Waar is Eline Coene?

Waar is Eline Coene?

Ger Tabeling liet een bom vallen op de ouders van spelers uit de nationale jeugdselecties. Don't shoot the messenger, kwam er als reactie op inhoudelijke vragen vanuit het onaangenaam verraste publiek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zondag uitgenodigd worden voor een bijeenkomst op Papendal op woensdag en dan horen dat je kind de selectie uitgezet wordt, da's natuurlijk nooit leuk. Nog vervelender wordt het als de magere Hein achter deze actie - eindverantwoordelijke technisch directeur Eline Coene - zelf in China is met de nationale selectie. Makkelijk, dan hoef je ook geen verantwoordelijkheid af te leggen.

De bezuinigingsactie zelf is niet het onderwerp van dit artikeltje, wél de manier waarop dit (niet) gecommuniceerd is.

Van de aardbodem verdwenen?

De Nederlandse damesploeg kwam op donderdag 24 mei terug uit Wuhan, China. Technisch directeur Eline Coene zou zich na terugkomst uit China niet meer hebben laten zien op het nationale sportcentrum in Papendal of op het bondsbureau in Nieuwegein.

Ze zit nu enkele maanden in haar nieuwe functie; is al jaren betrokken bij het beleid en toch heeft het Nederlandse publiek nog geen letter gezien van een door haar uitgewerkt beleidsplan voor de sector Topsport. Wat is de zichtbare productie van Eline Coene? Waar lezen we een evaluatie van het gefaalde Olympische beleid van Badminton Nederland?

Transparantie en communicatie blijven vieze woorden: dat was zo onder het regime van Martijn van Dooremalen, dat lijkt zo te blijven onder de leiding van Eline Coene.

Eline Coene wordt weer bondscoach?

Diverse bronnen suggereren - al langere tijd - dat de voormalige talentcoach de druk van haar nieuwe functie niet aan kan. Ze zou zelfs van plan zijn om terug te gaan naar haar oude functie, die nu door Rune Massing wordt ingevuld.

Dat zou betekenen dat Badminton Nederland opnieuw op zoek mag naar een nieuwe technisch directeur. Wellicht dat er deze keer daadwerkelijk gezocht kan worden naar een capabele technisch directeur. Het verhaal van het bestuur dat Eline Coene zélf gesolliciteerd heeft naar haar huidige functie vinden wij namelijk nog steeds ongeloofwaardig. Een geloofwaardigheid die BNL overigens al verspeelde toen ze een Aziatische enkelspel specialiste aanstelde als bondscoach, terwijl expliciet gezocht zou gaan worden naar een Eu-ro-pese dub-bel-spel specialist.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!