Yao Jie strandt in achtste finales op Spelen

Yao Jie strandt in achtste finales op Spelen

Yao Jie is er niet geslaagd om de kwartfinale te bereiken op de Olympische Spelen in Londen. In de achtste finale verloor de Nederlandse met 21-14 en 21-16 van de Indiase Saina Nehwal.

Ken je VELO Badminton al?

De eerste punten in de partij waren voor Nehwal. Jie klampte echter aan, maar na een 4-4 tussenstand sloop Nehwal punt voor punt weg van Jie. Het tempo lag hoog en Jie stond bij de interval op een 11-5 achterstand. Na de onderbreking waren de eerste punten opnieuw voor de speelster uit India.

Jie streed voor wat ze waard was, maar had moeite met de tempoversnellingen van de fel spelende Nehwal. Aan het eind liep Jie nog wat in, maar verloor de 35-jarige Nederlandse de eerste game met 21-14.

Jie pakte het eerste punt in de tweede game, maar daarna nam de dertien jaar jongere Nehwal het heft weer in handen en sloeg al snel een gat; 5-1. Opnieuw keek onze landgenote tegen een achterstand aan, maar knokte zich terug in de wedstrijd en kwam verrassend snel weer op gelijke hoogte.

Nehwal werd echter niet nerveus en met een paar krachtige smashes nam ze weer een voorsprong. Bij de onderbreking en een 11-7 achterstand, sprak man en coach Eric Pang Jie opnieuw moed in. Dit gaf haar nieuwe energie, want ze scoorde direct twee punten op rij.

Het gat bleef, voor de als veertiende geplaatste Jie, echter steeds een paar punten. Nehwal liet Jie geen kans om helemaal terug te komen in de wedstrijd en bewees waarom ze als vierde is geplaatst in de Britse hoofdstad. Uiteindelijk verloor Jie de tweede game met 21-16. Daarmee spatte de Olympische droom van haar uiteen.

Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, is na de wedstrijd erg trots op de prestatie van Jie in Londen. "Ondanks haar verlies heeft Jie kunnen laten zien wat ze waard is en heeft ze een meer uitstekende prestatie geleverd door de achtste finales van de Olympische Spelen te bereiken. Als Badminton Nederland zijn wij trots door zo'n topper vertegenwoordigd te zijn op het mooiste sportevenement ter wereld. Wij hebben genoten van haar badmintonprestaties en we hopen veel Nederlanders met ons. Een heel mooi resultaat."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!