Moederdag 2019

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

Afgelopen weekend zijn twee teams van badmintonclub de Zeemeeuwen uit 's-Gravenzande afgereisd naar Zutphen om onder toeziend oog van vele trouwe supporters te strijden voor het Nederlands Kampioenschap regioteams.

› alles over het Badminton Festival!

In zowel de hoogste jeugd- (U19) als seniorenklasse (hoofdklasse) zijn deze teams regiokampioen Zuid-West geworden en daarom mochten zij deelnemen aan het NK tegen de kampioenen van andere regio's. Met een eerste plaats voor het jeugdteam en een tweede plaats voor het seniorenteam hebben de Zeemeeuwen zich goed op kaart gezet.

Het jeugdteam bestaande uit Armand van Leen, Kayleigh Bondt, Leslie Bujoczek en Raymond Lagraauw plaatste zich zaterdag voor de halve finale door poulekampioen te worden. Op deze dag is maar één wedstrijd verloren gegaan, de damesenkel. Onder toeziend oog van familie, vrienden en medebadmintonners veegden zij vervolgens op zondag in de halve finale en finale, respectievelijk BC Drachten en Duinwijck met 5-0 van de baan. Hoofdsponsor van de jeugd, Racké Keukens, laat weten bijzonder trots te zijn op deze geweldige prestatie. "Ik ben heel erg trots op de mooie wedstrijden die ze dit weekend hebben laten zien!", aldus Danny Racké.

Ook het seniorenteam bestaande uit Anita Wissenburg, Ewout Loen, Hester van der Sar, Kevin Wood en Mike van der Houwen plaatste zich voor de halve finale door poulekampioen te worden. Slechts twee partijen gingen verloren, de damesenkel en damesdubbel. Op zondag in de halve finale tegen BC Leusder werd een ware thriller uitgevochten, waarin de Zeemeeuwen uiteindelijk aan het langste eind trokken met een eindstand van 3-2. In deze wedstrijd hebben de dames zich gerevancheerd: de damesenkel, damesdubbel en de gemengd dubbel zijn in deze wedstrijd gewonnen. Vervolgens ging de finale tegen ESBV Panache in een aantal zeer spannende partijen verloren (1-4). De herendubbel is voor de eer van de spelers gewonnen. De trainer van BC De Zeemeeuwen is ook heel trots en blij dat het harde werken van de spelers dit seizoen heeft uitbetaald. "Deze eerste en tweede plaats zijn een supereinde van een geslaagd seizoen!", aldus Dave Koldenhof.

Volgend seizoen zal het eerste seniorenteam voor het eerst in vijftien jaar landelijke competitie gaan spelen en zich daar proberen te handhaven. De spelers van het jeugdteam zullen volgend jaar vierde en tweede klasse regio competitie gaan spelen, vechten voor promotie en proberen een plaats te bemachtigen voor het NK regio teams 2013.

Al met al was het dus een meer dan geslaagd weekend. De Zeemeeuwen hebben van zich laten horen door hun talenten te laten schitteren op de baan en door het enorme gejuich van meer dan veertig supporters die trouw het hele weekend in Zutphen de spelers hebben gesteund.

Kijk voor meer informatie, uitslagen en foto's op www.zeemeeuwen.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!