clubzoeker

Anouk Meijs: 'In het aangepast badminton gunnen we elkaar veel!'

Anouk Meijs: 'In het aangepast badminton gunnen we elkaar veel!'

Tijdens de vakantieperiode stelt een aantal aangepast badmintonners zich aan jullie voor. Deze week Anouk Meijs, die via broer Erik Meijs enthousiast werd gemaakt voor de sport.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Iets waar Erik waarschijnlijk al spijt van heeft. Zuslief werd al twee keer Nederlands Kampioen in het damesdubbel voor senioren. Een kunstje dat Erik nog niet heeft geflikt...

Drie jaar geleden startte Anouk Meijs met aangepast badminton bij de staanders. Ze bezocht diverse clubs in de regio en bleef uiteindelijk bij het Delftse Redeoss hangen.

"Bij Redeoss heb ik een paar keer meegedaan. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak, met name vanwege de vele leeftijdsgenoten die ik daar tegenkwam. Ik had meteen het gevoel dat ik bij de groep hoorde. Ik kon al aardig badmintonnen, omdat ik regelmatig met Erik badminton speelde. Daarom mocht ik gelijk meetrainen met de wedstrijdploeg. De clubsfeer is ontspannen en gezellig. Bij Redeoss maakt het niet uit of je goed kunt lopen, moeilijk of helemaal niet. Iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Dit vind ik heel belangrijk. Ik heb namelijk vanaf mijn geboorte een bindweefselziekte (Ehlers-Danlos Syndroom). Hierdoor ben ik altijd erg moe en heb ik veel pijn aan mijn gewrichten. Het is fijn dat er bij Redeoss rekening mee wordt gehouden."

Toernooien

Na een tijdje te hebben getraind is Anouk mee gaan draaien in het toernooiencircuit. Anouk heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de dubbelspelen.

"Ik heb inmiddels twee vaste partners", vertelt Anouk. "Met Guus Maassen speel ik het gemengddubbel en met Gerda Hondeveldt het damesdubbel. Ik ben met Gerda Nederlands Kampioen geworden. Ik hoop in de toekomst dit nog een keer te behalen. Het zou trouwens ook heel leuk zijn als het eens in het gemengddubbel lukt! Hiervoor wil ik keihard werken. Daarvoor moet ik met name mijn korte service beter onder de knie krijgen. Ik vind dat de toernooien wel wat meer onder de aandacht mogen komen. Ik denk dat er veel meer mensen zijn die aangepast badminton willen en kunnen spelen."

Leren

Anouk is een trouwe fan van Erik en kijkt tijdens toernooien regelmatig even bij hem af.

"Ik probeer altijd goed te kijken hoe Erik speelt", vertelt Anouk. "Ik kan hem natuurlijk nooit evenaren, maar leer wel van hem waar ik moet staan en welke slagen ik op welke momenten moet maken. Ik weet dan hoe het moet, maar door mijn vermoeidheid is het lastig om het dan ook nog toe te passen. Ik denk trouwens dat Erik in die zin ook iets van mij leert. Door mijn ziekte moet ik vaak doorzetten. Hij ziet dat en wie weet gebruikt hij het ook als hij even verder moet gaan dan mogelijk lijkt. Wat mij ook opvalt is dat de sfeer bij het aangepast badminton veel leuker is. We gunnen elkaar veel. En bij het reguliere badminton gaat het alleen maar om één ding en dat is winnen. Dat vind ik ook niet onbelangrijk, maar een leuke en gezellige wedstrijd staat voor mij op één."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!