SportSport

Zaterdag 22 september 2012: VELO - Van Zijderveld

Zaterdag 22 september 2012: VELO - Van Zijderveld

In dit verslag wil ik bepaalde mensen benoemen en ook bedanken. Deze week de scheidsrechters die wedstrijd na wedstrijd paraat staan.

clubzoeker

Maak kennis met Robin Tabeling!

Ook de vrijwilligers die elke week weer klaar staan om te lijnen. En niet te vergeten Sten van Nieuwkerk, die het geluid regelt en voor alle andere hand- en spandiensten klaar staat.

Voor de jeugd van VELO was er een bijzondere uitnodiging verzonden. Zij konden spandoeken maken, d.m.v. knippen/plakken en kleuren. Natuurlijk de wedstrijd kijken en hun grote voorbeelden aanmoedigen. Voor de jeugd was er wat lekkers te drinken en te snoepen.

Van Zijderveld uit Amstelveen te gast

De herendubbel werd gespeeld door Dicky Palyama / Jim Middelburg voor VELO tegen Norbert van Barneveld/Norbert Regtien voor Van Zijderveld. Onze heren namen al snel de leiding en met een groot verschil in punten pakte zij de eerste set (21-12). In de tweede set wilden de heren van Van Zijderveld duidelijk iets meer laten zien, maar niet genoeg. Want met 21-16, was het eerste punt voor VELO binnen.

Jammer dat de damesdubbel, voor VELO een familie 'onderonsje', net aan werd verloren. Wendy en Suzanne Slaats speelden tegen Alida Chen en Elisa Piek voor Van Zijderveld. (16-21 en 18-21)

Dicky speelde de eerste herenenkel tegen Lester Oey van Van Zijderveld. In de eerste set laat Lester niet echt met zich 'sollen' en weet aardig bij Dicky in de buurt te blijven. (21-16) Maar in de tweede set laat Dicky duidelijk zijn klasse zien en wint met 21-11.

Michelle Middelburg (jawel het zusje van) speelde vanavond haar debuutwedstrijd in het eerste van VELO. Voor van Zijderveld kwam Alida Chen op de baan. In deze tweede damesenkel speelde Michelle een prima wedstrijd, de eerste set verloor zij met 14-21. In de volgende set werd het 18-21.

Rikkert Suijkerland speelde de tweede herenenkel tegen Arjan Regtien voor Van Zijderveld. Voor de tweede keer dit seizoen speelde Rikkert een single, terwijl hij bijna altijd uitkomt in de dubbel en mixen.

Rikkert weet de eerste set op zijn naam te zetten (21-18). In de tweede set zijn de rollen precies omgedraaid en wint Arjan met 18-21. Door de lange rally's is de derde set voor beide heren aardig intensief. Vanaf het moment dat Rikkert een aantal punten voor staat in de derde set, speelde hij heel beheest en pakte weer een punt voor VELO met deze overwinning. (21-13)

Lisa Malaihollo speelde de eerste damesenkel tegen Lina Chen voor Van Zijderveld. In de eerste set is Lisa duidelijk niet in haar doen, want met 11-21 belooft dat niet veel goeds voor de volgende set. Maar Lisa had wat goed te maken en dat deed ze! Heel sterk kwam ze terug en pakte de tweede set met 21-11. Wie van de beide dames zou het punt in de derde set pakken? Het hele publiek leefde mee en Lisa liet zien dat zij het winstpunt verdiende. Want in deze won zij met 21-16.

Jim/Wendy tegen Lester/Alida op de ene baan en Rikkert/Lisa tegen Norbert/Elisa op de andere baan. Zo zagen de mixen er uit.

Jim en Wendy wisten de eerste set prima binnen te halen met 21-11. In de tweede set ontstond er een komisch moment toen beide tegenspelers op de grond belanden en Wendy het punt heel makkelijk en mooi kon afmaken. Toch wist Van Zijderveld de deze set te winnen met 13-21. Een derde set zou een winnaar naar voren moeten brengen. Ondanks dat het een lange tijd gelijk opging, liepen Norbert en Elisa uit. Zij wonnen deze laatste set met 18-21.

Van 5-6 naar 13-13, naar 23-22... heel spannend verliep de eerste set van Rikkert/Lisa tegen Norbert/Elisa. Gelukkig werd het 24-22 en kon ons mixduo met voorsprong aan de tweede set beginnen. Ook in deze set waren de spelers aan elkaar gewaagd. (8-7 12-12 17-16) Maar ook hier waren de laatste spannende punten voor Lisa en Rikkert (21-17). De derde zege op rij!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand lieten zich verrassen…

7 juli 2022

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als…

6 juli 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

In de staart van de Azië-toer spelen Mark Caljouw en dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek nog de Malaysia Masters 2022…

4 juli 2022

Selena Piek: Not our day today unfortunately

Selena Piek: Not our day today unfortunately

We struggled with the tough conditions on court and we never really got to find our playing rhythm. Nevertheless it has been…

1 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!