaar gekost heeft en hoeveel leden dat nu eigenlijk extra opgebracht heeft. Dan hebben we een oud technisch directeur, die een pluche baan gekregen heeft en tot dusver zijn eigen tijd in mag vullen. Wie betaalt nu dat salaris? Is dat VWS, komt dat uit een andere subsidiepot of drukt het 100% op de begroting van Badminton Nederland?

Hoe staat het met het bondsbureau, volgens mij is daar toch een klein bezempje doorheen gegaan. Hoeveel vrijwilligers doen nu onbetaald het werk, of treffen we nu in Nieuwegein een situatie aan dat een heleboel dingen niet meer belangrijk zijn en gewoon niet meer gedaan worden?

Dan de onderhandelingen met Yonex, is Ted of Martijn nu in Japan geweest om het contract meer naar Europese normen bij te stellen of zijn er helemaal GEEN onderhandelingen met Yonex geweest en hebben we alleen maar de boetes betaald die in het contract staan?! Het succes van der Meer, dat de 'niet' Yonexspelers toch op een EK verschenen zijn, moet misschien toch wel ietsjes gerelativeerd worden. Immers met uitgeven van geld had je bijvoorbeeld op het EK misschien ook een mooi optreden van Beyoncé kunnen bewerkstellingen, dan had je de tribunes wel vol gekregen.

Na 9 maanden bestuur onder leiding van Ted van der Meer wil iedereen denk ik wel eens begrijpen hoe wij nu organisatorisch en financieel als Badminton Nederland er voorstaan! Met alleen een uitspraak dat de Bond er goed voor staat, geeft me niet het warme gevoel dat dit echt ook zo is!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!