SportSport

Beste Piet

Beste Piet
StudentenlevenStudentenleven

Het is niet de eerste keer dat ik aangeef dat het wellicht beter is als de bond failliet zou gaan en daar heb ik ook hele goede redenen voor om dat te zeggen/wensen.

In Nederland wordt Badminton Nederland (BNL) gezien als een bedrijf en heeft daarom ook bedrijfsrechten en plichten. Je komt dus niet zo maar van je personeel af ook als je dat graag zou willen.

Omdat je niet af kan komen van mensen die niet langer gewenst zijn, geeft dat een situatie waarin je NOOIT echt iets nieuws kan opzetten het is en blijft altijd doormodderen met ongewenst materiaal. Jij schetst een veronderstelling dat het OF een bond is die draait zoals het nu is OF dat er NIETS meer is... en zo is het dus niet!

Je zou kunnen denken aan een doorstart of een sterfhuisconstructie waarin je onderdelen van je organisatie kan lozen om weer een gezonde situatie te krijgen. Jouw 'genuanceerdere mening' is dus alles behalve dat en is veel meer ingegeven uit angst voor het onbekende dan door een visie op de toekomst.

Als je ooit heb kunnen stellen dat het de juiste tijd is voor een radicale verandering dan is het nu:

 • De doelstellingen zijn niet gehaald.
 • Veel oud-spelers nemen afscheid van de topsport.
 • Contracten met trainers lopen af.
 • De technisch directeur zit in een proeftijd.
 • Er moet bezuinigd worden.
 • Er is een aantal medewerkers dat véél te duur zijn en waar geen werk voor is.
 • We willen af van het Yonex-contract.
 • Het gevoerde beleid heeft tot een sterk verdeelde bond geleid.
 • We stappen af van het dubbelbeleid en de focus gaat naar het enkelspel (die zijn er bijna niet op Papendal).

Waar ben je bang voor dat er weg valt. Ik begrijp het echt niet, want met hetgeen mij voor ogen staat hebben we morgen geen bond en overmorgen een gezonde situatie op zowel sportief als economisch vlak.

Hoe zie jij het dan? Moeten we weer gaan geloven in de mensen die er een rommeltje van hebben gemaakt? In je lijstje van mensen die weg zijn staan Rob Ridder, Martijn van Dooremalen en Ted van der Meer. Maar... Martijn is helemaal niet weg en de andere twee waren bestuurders die grove fouten hebben gemaakt waarop ze zijn afgerekend.

De mensen die er nu zitten kunnen NOOIT meer geloofwaardig overkomen bij de héle bond. Ze zijn veel te veel belast met het verleden. En begrijp me goed: dat geldt net zo goed voor mezelf. Ik kan geen bondscoach of technisch directeur worden. Niet omdat ik het niet zou kunnen, maar omdat ook ik niet de héle club mee kan krijgen. In een bedrijf is dat niet belangrijk, maar bij een bond wel. Juist omdat het geen commercieel oogmerk heeft.

De toenmalige technisch directeur zei in een gesprek met mij dat al dat schrijven op het internet geen nut had en dat hij er ook niet over in zat, want het duurt misschien een tijdje maar het stopt weer en dan gaan we weer gewoon verder. Want zo is het altijd gegaan in het verleden als er kritiek was. Maar hij heeft het mis. Ik ga niet stoppen omdat het nu lang genoeg heeft geduurd. Ik ga stoppen als het doel is bereikt en daar staat geen tijd op.

Ik ben het helemaal met je eens dat er rust moet komen. Maar de manier waarop die rust tot stand moet komen, daarover verschillen we van mening. Die rust gaat niet komen door de problemen niet op te lossen. Die rust zal alleen maar komen door daadwerkelijke verandering en als die er niet komt, dan zal ik er weer staan met een kritische houding.

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!