Vragen aan Badminton Nederland over Martijn, Eline en Geert Jan

Vragen aan Badminton Nederland over Martijn, Eline en Geert Jan

Beste info@badminton.nl medewerker.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op advies van bestuurslid Marloes van Heteren stuur ik u deze e-mail. Ze houdt zich bezig met PR en communicatie namens Badminton Nederland maar heeft er helaas voor gekozen om niet zelf de handschoen op te pakken en de prangende en tot vervelens toe herhaalde twitter-vraag over Martijn van Dooremalen te beantwoorden. (Zie #wiwewamado.)

Hier volgen de vragen waarop ik graag een antwoord zou willen ontvangen, zodat ik deze kan delen met de lezers van badmintonline.nl en de leden van Badminton Nederland.

Martijn van Dooremalen

 • Wat zijn de concrete functie-elementen van de dienstbetrekking die wordt vervuld door Martijn van Dooremalen?
 • Verricht hij zijn werkzaamheden (tenminste) vijf werkdagen per week en zo nee, om hoeveel werkdagen per week gaat het dan wel?
 • Is hij elke werkdag aanwezig op het bondsbureau in Nieuwegein en zo nee, om hoeveel werkdagen gaat het dan wel?
 • Maakt hij reisbewegingen naar het trainingscentrum Papendal en zo ja, over hoeveel keer dit jaar gaat het dan en welke functie-gerelateerde activiteiten heeft Van Dooremalen (nog) bij de sector Topsport?
 • Is 'thuiswerken' onderdeel van zijn huidige functie en in welke verhouding, tijdsgewijs, staat dat tot zijn aanwezigheid op het bondsbureau of op andere locaties?
 • Maakt Van Dooremalen, zoals hij dat nog deed als TD, buitenlandse reizen namens Badminton Nederland en zo ja, uit welke budgetten / posten wordt dit gefinancierd en op welke manier is Van Dooremalens aanwezigheid in het buitenland van toegevoegde waarde voor de leden van Badminton Nederland? Om welk bedrag gaat het tot dusver?
 • Is Badminton Nederland voornemens om de huidige situatie van Van Dooremalen, die al meer dan zeven maanden duurt, te laten voortduren tot diens pensioen? Zo nee, wat is wél het voornemen? Aansluitend, worden er op dit moment stappen ondernomen om zijn dienstbetrekking – de leden van Badminton Nederland zien immers geen énkele tegenprestatie, buiten een ongelukkig radio-interview, voor het salaris dat hij ontvangt – op korte termijn te beëindigen? Zo ja, welke stappen zijn dat en op welke termijn is een definitief vertrek, al dan niet gedwongen, van Martijn van Dooremalen te verwachten?
 • Als laatste vraag aangaande Martijn van Dooremalen: voor wie bestaat Badminton Nederland eigenlijk?

Eline Coene

 • Hoe wordt Eline Coenes afwezigheid opgevangen: wie neemt haar werkzaamheden als Technisch Directeur over?
 • Op welke termijn zal Eline Coene haar werkzaamheden hervatten en indien daar geen uitzicht op is, per wanneer loopt haar (proef)contract af?
 • Als Eline Coene niet langer technisch directeur blijft, wordt ze dan weer talentcoach of bondscoach of wordt er een andere positie voor haar gecreeerd?
 • In het verlengde van voorgaande vraag: heeft Badminton Nederland prestatiecontracten geimplementeerd voor alle werknemers en in het specifiek voor hen binnen de sector Topsport? Immers, als sporters de nationale selecties uitgezet kunnen worden wegens onvoldoende prestatie en potentie, dan mag je hetzelfde verwachten voor het personeel.
 • Volgens sommigen is Badminton Nederland te klein voor een kostbare Technisch Directeur, wat is daarover de mening van het bestuur?

Geert Jan Venekamp

 • Wie evalueert het functioneren van de directieleden, in het specifiek dat van Geert Jan Venekamp? Hoe verloopt deze evaluatie en met welke frequentie?
 • Wat is de arbeidsrelatietechnische vrijheid die het bestuur geniet (zoals het niet verlengen of het beëindigen van een contract)?

Ik vertrouw erop dat op bovenstaande vragen een bevredigend en vooral inhoudelijk antwoord volgt vanuit het bestuur en / of het bondsbureau. Ik reken er eveneens op dat er niet nogmaals teruggegrepen wordt op de dooddoener dat Badminton Nederland geen mededelingen doet over medewerkers.

Bedankt voor uw tijd en overweging.

badmintonline.nl

Bovenstaande e-mail is verzonden op 22 augustus 2012 n.a.v. onderstaand verzoek van Marloes van Heteren.

Sent: woensdag 22 augustus 2012 9:07
Subject: verzoek twitter

Beste Christ,

Via het twitter-account van Badminton Nederland ontvangen wij helaas nog steeds jouw vragen/opmerkingen over Martijn. Wij hebben al eerder aangegeven dat we via twitter niet direct antwoord geven op dit soort vragen en dat je eventuele (beleids)inhoudelijke vragen kunt stellen via info@badminton.nl. Vragen zullen dan via de mail zo goed mogelijk beantwoord worden.

Wij zullen dan helaas via twitter ook niet reageren op jouw terugkerende vragen en we zouden je willen vragen in het vervolg tweets met vragen waarvan wij hebben aangegeven geen antwoord op te geven via twitter, achterwege te laten.

Mocht je hier vragen of opmerkingen op hebben kun je ook altijd contact opnemen.

Dank!
Met vriendelijke groet,
Badminton Nederland

Marloes van Heteren
Secretaris Bondsbestuur
'Nieuwe Strategie, PR en Communicatie'

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Badminton Nederland heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten. Hieronder lichten we dit besluit toe.

30 november 2021

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

De Bondsvergadering van Badminton Nederland heeft afgelopen zaterdag 27 november jl. unaniem een nieuwe voorzitter gekozen: Jan…

29 november 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!