clubzoeker

Beste Piet

Beste Piet

Het is niet de eerste keer dat ik aangeef dat het wellicht beter is als de bond failliet zou gaan en daar heb ik ook hele goede redenen voor om dat te zeggen/wensen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Nederland wordt Badminton Nederland (BNL) gezien als een bedrijf en heeft daarom ook bedrijfsrechten en plichten. Je komt dus niet zo maar van je personeel af ook als je dat graag zou willen.

Omdat je niet af kan komen van mensen die niet langer gewenst zijn, geeft dat een situatie waarin je NOOIT echt iets nieuws kan opzetten het is en blijft altijd doormodderen met ongewenst materiaal. Jij schetst een veronderstelling dat het OF een bond is die draait zoals het nu is OF dat er NIETS meer is... en zo is het dus niet!

Je zou kunnen denken aan een doorstart of een sterfhuisconstructie waarin je onderdelen van je organisatie kan lozen om weer een gezonde situatie te krijgen. Jouw 'genuanceerdere mening' is dus alles behalve dat en is veel meer ingegeven uit angst voor het onbekende dan door een visie op de toekomst.

Als je ooit heb kunnen stellen dat het de juiste tijd is voor een radicale verandering dan is het nu:

 • De doelstellingen zijn niet gehaald.
 • Veel oud-spelers nemen afscheid van de topsport.
 • Contracten met trainers lopen af.
 • De technisch directeur zit in een proeftijd.
 • Er moet bezuinigd worden.
 • Er is een aantal medewerkers dat véél te duur zijn en waar geen werk voor is.
 • We willen af van het Yonex-contract.
 • Het gevoerde beleid heeft tot een sterk verdeelde bond geleid.
 • We stappen af van het dubbelbeleid en de focus gaat naar het enkelspel (die zijn er bijna niet op Papendal).

Waar ben je bang voor dat er weg valt. Ik begrijp het echt niet, want met hetgeen mij voor ogen staat hebben we morgen geen bond en overmorgen een gezonde situatie op zowel sportief als economisch vlak.

Hoe zie jij het dan? Moeten we weer gaan geloven in de mensen die er een rommeltje van hebben gemaakt? In je lijstje van mensen die weg zijn staan Rob Ridder, Martijn van Dooremalen en Ted van der Meer. Maar... Martijn is helemaal niet weg en de andere twee waren bestuurders die grove fouten hebben gemaakt waarop ze zijn afgerekend.

De mensen die er nu zitten kunnen NOOIT meer geloofwaardig overkomen bij de héle bond. Ze zijn veel te veel belast met het verleden. En begrijp me goed: dat geldt net zo goed voor mezelf. Ik kan geen bondscoach of technisch directeur worden. Niet omdat ik het niet zou kunnen, maar omdat ook ik niet de héle club mee kan krijgen. In een bedrijf is dat niet belangrijk, maar bij een bond wel. Juist omdat het geen commercieel oogmerk heeft.

De toenmalige technisch directeur zei in een gesprek met mij dat al dat schrijven op het internet geen nut had en dat hij er ook niet over in zat, want het duurt misschien een tijdje maar het stopt weer en dan gaan we weer gewoon verder. Want zo is het altijd gegaan in het verleden als er kritiek was. Maar hij heeft het mis. Ik ga niet stoppen omdat het nu lang genoeg heeft geduurd. Ik ga stoppen als het doel is bereikt en daar staat geen tijd op.

Ik ben het helemaal met je eens dat er rust moet komen. Maar de manier waarop die rust tot stand moet komen, daarover verschillen we van mening. Die rust gaat niet komen door de problemen niet op te lossen. Die rust zal alleen maar komen door daadwerkelijke verandering en als die er niet komt, dan zal ik er weer staan met een kritische houding.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Badminton Nederland heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten. Hieronder lichten we dit besluit toe.

30 november 2021

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

De Bondsvergadering van Badminton Nederland heeft afgelopen zaterdag 27 november jl. unaniem een nieuwe voorzitter gekozen: Jan…

29 november 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!