SportSport

DKC speelt uit tegen Almere

DKC speelt uit tegen Almere

Badmintonclub DKC uit Den Haag speelt zondag alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De ploeg van coach Leonard van Velzen reist dan af naar Flevoland voor het duel met Almere. Het wordt waarschijnlijk een lastige uitwedstrijd voor de Hagenaars. Almere staat tweede in de eredivisie, en geldt als een van de titelkandidaten.

Almere heeft dit seizoen drie wedstrijden gewonnen en één verloren. Alleen het tweede duel uit bij Duinwijck ging het team van coach Erik Staat ten onder met 5-3. Inmiddels heeft Almere 23 punten bij elkaar geslagen. Daarmee staat de ploeg op een tweede plek in de eredivisie op vier punten van koploper BC Amersfoort.

DKC wist nog geen enkele wedstrijd te winnen in de Eredivisie door onder meer blessures van een aantal spelers. Maar er zit een stijgende lijn in bij de Hagenaars. Waar er afgelopen zaterdag nog een pijnlijke 5-3 nederlaag werd geleden tegen promovendus Slotermeer, herstelde DKC zich zondag goed door een 4-4 gelijkspel tegen lijstaanvoerder Amersfoort. Dat resultaat geeft goede hoop op een punten tegen Almere. DKC staat op plaats zeven in de Eredivisie met twaalf punten. Roosterse en TFS Barendrecht hebben hetzelfde puntenaantal. Duinwijck en Slotermeer staan niet ver weg op de ranglijst. Deze teams hebben beide dertien punten.

De wedstrijd tussen Almere en DKC wordt gespeeld op zondag 30 september in sportcomplex Carl Dekker in Almere. Adres: Bongerdstraat 6, 1326 AB. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers Almere: Saber Afif, Stephan Branderhorst, Dave Khodabux, Peter Mills, Rachel Howard, Thamar Peters, Yvonne Sie, Cheryl Seinen en Manon Sibbald. Coach: Erik Staats.

Spelers DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!