SportSport

Martijn van Dooremalen opnieuw technisch directeur van Badminton Nederland?

Martijn van Dooremalen opnieuw technisch directeur van Badminton Nederland?

Technisch directeur Eline Coene zit 'ziek thuis', volgens velen met een burnout. Haar voorganger lijkt het stokje weer terug overgenomen te hebben.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sinds de terugkeer van het Nederlandse damesteam uit Wuhan wordt de telefoon niet meer opgepakt, reageert ze niet meer op Whatsapp-berichten en ontvangen e-mailers een out-of-office reply. Badminton Nederland doet geen mededelingen over 'individuele medewerkers', maar wellicht wordt dat beleid vooral toegepast als het de directeur uitkomt.

Van Dooremalen: uit functie gezet

Martijn van Dooremalen, officieel de 'bestuursadviseur Strategisch Beleid' van Badminton Nederland, is per 31 december 2011 uit zijn functie van 'technisch directeur' gezet.

Op zijn LinkedIN-pagina staat echter dat hij nog steeds (of opnieuw, terug van weggeweest, eigenlijk altijd gebleven) technisch directeur is, wat een goede verklaring zou zijn voor het feit dat Badminton Nederland op technisch vlak geen vooruitgang boekt en nog steeds weigert te communiceren over haar technische beleid.

Misschien ook de reden waarom Clemens Wortel, Marloes van Heteren en Ton Wijers vooralsnog op geen enkele manier en op geen enkele locatie de 'concretisering van functie-elementen' van Martijn van Dooremalens nieuwe baan hebben gecommuniceerd naar de leden van Badminton Nederland.

Het lijkt erop dat het bestuur zich, ook in deze hernieuwde samenstelling, nog steeds in een houdgreep bevindt van de Oosterhoutse grootkrijger.

Belonen naar prestatie

Het is al vaker voorgesteld en bij deze nog maar een keer: introduceer voor iedereen die geld ontvangt van Badminton Nederland in de vorm van een arbeidsbetrekking een prestatiecontract.

Weiger je als webmaster van Badminton Nederland je taken naar behoren uit te voeren? EXIT. Weiger je als technisch directeur te communiceren over je beleid? EXIT. Stel je voor een werkgroep 'Twitter' te vormen en is er na zes maanden overleg nog steeds geen tweet verstuurd? EXIT. Heeft een speler geen potentie (meer) en blijven de prestaties uit? EXIT.

Rood wijntje

Martijn van Dooremalen zit waarschijnlijk naast blogger en website-owner Piet Ridder met een rood wijntje op een PERIDA-bank te genieten van zijn pre-pensioen. De bijzondere gemeente 'Nederlandse Badminton Bond' heeft namelijk nooit bedacht dat het slim zou zijn om Van Dooremalen eruit te kunnen schoppen als hij niet meer presteerde. De lifetime employment ambtenaren van Badminton Nederland krijgen nu op hun donder van de buitenwereld dat er nooit maatstaven zijn vastgelegd voor die te leveren prestaties van de rijke wethouders zoals Van Dooremalen.

Maar verandert er iets? Nee. Clemens Wortel, Marloes van Heteren, Ton Wijers en overige bestuursgenoten hebben sinds 1 januari 2012 maarliefst 210 dagen de tijd gehad om te bedenken wat ze Martijn van Dooremalen kunnen laten doen. Letterlijk dat: wat kunnen we Martijn laten doen waarbij het de bond nog iets oplevert? Een in en in trieste situatie waarin deze bond zich heeft gemanoeuvreerd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!