SportSport

Iris Tabeling: 'Goud in België'

Iris Tabeling: 'Goud in België'

Het eerste toernooi van het seizoen stond weer voor de deur.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Belgian International bij onze zuiderburen. Vorig jaar haalde ik hier de halve finale met Selena in het damesdubbel en verloor ik in de eerste ronde mijn mix met Jacco Arends. Nu speelde ik weer de damesdubbel met Selena, maar de mix speelde ik weer met mijn vaste partner Jelle Maas. In de dubbel stond ik als tweede geplaatst en in de mix was ik ongeplaatst. Op donderdagavond ben ik richting België gereden en rond 20.00 uur was ik in het hotel. De volgende ochtend moest ik al om 09.00 uur mixen dus redelijk op tijd naar bed gegaan, want de wekker ging alweer om 06.45 uur!

Vrijdagochtend moesten Jelle en ik het opnemen tegen het als zevende geplaatste koppel uit Duitsland, Peter Kasbauer en Isabel Herttrich. We kenden deze tegenstanders en wisten dat het een lastige opgave zou worden. Echter begonnen Jelle en ik redelijk goed aan deze wedstrijd en onze tegenstanders wat minder, wat resulteerde in een super mooie overwinning voor ons! We konden ons goed aan de opgedragen tactiek houden en de Duitsers kwamen totaal niet in hun eigen spel. De tweede ronde was dus een feit en die speelden we later op de avond tegen een sterk Engels koppel. Maar eerst was het tijd om te dubbelen. Om 15.15 uur moesten Selena en ik het opnemen tegen mijn oud teamgenoot Linda Efler en haar dubbelpartner. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar konden hem alsnog naar ons toe trekken en ook in de dubbel stond ik dus in de tweede ronde.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!