clubzoeker

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 4

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 4

We zijn hier nu drie dagen lekker aan het trainen. Tijd voor een kijkje in de keuken van deze beroemde club.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dag 4: Club Tangkas

Als de jongens aan het trainen zijn, komt coach Dahni, niet Denny, bij me zitten. Dan praten we over van alles en nog wat. Hij is erg open voor een Aziaat vind ik. Hij vroeg mijn mening over zijn trainingen tot dusver en hij was erg benieuwd over hoe ik training gaf. Ik repliceerde dat mijn training sowieso anders is, omdat ik niet de beschikking heb over zo'n grote groep spelers met ongeveer allemaal hetzelfde niveau. Hij doet veel meer 1-1 oefeningen en kan naar hartelust doordraaien, wetende dat zijn jongens elkaar tot het uiterste pushen. Daarnaast traint hij heel veel voetenwerk. Ik zou daar zelf veel meer aandacht aan moeten besteden en daar ga ik bij thuiskomst meteen maar mee beginnen. Wat zij niet doen en ik weer wel is het trainen met restricties en het apart trainen van bepaalde skills.

Er zijn twee singlegroepen en een dubbelgroep. Er zijn drie hoofdcoaches met elk hun eigen programma en trainingstijden. Vanochtend bij de dubbelgroep telde ik dertien jongens en drie meisjes. De singlegroepen hebben meer meisjes. Die twee singlegroepen trainen los van elkaar en hebben hetzelfde niveau. De coaches hebben geen enkel overleg over het programma onderling. Sterker nog, het is de filosofie van de club om, binnen de club, competitie te creëren. Daardoor worden kampioenen gekweekt aldus coach Dahni en gezien de vele posters aan de muur heeft het tot nu toe gewerkt. Het doel van de club is om spelers af te leveren bij het nationale team. Daarmee stijgt het aanzien van de club. Daarom trainen er alleen maar junioren bij Tangkas en heb ik sporadisch een oudere speler gezien.

De jongens hebben vandaag weer lekker getraind. De dubbels deden in de ochtend weer allerlei partijvormen met wat sprintoefeningen als afsluiting. Daarna waren ze zelfs vrij in de middag. Vooral Justin was het daar niet mee eens. Hij begon zijn training met twintig minuten dubbelsprongen touwtjespringen, gevolgd door schaduwen op snelheid, gevolgd door wenden en keren, uiteraard ook op wedstrijdsnelheid, gevolgd door een uur lang 1-1 tactiek oefeningen. Terwijl Robin en Russel hun bed indoken voor een heerlijke siesta, had hij slechts drie uur rust voordat de tweede sessie begon. Twee singles volle bak tegen de sterksten van de groep, daarna 1-1 aanval in combinatie met netshots en als afsluiter zes keer dertig slagen placing.

Het was wederom een prima dag, zowel voor de boys als voor mij.

Rune

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!