SportSport

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

Afgelopen weekend zijn twee teams van badmintonclub de Zeemeeuwen uit 's-Gravenzande afgereisd naar Zutphen om onder toeziend oog van vele trouwe supporters te strijden voor het Nederlands Kampioenschap regioteams.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

In zowel de hoogste jeugd- (U19) als seniorenklasse (hoofdklasse) zijn deze teams regiokampioen Zuid-West geworden en daarom mochten zij deelnemen aan het NK tegen de kampioenen van andere regio's. Met een eerste plaats voor het jeugdteam en een tweede plaats voor het seniorenteam hebben de Zeemeeuwen zich goed op kaart gezet.

Het jeugdteam bestaande uit Armand van Leen, Kayleigh Bondt, Leslie Bujoczek en Raymond Lagraauw plaatste zich zaterdag voor de halve finale door poulekampioen te worden. Op deze dag is maar één wedstrijd verloren gegaan, de damesenkel. Onder toeziend oog van familie, vrienden en medebadmintonners veegden zij vervolgens op zondag in de halve finale en finale, respectievelijk BC Drachten en Duinwijck met 5-0 van de baan. Hoofdsponsor van de jeugd, Racké Keukens, laat weten bijzonder trots te zijn op deze geweldige prestatie. "Ik ben heel erg trots op de mooie wedstrijden die ze dit weekend hebben laten zien!", aldus Danny Racké.

Ook het seniorenteam bestaande uit Anita Wissenburg, Ewout Loen, Hester van der Sar, Kevin Wood en Mike van der Houwen plaatste zich voor de halve finale door poulekampioen te worden. Slechts twee partijen gingen verloren, de damesenkel en damesdubbel. Op zondag in de halve finale tegen BC Leusder werd een ware thriller uitgevochten, waarin de Zeemeeuwen uiteindelijk aan het langste eind trokken met een eindstand van 3-2. In deze wedstrijd hebben de dames zich gerevancheerd: de damesenkel, damesdubbel en de gemengd dubbel zijn in deze wedstrijd gewonnen. Vervolgens ging de finale tegen ESBV Panache in een aantal zeer spannende partijen verloren (1-4). De herendubbel is voor de eer van de spelers gewonnen. De trainer van BC De Zeemeeuwen is ook heel trots en blij dat het harde werken van de spelers dit seizoen heeft uitbetaald. "Deze eerste en tweede plaats zijn een supereinde van een geslaagd seizoen!", aldus Dave Koldenhof.

Volgend seizoen zal het eerste seniorenteam voor het eerst in vijftien jaar landelijke competitie gaan spelen en zich daar proberen te handhaven. De spelers van het jeugdteam zullen volgend jaar vierde en tweede klasse regio competitie gaan spelen, vechten voor promotie en proberen een plaats te bemachtigen voor het NK regio teams 2013.

Al met al was het dus een meer dan geslaagd weekend. De Zeemeeuwen hebben van zich laten horen door hun talenten te laten schitteren op de baan en door het enorme gejuich van meer dan veertig supporters die trouw het hele weekend in Zutphen de spelers hebben gesteund.

Kijk voor meer informatie, uitslagen en foto's op www.zeemeeuwen.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!