Waarom ik vrijwilliger ben door Marije Ronteltap

Waarom ik vrijwilliger ben door Marije Ronteltap

Mijn naam is Marije Ronteltap. Ik ben 38 jaar en ik woon in Zoetermeer. Jarenlang heb ik competitie gespeeld bij Conquesto (voormalig Eridos en Aigis).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sinds een aantal jaar speel ik niet meer actief. Dit kwam door het grote aantal blessures dat ik had.

Maar ik zet me wel nog steeds in als vrijwilliger voor de club. Sinds 1999 organiseer ik al het jaarlijkse senioren- en jeugdtoernooi. Samen met Francine Kok, Commissie Ledenwerving En Behoud (CLEB), heb ik een aantal jaar met een stand bij ons het Stadshart gestaan voor de Vrijwilligersmarkt en de Nationale Sportweek. Tevens hebben wij samen het 1e Open NK Speedbadminton georganiseerd.

Dus zoals je ziet: aan activiteiten was er geen gebrek, maar aan handjes wel...

Zoals bij zoveel sportverenigingen het geval is: de meeste dingen komen altijd op dezelfde schouders terecht. Mensen willen wel graag dat er activiteiten gepland worden, maar als het puntje bij het paaltje komt, wil niemand er ook daadwerkelijk zijn handen voor uit de mouwen steken.

Daarom heb ik besloten om voor Badminton Nederland de rol – wederom als vrijwilliger – op me te nemen van Coördinator Toernooizaken voor regio Zuid-West. Deze vacature stond al lange tijd open en het is natuurlijk wel de bedoeling dat er een aanspreekpunt is waar verenigingen met hun vragen en opmerkingen betreffende toernooien terecht kunnen. Dus als mensen vragen hebben omtrent een toernooi, kunnen ze contact met me opnemen via toernooizuidwest@badminton.nl of mronteltap@badminton.nl.

In Regio Zuid-West zijn we dit jaar voor het eerst begonnen met een RTC (Regio Toernooien Circuit). Het eerste toernooi van Delft is reeds geweest. Omdat het toernooi van Invictus helaas niet door kan gaan is het volgende toernooi het Master-4-6-8 toernooi van Conquesto op 28 en 29 april 2012. Komt dus allemaal kijken in de Noordwesterhal! De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over het RTC en de toernooien die hier onderdeel van uitmaken op: http://www.badminton.nl/zuid-west/toernooien/regio_toernooien_circuit.

Ik wil nog even benadrukken dat er zonder vrijwilligers heel weinig tot stand komt, dus mensen: trek geen scheve gezichten en verzin geen uitvluchten als er vanuit de sportclub een vraag komt om hulp. Maar help elkaar om badminton nog beter op de kaart te zetten en nog meer mensen aan het spelen te krijgen (dus niet alleen op de camping).

Sportieve groet,
Marije Ronteltap

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!