clubzoeker

Eerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit in Nederland

Eerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit in Nederland

Op dinsdagavond 18 september vindt in Utrecht de allereerste badmintonsimultaan wedstrijd in Nederland ooit plaats.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Internationaal topspeelster en voormalig Europees kampioene Yao Jie, die tijdens de afgelopen Olympische Spelen nog de achtste finale haalde in het vrouwenenkelspel, meervoudig Nederlands Kampioen Eric Pang en dubbelspecialist Ruud Bosch, dagen de Utrechtse badmintonners uit om het in een simultaanwedstrijd tegen hen op te nemen. Alle deelnemers zullen worden gecoached door Lotte Jonathans, voormalig Olympisch kwartfinaliste en nu Ambassadeur van de Week van het Badminton.

Intussen hebben al bijna 80 verenigingen uit heel Nederland zich aangemeld om mee te doen aan de Week van het Badminton. Volgens bondsvoorzitter Clemens Wortel is het niet alleen de hoogste tijd geworden om de sport weer te laten glanzen maar ook het conservatisme in de sport af te schudden. "We moeten onszelf meer profileren. En met ‘we’ bedoel ik ‘de bond’ en alle verenigingen in Nederland. We starten een gezamenlijke inspanning om te laten zien dat badminton een zéér toegankelijke sport is. Iedereen kan het doen. Badminton moet weer sexy worden!"

Topspelers Yao Jie, Eric Pang en Ruud Bosch zeiden meteen 'Ja' op het voorstel van de bond om mee te werken aan de eerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit in Nederland. Ook Lotte Jonathans twijfelde geen seconde om de kampioenen van Nederland te coachen in hun wedstrijdjes tegen Jie en Bosch. "Ik weet hun zwakke punten," grapt Lotte.

Het evenement vindt plaats op dinsdag 18 september vanaf 20.00 uur in Sporthal Lunetten (Zwarte Woud 201) te Utrecht. Badminton Nederland organiseert het event in samenwerking met Vereniging Sport Utrecht en de vijf Utrechtse badmintonverenigingen BC Iduna, DVS-Koto misi, Hercules, BC Castellum en SB Helios.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!