Uit wiens hand men eet...

Uit wiens hand men eet...

...wiens woord men predikt.

Moederdag 2019

Dat valt nog niet mee, een badmintonblad uitbrengen. Interviews regelen, foto's laten maken, rubrieken invullen, adverteerders werven en natuurlijk het blad ontwerpen.

› alles over het Badminton Festival!

Tenminste... Als je dat allemaal ook daadwerkelijk zou doen. Het is makkelijker en stukken minder tijdrovend om dat allemaal over te slaan.

Ehh... Wat!?

Jullie voelen het waarschijnlijk nu wel aankomen. 1 april 2012 gaat de boeken in als de datum waarop blijkt dat badmintonners in Nederland massaal voor de gek zijn gehouden.

De Nederlandse website badmintonline.nl heeft vanaf november vorig jaar gedoseerd het gerucht laten verspreiden dat er een nieuw badmintonmagazine uit zou gaan komen. Februari jl. werd het eerste ontwerp van badmintonline.nl MAGAZINE gepresenteerd en kon men zich laten registreren voor het toezenden van een 'gratis proefnummer'...

Onder de aanvragers zitten verschillende medewerkers, bestuursleden, afgevaardigden en wedstrijdfunctionarissen van Badminton Nederland. Het proefnummer is driftig aangevraagd vanuit heel Nederland, zelfs vanuit het buitenland, maar toch vooral vanuit Haarlem. Opmerkelijk. Vanuit elke eredivisieclub zijn leden op onze promotiepagina beland en een opvallend groot aantal journalisten heeft eveneens op de 'Vraag aan!'-knop gedrukt.

Op piekdagen kwamen er meer dan 150 aanvragen per dag binnen en er zaten ook veel, heel veel positieve reacties en succeswensen bij. Van: "Eindelijk iets nieuws!", tot: "Hebben jullie Laura Damstra al gestrikt voor een interview met Ted?" Een bakker uit de omgeving van Tilburg had overigens al snel in de smiezen waar het hier om ging. Scherp!

Is het alleen een grap?

Ja, bijna 'helaas' is het alleen een grap. (Alle bladzijden die je op de bestelpagina ziet zijn mockups.) Het is wel een grap met een achterliggende gedachte. Badmintonners in Nederland en andere liefhebbers van de sport worden actief domgehouden door de publicaties die er momenteel zijn.

BadmintonInfo, wat alweer enkele jaren 'nauw samenwerkt' met Badminton Nederland, is tot frustatie van menig lezer verworden tot een blad waarin propaganda gevoerd lijkt te worden voor Badminton Nederland en haar directe belanghebbers. De spaarzame kritische geluiden komen bijna alleen van columnist Mark Brasser. Deze NOS-verslaggever durft het aan om kritisch te zijn richting welke partij dan ook - dus ook richting badmintonline.nl. Maar waarom toch zo'n afkeer van kritische, maar rechtvaardige artikelen?

Het blad wordt uitgegeven door Sport Unlimited, hetzelfde bedrijf dat voor Badminton Nederland allerlei toernooien en evenementen mag organiseren danwel facilitair mag bijstaan. Uit wiens hand men eet, wiens woord men predikt...

Mark Brasser: 'Mis in Badminton.NL Magazine ook een kritisch interview van Laura Damstra... Jammer!'

De spreekwoordelijke druppel om deze 1-april-actie door te zetten, was het Badminton.NL Magazine van onze sportbond. Als je maanden vantevoren aankondigt dat er een mooi bondsmagazine komt, verpest het dan alsjeblieft niet door vervolgens met een extreem amateuristisch vormgegeven blad te komen. Dit doet af aan het beoogde effect: een positieve indruk achterlaten.

Tel daarbij op dat het een veredelde Yonex-folder is geworden en je kan de initiator van dit blad - Badminton Nederland - niet anders dan handelingsonbekwaam verklaren. Saillant en tegelijktijd volkomen logisch detail: ook Badminton.NL Magazine is een 'productie' van Sport Unlimited.

Maar wat is die achterliggende gedachte van deze 1-april-grap dan?

Simpel.

Accepteer niet van je sportbond dat ze jouw bondscontributie verkwisten aan slecht uitgewerkte en uitgevoerde ideeën. Badminton Nederland ontbreekt het niet alleen op topsportgebied aan een doordachte visie, maar ook in haar communicatie maakt ze zich ongeloofwaardig.

Accepteer ook niet van een badmintonblad waarvoor je betaalt, dat het de 'moeilijke badmintoninfo' schuwt als het richting Badminton Nederland slecht zou kunnen overkomen. In 2007 stond er nog in het colofon: "Badmintoninfo is een onafhankelijke uitgave van Sport Unlimited. De NBB en SBT verlenen facilitaire ondersteuning aan de totstandkoming en leveren redactionele bijdragen."

We gaan er voor het gemak maar van uit dat het woordje 'onafhankelijk' er tegenwoordig niet meer bij staat. Misschien dat de volgende BadmintonInfo-uitgave van een geheel andere orde is. We hopen erop, maar vrezen voor teleurstelling.

Dus er komt definitief geen badmintonline.nl MAGAZINE?

Zeg nooit nooit. Voorlopig niet. Tot die tijd nodigen we iedereen uit die vanaf nu hun abonnement bij BadmintonInfo opzeggen om de opzegging te cc'en naar ons. Ook staat onze voicemail open voor jullie reacties: 084 834 1024.

Mocht er op termijn een badmintonline.nl MAGAZINE komen, dan weten wij in ieder geval wie er kiest voor onafhankelijkheid en wie er genoegen neemt met oogkappen.

UPDATE (maandag 2 april 2012 om 19:03 uur)
In antwoord op de vraag van sommigen: de aangeleverde persoonsgegevens zijn direct de prullenbak in gegaan en zullen dus ook niet gebruikt worden voor een mailing.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor VELO in gelijkspel geëindigd tegen Duinwijck. Even leek VELO er in de…

15 september 2019

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Na de winst op VELO afgelopen weekend heeft AviAir Almere ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Met 5-3 waren de Almeerders…

15 september 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Bij de Yonex Belgian International 2019 in Leuven (België) staan de koppels Ruben Jille / Ties van der Lecq en Debora Jille…

13 september 2019

De verdwenen 10.000 leden

De verdwenen 10.000 leden

Het is lang geleden, dat ik een column schreef over onze sport. Waarom ik aan Christ de Rooij, hoofdredacteur van dit platform,…

11 september 2019

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is het team van coach Van Daalen de Jel er niet in geslaagd om met winst…

8 september 2019

VELO verliest van Almere

VELO verliest van Almere

Het seizoen 2019-2020 is voor het eerste team van Le Credit Sportif VELO van start gegaan met een kleine nederlaag tegen AviAir…

8 september 2019

Badmintonteam Serge Mayer overklast Amersfoort tijdens kick-off Nederlandse Badminton Eredivisie

Badmintonteam Serge Mayer overklast Amersfoort tijdens kick-off Nederlandse Badminton Eredivisie

Hoornse mocht in de nieuwe formatie onder leiding van Serge Mayer aantreden tegen BC Amersfoort. De Amersfoorters eindigden vorig…

8 september 2019

Mark Caljouw wint RSL Kharkiv International 2019

Mark Caljouw wint RSL Kharkiv International 2019

Bij de RSL Kharkiv International 2019 in Kharkiv (Oekraïne) heeft Mark Caljouw overtuigend de titel in het mannenenkel…

8 september 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!