clubzoeker

Robin Tabeling stapt over naar BC Amersfoort

Robin Tabeling stapt over naar BC Amersfoort

BC Amersfoort heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Robin Tabeling. Robin maakt deel uit van de Nederlandse jeugdselectie U-19 en is een veelbelovende dubbelspeler, welke zowel de mannendubbel als de mix beheerst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Robin Tabeling zal de vele jaren in de hoofdmacht van BC Amersfoort spelende Joéli Residay gaan vervangen. Joéli gaat het wat rustiger aan doen.

De 17-jarige Robin Tabeling gaat met pijn in zijn hart de club van Zijderveld verlaten, waar hij vanaf zijn 5e jaar gespeeld heeft. Robin is toe aan een nieuwe uitdaging in de competitie en wilde graag volgend jaar bij een club spelen die zou gaan voor het spelen van de play-offs, hetgeen bij van Zijderveld mogelijk niet haalbaar zal zijn. De onderhandelingen zijn gegaan in goed overleg met zijn oude club. Rob van Zijderveld: "Ik zal het ontzettend jammer vinden als Robin onze club gaat verlaten. Ik heb er alle begrip voor."

Robin heeft onlangs de mix, samen met Gayle Mahulette, gewonnen in het sterke 6 Nations toernooi U-19 en is in 2012 runner up mannendubbel bij het NK. Verder is Robin 4 voudig Nederlands Jeugdkampioen. (1x single en 3x mannendubbel)

De BC Amersfoort selectie bestaat nu voor het seizoen 2012-2013 uit de volgende spelers:

  • Mannen: Jelle Maas, Nick Fransman, Robin Tabeling en Vincent de Vries
  • Vrouwen: Gayle Mahulette, Maartje Verheul, Eefje Muskens en Kirsten van der Valk
  • Trainer/Coach: Fred van Wankum

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!