Yao Jie strandt in achtste finales op Spelen

Yao Jie strandt in achtste finales op Spelen

Yao Jie is er niet geslaagd om de kwartfinale te bereiken op de Olympische Spelen in Londen. In de achtste finale verloor de Nederlandse met 21-14 en 21-16 van de Indiase Saina Nehwal.

clubzoeker

Ken je BV Lisse al?

De eerste punten in de partij waren voor Nehwal. Jie klampte echter aan, maar na een 4-4 tussenstand sloop Nehwal punt voor punt weg van Jie. Het tempo lag hoog en Jie stond bij de interval op een 11-5 achterstand. Na de onderbreking waren de eerste punten opnieuw voor de speelster uit India.

Jie streed voor wat ze waard was, maar had moeite met de tempoversnellingen van de fel spelende Nehwal. Aan het eind liep Jie nog wat in, maar verloor de 35-jarige Nederlandse de eerste game met 21-14.

Jie pakte het eerste punt in de tweede game, maar daarna nam de dertien jaar jongere Nehwal het heft weer in handen en sloeg al snel een gat; 5-1. Opnieuw keek onze landgenote tegen een achterstand aan, maar knokte zich terug in de wedstrijd en kwam verrassend snel weer op gelijke hoogte.

Nehwal werd echter niet nerveus en met een paar krachtige smashes nam ze weer een voorsprong. Bij de onderbreking en een 11-7 achterstand, sprak man en coach Eric Pang Jie opnieuw moed in. Dit gaf haar nieuwe energie, want ze scoorde direct twee punten op rij.

Het gat bleef, voor de als veertiende geplaatste Jie, echter steeds een paar punten. Nehwal liet Jie geen kans om helemaal terug te komen in de wedstrijd en bewees waarom ze als vierde is geplaatst in de Britse hoofdstad. Uiteindelijk verloor Jie de tweede game met 21-16. Daarmee spatte de Olympische droom van haar uiteen.

Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, is na de wedstrijd erg trots op de prestatie van Jie in Londen. "Ondanks haar verlies heeft Jie kunnen laten zien wat ze waard is en heeft ze een meer uitstekende prestatie geleverd door de achtste finales van de Olympische Spelen te bereiken. Als Badminton Nederland zijn wij trots door zo'n topper vertegenwoordigd te zijn op het mooiste sportevenement ter wereld. Wij hebben genoten van haar badmintonprestaties en we hopen veel Nederlanders met ons. Een heel mooi resultaat."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!