Badminton Nederland als veelpleger: besteelt eigen leden door falend topsportbeleid

Badminton Nederland als veelpleger: besteelt eigen leden door falend topsportbeleid

Beste Ton, Marloes en Clemens: jullie houden het nog tot Martijns pensioen geheim waarvoor hij nu eigenlijk meer dan €100.000 per jaar kost? Zijn de zogenaamde functie-elementen al duidelijk?

Als je het nieuwe beleid van de bond noemt "Het rondschuiven van oud materiaal", dan zijn we gauw klaar met het nieuwe beleid.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Echt nieuw beleid zou zijn: alles opdoeken en met een schone lei beginnen.

Dat wil niet zeggen dat oude selectiespelers niet meer gebruikt kunnen worden, maar dan moeten ze zich wel bewijzen. Met 'bewijzen' heb ik het niet over het laten zien dat ze de beste zijn maar gewoon laten zien dat ze 'nog' toekomst hebben.

Het technisch falen van Badminton Nederland is zo compleet dat je eigenlijk niemand meer zou moeten gebruiken. Als je nu verwacht dat andere combinaties van spelers het wél gaan maken dan kan je jezelf ook afvragen waarom de technische staf dat niet eerder heeft gezien.

De tijd van proberen is voorbij. Het is de tijd van het weten. Als mensen vinden dat ik een grote bek heb, dan zou ik wel eens willen weten wat ze vinden van de grote bek van Badminton Nederland en hun technische staf.

"Wij gaan naar Londen met de dubbels!", hebben ze geroepen. "We kunnen niet naar de Spelen zonder Yonex!", hebben ze geroepen. "We hebben het geld hard nodig, anders is er geen topsport badminton meer in Nederland!", hebben ze geroepen. Shit! Er is geen dubbel op de Spelen, en er is geen Yonex (van Nederland) op de spelen, topsport is er wel maar niet bij de bond, want dat heeft zich ontwikkeld buiten de bond.

Wie heeft er nou een grote bek?

Ik heb gezegd - hard en duidelijk - dat Mia niet meer naar de Spelen zou gaan. Iedereen was boos op me. Nu hoor je daar niemand meer over. Ik was de persoon die zich openlijk heeft afgevraagd of het Yonex-contact goed was voor het badminton en de persoon die zich heeft hard gemaakt voor de niet Yonex-spelers. Dat is vergeten.

Ik heb de bond aangeboden te helpen... Dat was niet nodig. "We hebben alles onder controle", kreeg ik te horen. Ze hebben NIETS onder controle is gebleken. Het enige wat ze onder controle hebben is het loon van de trainers en technische staf die NIETS presteert.

"We gaan het veranderen", zeggen ze nu en ik - Ron Daniëls - mag mee doen. Ik wordt gevraagd om voorstellen te schrijven om een danktank te helpen opstarten, maar ik moet er bijkans voor betalen om mee te mogen doen. Dat begrijp ik wel: ze moeten heel veel loon betalen aan mensen die ziek thuiszitten of op hun bureaupennen naar de lege la zitten te duwen. Er is dus geen geld om omkosten te vergoeden van mensen die wel willen werken.

Ga zo door en we gaan helemaal naar de klo... met onze sport. 25 augustus moet het gaan gebeuren en ik ga er heen, ookal moet ik het zelf betalen om er te komen. En als Martijn van Dooremalen er is, dan maak ik het grootste probleem dat Badminton Nederland ooit heeft gezien. Want deze UITBUITER verdient het niet om in één ruimte te zijn met mensen die wel het beste voor hebben met het badminton.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!