SportSport

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 3

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 3

Een enerverende dag was het zeker. Laat ik bij het begin beginnen. De dubbelaars trainen iedere ochtend om 07.00 uur. Dus we zorgden dat we ruimschoots op tijd in de lobby paraat stonden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dag 3: Straftraining

Het ontbijt begint pas om 06.30 dus we konden nog snel een bordje bami meepakken. Echter, tien voor zeven was Mr Rudi, onze vrolijke dikke chauffeur nog in geen velden of wegen te bekennen, dus namen we snel een taxi. Hoewel Justin pas om 09.00 uur hoefde te trainen, ging hij ook gewoon mee. We hadden van te voren afgesproken dat niemand alleen op pad gaat in deze immense drukke stad.

De jongens waren net op tijd. Zoals verwacht was de dubbelgroep al flink wat aangegroeid met her en der een nieuw gezicht. De coach, een pittige tante en uiteraard oud speelster, liet de groep eerst op een rijtje staan. Ze legde het programma uit en nadat de spelers dat hadden aangehoord, werd er eerst gezamenlijk gebeden. Robin en Russel begonnen vervolgens met twee tegen twee tactiek oefeningen. Allerlei verschillende opdrachten, zonder voorveld, zonder achterveld, zonder tramrails, met de gehele training de nadruk op heel snel rouleren en altijd zorgen dat je met een jump het net kan afdekken. Daar zijn Aziaten en in het bijzonder Indo's sowieso heel goed in. Druk maken vanaf de service en bij de derde slag staan ze beiden met hun neus op het net. Het was ongelooflijk leerzaam voor de boys. Niet zozeer omdat de oefeningen onbekend waren, integendeel, maar omdat ze langer dan een uur samen konden werken aan hun eerste drie slagen tegen om het kwartier een ander koppel.

Om 09.00 uur zag ik de single coach voor het eerst. Mr Denny, een streng ogende trainer. En streng was hij zeker. Ook Justin moest met de andere singlespelers op een rijtje staan. Terwijl ik in de hoek stond te luisteren, ik was gaan staan voor het gebed, had ik gauw genoeg in de gaten dat er iets niet klopte. Aan de intonatie te horen leek Mr Denny boos en vermanend zijn spelers toe te spreken. Ze bleken vorige week slecht te hebben gepresteerd op een toernooi. Hij miste discipline en professionaliteit. Voor straf moest iedereen buiten in de hete zon rondjes om de hal hardlopen. Vijf rondjes van ieder 700 meter binnen het kwartier. Arme Justin...

Daarna begon de training met dus enige vertraging. Om de drie minuten single, verliezer opdracht en doordraaien. Niemand heeft zin om op te drukken in die hitte dus iedereen ging volle bak. Vervolgens mocht Justin met zijn nieuwe Indonesische coach en twee anderen multifeeding doen. Er kwam geen eind aan de drills. Wenden en keren, jumps links rechts, smash push, pullshots etc etc etc. Arme Justin...

In de middag speelden de jongens weer potten, tegen weer nieuwe spelers en mocht Justin het gelukkig voor hem wat rustiger aan doen, terwijl de singelspelers weer rondjes aan het rennen waren buiten.

Het is nu net 22.00 uur geweest en de jongens liggen al op bed. Moe maar voldaan. Ikzelf heb gekeken, wedstrijden opgenomen en genoten. Vooral de onder 17 vond ik van heel hoog niveau. Ongelooflijke snelheid, stabiel voetenwerk en hoge consistentie en verscheidenheid in slagen.

Morgenochtend om 06.30 uur worden we, als het goed is, hopelijk wel opgehaald door dikke Rudi. Als morgen weer net zo wordt als vandaag ben ik in ieder geval dik tevreden...

Rune

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!