SportSport

Henk Staats: Is er wel een getekend contract tussen Soraya de Visch Eijbergen en VELO?

Henk Staats: Is er wel een getekend contract tussen Soraya de Visch Eijbergen en VELO?

Een handtekening op een bondsblaadje, daar is bewijs van. Maar wanneer laat VELO het getekende contract zien?

Begin mei werd in Assen de interlandwedstrijd Nederland tegen Duitsland gespeeld. Organisatoren spraken uit dat er wellicht 1.000 toeschouwers op af zouden komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wel, dat leek mij persoonlijk wel al te optimistisch en het aantal van 1.000 werd ook niet gehaald. Het waren er 350 en dat vind ik een respectabel aantal toeschouwers voor deze wedstrijd, als je ook nog in ogenschouw neemt welke spelers er meededen van weerskanten.

Het badminton leeft dus niet alleen in het westen en zuiden van ons land, maar ook zeker in het oosten en noorden. Alleen jammer dat er nog geen teams uit het hoge noorden en het oosten in de eredivisie spelen. Van de spreiding van eredivisieteams over heel Nederland moet serieus werk gemaakt worden en die spreiding bereik je sowieso niet door het aantal teams in de eredivisie terug te brengen tot acht. Ik hoop dus dat dit krankzinnige plan de vrieskast in gaat om er nooit meer uit te komen.

Voorts viel mij op dat er nogal wat ophef is ontstaan over de overgang van Soraya de Visch Eijbergen van VELO naar DKC. Als er een getekend Velo-contract is voor twee jaar dan kan ik mij goed voorstellen dat VELO zich genomen voelt. Dan zou het niet moeten kunnen wat Soraya doet. En BNL mengt zich vooralsnog niet in deze affaire, althans niet officieel. BNL zal het standpunt huldigen dat wat zich afspeelt, al dan niet met contracten, tussen spelers en verenigingen en verenigingen onderling haar zaak niet is. Maar stel nu eens dat de technische staf van Papendal er bij Soraya op aangedrongen heeft om het seizoen 2012/2013 in de eredivisie ergens als eerste dame te spelen. Deze adviezen worden meer verstrekt, dus ik sluit bepaald niet uit, dat dit nu weer het geval is. Dan is BNL dus wel betrokken bij deze zaak.

Ook vind ik het heel bijzonder dat de penningmeester van BNL, Ton Wijers, die eerdaags overstapt van de financiën naar de topsportportefeuille van BNL, zo nadrukkelijk betrokken is bij de overgang van Soraya van Velo naar DKC. De heer Wijers doet namelijk bij DKC, althans volgens de DKC-site, onder meer technische zaken bij DKC. En dat vind ik nu op zijn zachtst gezegd onhandig acteren van het bestuurslid van BNL en DKC. Daaruit blijkt dat er geen gevoel is voor de juiste verhoudingen en dat een bestuurslid, hoe goed gekwalificeerd dan ook, nog niet automatisch een goed bestuurder is. Als BNL-bestuurder moet je buiten de onderhandelingen blijven. Je hebt altijd de schijn tegen. Het zegt ook iets over de cultuur binnen de top van BNL dat zoiets gebeurt.

Inzake het terugtrekken van Dekker Almere uit het toernooi om de Carlton Cup GT, kan ik nog mededelen dat ik gebeld ben door Ger Tabeling met het verzoek om alsnog de wedstrijd tegen Van Zijderveld-2 te spelen. Ondanks het feit dat Ger Tabeling toegaf dat BNL kleine foutjes (!) had gemaakt, weigert het BVA-bestuur om alsnog aan zijn verzoek te voldoen. Het ware overigens beter geweest als Ger Tabeling het had gehad over grote blunders dan over kleine foutjes, dat had dichter bij de waarheid gelegen.

En dan wacht ik nog altijd op een reactie van het bestuur en directie op een mail die ik op 6 april verzond aan toen nog en naar later bleek kortstondige voorzitter van BNL, Ted van der Meer. Voor de derde maal heb ik nu (15 mei 2012) opnieuw om een reactie gevraagd op een redelijk eenvoudige mail, maar het lukt de organisatie niet om inhoudelijk op mijn mail te reageren. En de inhoud van het mailtje van 6 april was:

Beste Ted,

Ik schat in, zo net voor de kerst 2011, dat we telefonisch contact hebben gehad over de zogenoemde Estlanduitzendingen. Deze Estlanduitzending viel samen met de laatste competitieronde in de Eredivisie van het seizoen 2011/2012. Jij zei toen onder meer tegen mij, dat je geen dictator wilde zijn richting Eline Coene en de uitzendingen niet terug wilde draaien, maar dat het niet kon en dat het niet meer zou gebeuren.

Afgelopen week ontvingen de verenigingen de principekalender. Het doel van de principekalender is het optimaal op elkaar aan laten sluiten van de bondscompetitie, nationale en internationale evenementen, kampioenschappen en toernooien. Onder de rubriek Internationaal vinden we van 7 tot en met 13 januari 2013 de Estonia International en dat valt samen met de laatste speelweek, speelweek 18, van de eredivisie.

Nu hoeft het feit dat de Estonia International onder de rubriek International is genoemd, niet in te houden dat er ook daadwerkelijk eredivisiespelers worden uitgezonden naar dit toernooi, maar indachtig jouw woorden in het eerdergenoemde telefonisch onderhoud, ware het beter geweest als er bij de Estonia International een noot was geplaatst dat er geen eredivisiespelers naar dit toernooi worden uitgezonden. En dat staat er (nog) niet.

Wellicht is het verstandig om middels een 'nazending' de verenigingen alsnog op de hoogte te stellen van het feit dat er geen eredivisiespelers worden uitgezonden in de wellicht allesbeslissende laatste competitieronde in de eredivisie.

Vooralsnog geen reactie, een soort wortelschieten dus.

Henk Staats

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!