clubzoeker

Eredivisieclubs blij met Kick Off

Eredivisieclubs blij met Kick Off

Een flitsende trailer, een trotse nieuwe sponsor en veel stralende gezichten tijdens de presentaties van de tien eredivisieclubs.

SportSport

Ken je BC 't Pluumpje al?

De officiële Kick Off van het eredivisieseizoen 2012-2013 was een groot succes. Maurice Breuer, trainer van Victoria, noemde het zelfs een 'perfecte avond'.

\n\n

De avond, die de aftrap van de nieuwe competitie betekende, werd enthousiast bezocht. Tientallen mensen waren naar 't Veerhuis in Nieuwegein gekomen voor dit spetterende evenement.

\n\n

Een van de hoogtepunten van de Kick Off was de ondertekening van het sponsorcontract tussen Carlton en Badminton Nederland. Peter Blommaert, Product manager Indoor Sports, zette namens Carlton zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Het merk zal de komende jaren niet alleen de eredivisie sponsoren, maar verbindt zich ook aan een vijftal andere evenementen.

\n\n

Na het ondertekenen van de overeenkomst werd de eredivisie-trailer gepresenteerd. De korte, maar zeer flitsende trailer werd zeer positief ontvangen door de aanwezigen.

\n\n

Daarna was het tijd aan de eerste vijf verenigingen om zich te presenteren. BC Victoria uit Hoensbroek mocht het spits afbijten. Trainer Breuer gaf aan dat zijn team 'in principe' de zesde plek als doel heeft gesteld voor dit seizoen. "Als we tegen de topteams voor een verrassing kunnen zorgen zou dat mooi zijn", voegde hij eraan toe.

\n\n

Edward van de Heuvel, trainer bij TFS uit Barendrecht, werd door speaker Alex Nelissen geconfronteerd met de uitspraak van zijn speler Michiel Kruijt, die meldde dat de ploeg vol voor de titel gaat. "Kampioen worden zou een mooie optie zijn", grapte Van de Heuvel. Die verder aangaf dit jaar vooral ook de jeugd van de club een kans te willen geven, met onder andere Dean Versteeg en Rick Janssen.

\n\n

Igo Jongen, trainer van Roosterse BC, vindt het moeilijk in te schatten waar zijn formatie dit seizoen zal eindigen. "Maar we gaan voor rechtstreekse handhaving, minimaal plaats acht dus. Een verrassing in een van de wedstrijden tegen de top-5 teams zit er ook in." DKC mag dit seizoen Dennis van Dalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen weer verwelkomen op hun oude nest. Thomas Wijers is blij met de terug keer van Dennis. "Ik kan nog veel van hem leren en ik vind het mooi om met dit team voor een plek in het linker rijtje te spelen."

\n\n

Promovendus BV Slotermeer heeft zin in het nieuwe seizoen en wil het liefst degradatie ontlopen. Opvallend is de terugkeer van Marloes Klaassen in de Amsterdamse hoofdmacht. "Ik heb dit seizoen grote plannen. Ik wil weer over de baan vliegen en presteren."

\n\n

Jerry Helmers van Crown Media gaf voor de pauze de verenigingen een korte inleidende workshop over Free Publicity. Tijdens de Yonex Dutch Open in oktober in het Topsportcentrum in Almere zal hij een twee uur durende workshop geven over dit onderwerp.

\n\n

Titelverdediger

\n

Landskampioen VELO is er volgens trainer Erwin Latuheru "niet sterker op geworden". Dennis en Soraya vertrokken en alleen de terugkeer van Dicky Palyama stond daar tot dusver tegenover. Terugdenkend aan de overwinning in de play-offs dit jaar, heeft kopvrouw Lisa Malaihollo, nog steeds een heel mooi gevoel. "Dat zou ik dit jaar wel weer willen. Ik wil opnieuw de play-offs halen met dit team en kijk ook erg uit naar de duels tegen Duinwijck en Amersfoort."\n\n

Amersfoort-coach Fred van Wankum wil zich dit seizoen opnieuw bij de beste vier plaatsen. Dit zal moeten gebeuren met een jeugdige ploeg. "We zijn steeds aan het verjongen. Dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat de jonge spelers 24 uur per dag met de sport bezig zijn, maar het nadeel is dat ze af en toe meedoen aan buitenlandse toernooien en wij ze moeten missen."

\n\n

Bij Duinwijck is dit jaar het Schotse talent Caitlin Pringle te bewonderen. "We hebben haar vooral gehaald voor de dubbels en mixen", lichtte trainer Maurits van Tubergen Lotgering toe. "Ik heb veel positieve verwachtingen voor het aankomende seizoen, maar het zal lastig om kampioen te worden. De niveauverschillen zijn kleiner geworden." Ook kopman Erik Meijs verwacht 'zware wedstrijden' dit jaar.

\n\n

BV Almere verrast dit jaar ook met een overzeese aanwinst. De dubbel- en mixspecialist Peter Mills komt uit Engeland de Almeerse hoofdmacht versterken. Speelster Manon Sibbald is erg blij dat ze deel uitmaakt van het eerste team. "Vorig jaar mocht ik na mijn blessure meteen debuteren in het eerste, daar was ik heel blij mee. Zeker omdat het in de play-offs was. Nu wil ik lekker spelen en ben benieuwd naar alle wedstrijden."

\n\n

Van Zijderveld zal er op gebrand zijn om zich te revancheren dit seizoen. Dit zal echter moeten gebeuren zonder Robin Tabeling en de gestopte Monique van der Wouden. De gaten worden opgevuld met spelers van de eigen vereniging die een niveau hoger gaan spelen. Zo krijgt Linda Chen gezelschap van haar zus Alida.

\n\n

Na afloop ging iedereen tevreden en met een goed gevoel naar huis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!