clubzoeker

Eclatante overwinning Amersfoort

Eclatante overwinning Amersfoort

Amersfoort startte zaterdagavond het seizoen in de Carlton Eredivisie met de wedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Coach van Wankum kon niet beschikken over de geblesseerde Gayle Mahulette, zij werd vervangen door de Russische Natalia Perminova welke regelmatig traint bij Amersfoort. En juist zij werd de smaakmaker van de wedstrijd, in het 1e vrouwen enkelspel tegen Akvile Stapusaityte werd alles uit de kast gehaald en het talrijke publiek genoot, de 1e game ging met 23-12 naar Akvile en de 2e met 23-21 naar Natalia. De beslissende 3e game ging wisselend maar steeds met een achterstand voor Natalia, uiteindelijk boog de Russische dit om in game en partij winst. Na afloop van de partij kregen beide speelsters terecht een groots applaus van het talrijke publiek.

Voor deze mooie partij had Amersfoort al een 5-0 voorsprong, in het oog sprong de overwinning van Nick Fransman op Erik Meijs en de winst van Vincent de Vries op Jerry Natenstedt.

In de mannen en vrouwendubbel was BCAmersfoort een maatje te groot voor de Duinwijckers, Jelle Maas en nieuwkomer Robin Tabeling lieten zien dat het een uitstekend dubbel gaat worden. Eefje Muskens en Maartje Verheul waren ook bij de vrouwendubbel oppermachtig.

Kirsten van der Valk boekte een mooi overwinning op Josephine Wentholt in twee game, helaas zullen we Josephine een tijdje gaan missen in de eredivisie door een knie operatie.

Ook in de afsluitende mixen kon de Haarlemse ploeg niet de gehate nul van het scorebord halen, beide mixen gingen ook in twee games naar Amersfoort.

Een goede start voor de ploeg van Fred van Wankum en assistent coach Joeli Residay. De punten zijn hard nodig voor het behalen van de play-offs, want door het zeer onevenwichtige uitzendschema van de bondscoach naar buitenlandse toernooien zal Amersfoort (en vele andere eredivisieclubs) in veel wedstrijden spelers missen. Dit begint komende weekend al met de Belgische Open waar vier spelers van Amersfoort spelen en tevens de eredivisiewedstrijd TFS Barendrecht - Amersfoort op het programma staat.

Amersfoort heeft tot op heden nog geen antwoord gekregen van de bondscoach, op de vraag om een aantal andere toernooien voor de selectie te kiezen zodanig dat de eredivisie niet volledig zal worden vervalst door de uitzendingen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!