Almere en de eredivisie 2012-2013

Almere en de eredivisie 2012-2013

Almere speelt in het komend seizoen 2012-2013 voor de negende achtereenvolgende maal in de eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eredivisie die met ingang van dit seizoen onder de naam Carlton Eredivisie door het leven zal gaan en Badminton Nederland mag zich gelukkig prijzen dat Carlton tot deze naamgeving is overgegaan. Wellicht gaat er een helende werking van uit en kunnen oude wonden in de verschillende badmintonkampen worden geheeld.

In het seizoen 2010-2011 en 2011-2012 eindigde Almere respectievelijk op een derde plaats en een vierde plaats in de reguliere competitie en dat betekende voor Almere deelname aan de play-offs. Zowel in 2010-2011 als 2011-2012 trof Almere Van VELO in de halve finale wedstrijd en dat liep niet goed af voor Almere. Althans niet in sportieve zin. Zowel de thuis- als uitwedstrijden werden in beide seizoenen door minimaal 300 toeschouwers bezocht en het was één groot reclameblok voor het Nederlandse badminton en de eredivisie.

Op 13 juni 2013 bestaat BV Almere 25 jaar en de doelstelling voor Almere is om ook in dit jubileumjaar de play-offs te halen en als het meezit de finale om het landskampioenschap te spelen.

Maar zo ver is het nog bij lange na niet! De beleidsbepalers kunnen van alles bedenken, maar op de badmintoncourts moet het daadwerkelijk gebeuren en dat zal dit jaar niet mee vallen, want het aantal kandidaten voor een play-offplek is duidelijk toegenomen ten opzichte van vorige seizoenen.

Roxanne Molenmaker is teruggekeerd naar Roosterse BC en Thamar Peters is overgekomen van BC Victoria naar Dekker Almere. Ook het jeugdige talent Cheryl Seinen maakt het komend seizoen deel uit van Almere. Jeroen van Moorst moet spijtig genoeg een stapje terugdoen i.v.m. zijn werkzaamheden en zal uitkomen voor Carlton Almere-2 dat, evenals Carlton Almere-3, speelt in de eerste divisie.

De personele bezetting van Almere is nu in alfabetische volgorde, met eerst de dames en dan de heren:

 • Thamar Peters
 • Cheryl Seinen
 • Manon Sibbald
 • Yvonne Sie
 • Saber Afif
 • Stephan Branderhorst
 • Dave Khodabux

Thamar Peters kan goed uit de voeten in het enkelspel en de dubbels en zij wordt door velen gezien als een regelrechte aanwinst. Manon Sibbald is het afgelopen seizoen als gevolg van blessureleed nauwelijks in actie gekomen voor Almere en zij zal zich in het komend seizoen dan ook nadrukkelijk willen, maar ook moeten manifesteren. Cheryl Seinen zal zeker haar speelminuten krijgen in het komend seizoen om zich te ontwikkelen en door te groeien. Van Yvonne Sie, met haar pas 22 jaar toch een 'oudgediende' binnen Almere, weten we wat ze kan.

Van Saber Afif wordt verwacht dat hij meer laat zien dan in het afgelopen seizoen, want dat kon en moet beter. Stephan Branderhorst, ooit Europees jeugdkampioen, geeft voorrang aan zijn studie in Delft, maar is nog altijd van heel grote waarde voor Almere. Dave Khodabux, alias de Buks, de afgelopen twee jaar tot publiekslieveling geworden van het Almeerse publiek, gaat altijd tot het gaatje met spectaculair spel. Aan Dave zal het allemaal niet liggen.

TFS'57 Bergen op Zoom degradeerde uit de Carlton Eredivisie en dat betekent dat het Amsterdamse Slotermeer, na enkele jaren afwezigheid, weer zijn rentree maakt op het allerhoogste competitieniveau in badmintonland.

 • Amersfoort
 • Almere
 • DKC
 • Duinwijck
 • Roosterse
 • TFS Barendrecht
 • Slotermeer
 • Victoria
 • Van Zijderveld
 • VELO

Trainer-coach Erik Staats verwacht dat het bijzonder spannend gaat worden in de strijd om de vier play-offplaatsen.

"VELO mist weliswaar Soraya de Visch Eijbergen, maar de terugkeer van Dicky Palyama naar VELO kan beslist het verschil maken in belangrijke wedstrijden. Duinwijck moet het volgend seizoen doen zonder Koen Ridder, maar Erik Meijs moet in staat worden geacht zich tot een echte topper te ontwikkelen en ook met Josephine Wentholt erbij zal Duinwijck opnieuw een rol van betekenis spelen. Ook Amersfoort zal zoals te doen gebruikelijk mengen in de strijd om een plaats bij de play-offs. En Van Zijderveld mag je nooit en te nimmer uitvlakken. Zelf verwacht ik dat ook DKC nadrukkelijk aan de weg zal timmeren. De komst van Soraya de Visch Eijbergen en de terugkeer van Dennis van Daalen de Jel maken DKC zonder meer tot een kanshebber."

Teammanager Emmy Vlaar vult aan dat de krachtsverschillen kleiner zijn geworden tussen de eredivisieteams en dat dit de eredivisie alleen maar interessanter maakt, want ook Victoria en Roosterse deden het in het seizoen 2011-2012 bepaald niet slecht. "Slotermeer de promovendus in de eredivisie zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen", aldus Emmy Vlaar.

Almere speelt de eerste wedstrijd thuis op zaterdag 8 september 2012 om 19.00 uur in de Carltonzaal tegen Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!