clubzoeker

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

Afgelopen weekend zijn twee teams van badmintonclub de Zeemeeuwen uit 's-Gravenzande afgereisd naar Zutphen om onder toeziend oog van vele trouwe supporters te strijden voor het Nederlands Kampioenschap regioteams.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In zowel de hoogste jeugd- (U19) als seniorenklasse (hoofdklasse) zijn deze teams regiokampioen Zuid-West geworden en daarom mochten zij deelnemen aan het NK tegen de kampioenen van andere regio's. Met een eerste plaats voor het jeugdteam en een tweede plaats voor het seniorenteam hebben de Zeemeeuwen zich goed op kaart gezet.

Het jeugdteam bestaande uit Armand van Leen, Kayleigh Bondt, Leslie Bujoczek en Raymond Lagraauw plaatste zich zaterdag voor de halve finale door poulekampioen te worden. Op deze dag is maar één wedstrijd verloren gegaan, de damesenkel. Onder toeziend oog van familie, vrienden en medebadmintonners veegden zij vervolgens op zondag in de halve finale en finale, respectievelijk BC Drachten en Duinwijck met 5-0 van de baan. Hoofdsponsor van de jeugd, Racké Keukens, laat weten bijzonder trots te zijn op deze geweldige prestatie. "Ik ben heel erg trots op de mooie wedstrijden die ze dit weekend hebben laten zien!", aldus Danny Racké.

Ook het seniorenteam bestaande uit Anita Wissenburg, Ewout Loen, Hester van der Sar, Kevin Wood en Mike van der Houwen plaatste zich voor de halve finale door poulekampioen te worden. Slechts twee partijen gingen verloren, de damesenkel en damesdubbel. Op zondag in de halve finale tegen BC Leusder werd een ware thriller uitgevochten, waarin de Zeemeeuwen uiteindelijk aan het langste eind trokken met een eindstand van 3-2. In deze wedstrijd hebben de dames zich gerevancheerd: de damesenkel, damesdubbel en de gemengd dubbel zijn in deze wedstrijd gewonnen. Vervolgens ging de finale tegen ESBV Panache in een aantal zeer spannende partijen verloren (1-4). De herendubbel is voor de eer van de spelers gewonnen. De trainer van BC De Zeemeeuwen is ook heel trots en blij dat het harde werken van de spelers dit seizoen heeft uitbetaald. "Deze eerste en tweede plaats zijn een supereinde van een geslaagd seizoen!", aldus Dave Koldenhof.

Volgend seizoen zal het eerste seniorenteam voor het eerst in vijftien jaar landelijke competitie gaan spelen en zich daar proberen te handhaven. De spelers van het jeugdteam zullen volgend jaar vierde en tweede klasse regio competitie gaan spelen, vechten voor promotie en proberen een plaats te bemachtigen voor het NK regio teams 2013.

Al met al was het dus een meer dan geslaagd weekend. De Zeemeeuwen hebben van zich laten horen door hun talenten te laten schitteren op de baan en door het enorme gejuich van meer dan veertig supporters die trouw het hele weekend in Zutphen de spelers hebben gesteund.

Kijk voor meer informatie, uitslagen en foto's op www.zeemeeuwen.nl.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!